TTNet Başvurularınız
Online ve Ücretsiz yapabilirsiniz,
Üstelik 24 Saat içinde Aktivasyon.
Buca Gündem
İzmir Haber
izmir haberleri
REKLAM
Reklam Alanı
İletişim
Mario
Mario Oyunu Oyna
mario oyunları
Medya365
Güncel Haberler
haber

Duyurular
WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
2013 Sene'si EN'leri Anket'i Sonuçlanmıştır. Bkz.

0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları  (Okunma Sayısı: 10200 Kere Okundu.)
« : Ağustos 19, 2008, 08:19:55 ÖS »
Avatar Yok

FeMoX
*
Üye No : 570
Yaş : 24
Nerden : Rize
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 2803
Mesaj Sayısı : 5.859
Karizma = 34


1. Bir kimsenin ölümü üzerine duyulan üzüntü ve acıyı anlatmak, onun erdemlerini, iyi yönlerini dile getirmek amacıyla yazılan şiirlere verilen addır. Ölen bir kişi için yazılan bu tür şiirlere di­van edebiyatında ....., halk edebiyatındaysa.....denmiştir.

Bu parçada boş bırakılan yerlere, verilen bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi geti­rilebilir?

A) mersiye - ilahi        B) mesnevi - koşma C) mevlit - koşma       D) mevlit - ağıt E) mersiye - ağıt

(2006-ÖSS)

 


2. Bu, son bir yıl içinde okuduğum romanlar ara­sında etkisinden uzun süre kurtulamadığım bir çeviri roman. Yazar, bu romanında öncekiler­den farklı bir yol izlemiş. Bir kahramanın çevre­sinde gelişen bir öykü kurgulamış. Abartıyla yalınlığı, komediyle trajedinin özelliklerini bir arada kullanmış. Bir yıl gibi bir zaman dilimini çok az geri dönüşlerle anlatmış. Haftalarca "çok satanlar" listesinde yer alan bu çeviri ya­pıt, Türk okurundan gördüğü ilgiyi Fransız ve İngiliz okurlardan görmemiş. Bu durum, çevir­menin başarısı olarak değerlendirilebilir.

Bu parçada aşağıdaki yazı türlerinden han­gisine ait özellikler ağır basmaktadır?

A) Makale      B) Deneme    C) Eleştiri
D) Fıkra E) Günlük

(2006-ÖSS)

 

3. Ela gözlerine kurban olduğum Yüzüne bakmaya doyamadım ben İbret için gelmiş derler cihana Noktadır benlerin sayamadım ben

Bu dörtlükle ilgili aşağıdaki yargılardan hangisi yanlıştır?

A) ini hece ölçüsüyle yazılmıştır
B) Redif vardır.
C) Tam uyak kullanılmıştır.
D) Koşma türünün özelliklerini taşımaktadır.
E) Benzetme sanatından yararlanılmıştır.

(2006-ÖSS)

 

4.    Kaman civarına bahar gelince
Yıkılır ovadan yörük çadırları,
Yücesinde pare pare duman tutmuş
Düldül Dağ'ın yaylasında mekân kurulur.
Hoş gelmişsin ilkbahar!
Nisan ayı içinde donanır dağlar,
Donanır yeşilinden, alından
Bu dizelerde aşağıdaki şiir türlerinden han­gisine özgü nitelikler ağır basmaktadır?

A) Lirik B) Pastoral     C)Epik
D) Didaktik     E) Dramatik

(2006-ÖSS)

 

5. Aşağıdakilerin hangisinde boş bırakılan yere ayraç içindeki sözcük getirilirse tanım yanlış olur?

A) ... yazarın herhangi bir konu üzerinde kesin sonuçlara varmadan, kişisel görüş ve düşün­celerini senli benli bir anlatım içinde verdiği yazı türüdür, (makale)

B) ... ünlü kişilerin yaşamlarını, yaptıklarını, ya­şadıkları döneme katkılarını anlatan yazı ve kitaplara denir, (biyografi)

C) Bir kimsenin kendi yaşam öyküsünü kendisi­nin yazıp anlattığı yapıtlara ... denir, (otobi­yografi)

D) Bir topluluk önünde belirli bir konuda yapılan etkili ve inandırıcı konuşmalara... denir, (nu­tuk)

E) Bir yazarın, başından geçen ya da tanık ol­duğu olay ve olguları bilgilerine, gözlemleri­ne dayanarak anlattığı yazı türüne ... denir, (anı)

(2007-ÖSS)

 

6. Aşağıdakilerin hangisinde verilen dizelerde uyak (kafiye) kullanılmamıştır?

A) Selam olsun karanfilin alına
Selam, tomurcuklu defne dalına
B) Bu bohça, duygunun coşkun selidir
İçimi coşturan bahar yelidir
C) O gün gelsin şöyle bir yarış olsun da gör
Dünyayı hele sen bir barış olsun da gör
D) Öpe öpe uyandırdım, şiir yaptım sözcükleri
Savaşta kalemime kurşun yaptım sözcükleri
E) Değirmen değirmen, beni de öğüt
Ben meyvesiz ağaç, yürüyen söğüt

(2007-ÖSS)

 

7. I. Biz de hafif olsaydık bir rüzgârdan
II. Yer alsaydık şu bulut kervanında
III. Güzele ve yeniye doğru koşan
IV. Bu sonrasız gidişin bir yanında
Bu dizelerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) 11'li hece ölçüsüyle yazılmıştır.
B) Hepsinde redif kullanılmıştır.
C) Duraklarda belirli bir kurala uyulmamıştır.
D) I. ve II. dizelerde ulama vardır.
E) l. ve III. ile II. ve IV. dizelerde çapraz uyak (kafiye) görülmektedir.

(2007-ÖSS)

 

8. Tam bir kaside çeşitli bölümlerden oluşur. Bunlardan biri,...
Yukarıda verilen bilgiye göre boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilemez?
A) doğa güzelliklerinden söz eden nesib ya da teşbib bölümüdür.
B) asıl konuya giriş» sağlamak için yazılan giriz­gâh bölümüdür.
C) kasidenin sunulduğu kişinin özelliklerinin abartılı bir övgüyle anlatıldığı methiye bölü­müdür.
D) şairin kendisini övdüğü dizelerden oluşan fahriye bölümüdür.
E) şairin adının da geçtiği tegazzül bölümüdür.

(2007-ÖSS)

.9.: .Kalbim yine üzgün seni andım da derinden,
Geçtim yine dün eski hazan bahçelerinden!
Üzgün ve kırılmış gibi en ince yerinden,
Geçtim yine dün eski hazan bahçelerinden!
Bu dizeler biçim ve içerik özelliklerine göre aşağıdaki nazım biçimlerinin hangisinden alınmış olabilir?

A) Şarkı B) Kaside
C) Terkib-i Bent D)Kıta
E) Rubai

(2007-ÖSS)

 

10.    I. Yollarda kaldı gözlerimiz, gelmedi haber.
II. Bakarım, bakarım sılam görünmez.

Birincisi Baki'den, ikincisi Karacaoğlan'dan alınan bu iki dize için, aşağıdakilerden han­gisi söylenemez?

A) Her ikisi de yalın bir dille söylenmiştir.
B) Her ikisi de aynı ölçüyle söylenmiştir.
C) Biri Divan, öteki Halk şiirleriyle ilgilidir.
D) İkisi de bir bekleyişin, özlemli bir arayışın anlatımıdır.
E) İkisinde de kolay gibi görünen, gerçekte güç bir söyleyiş vardır.

(1982-ÖYS)

 

11. "Ben gazetedeki köşemde roman eleştirileri yapmam. Zaten bu köşenin görevi de eleştiri değildir. Amacım, okuyucuya bazı günlük so­runları tanıtmak, bu sorunlar hakkında düşün­düklerimi, derinliğine inmeden, kanıtlamaya kalkmadan söylemektir. Kısa, yoğun, günübir­lik yazılardır bunlar." diyen sanatçının özellik­le hangi türde yazdığı söylenebilir?

A) Mektup       B) Fıkra        C) Deneme D) Makale       E) Anı
(1984-ÖYS)

 

12.   "Roman, edebiyatımıza yeni bir tür olarak Tan­zimat döneminde girmiştir. Tanzimat'tan önce (.....) ve Halk edebiyatında hikâyelerin, hikâye

ve roman tekniği ile bir ilgisi yoktur, özellikle Divan edebiyatında düzyazı ile ya da manzum olarak yazılan hikâyeler belli konuların dışına çıkmaz. Halk hikâyelerinin birçoğu da (.....) ka­rakteri gösterir."

Parçada boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Divan - masal
B) İslamlık öncesi - şiir
C) Tekke - mesnevi
D) Tekke - destan
E) Divan - mizah

(İ985-ÖYS)

 

13. "Her gün yazıyorum. Her gün gazetede çıkıyor bunlar. Güncel sorunlar yanında edebiyat yazı­ları da yazıyorum. Bunları, hikâyelere benzer, hikâyecikler biçiminde oluşturuyorum. Yazıları­mı bu türün bilinen, alışılmış tekniğiyle değil, kendi istediğim gibi yazdım ve okuyucu da bu­nu benimsedi. Bu da benim için sürekli edebi­yat çalışması oluyor."

Yazarın paragrafta sözünü ettiği yazı türü aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) Makale       B) Fıkra        C) Deneme
D) Hikâye       E) Günlük
(1985-ÖYS)

 

14.   Hayır, hayal ile yoktur benim alışverişim;
İnan ki her ne demişsem görüp de söylemişim.
Bu iki dizeden, şiirin bütünü ile ilgili özellik­lerden hangisi kesin olarak saptanabilir?
A) Yazıldığı dönem      B) Konusu C) Ölçüsü D) Kafiye düzeni
E) Nazım biçimi

(1986-ÖYS)

 

15.  Aşağıdaki dizelerden hangisi, tümüyle Di­van Edebiyatı ürünlerinin adlarıdır?
A) Şarkı-ağıt-rubai-müstezat-mani
B) Müstezat-mersiye-gazel-naat-münacat
C) Tuyuğ-kaside-murabba-türkü-gazel
D) Rubai-muhammes-destan-tuyuğ-masal
E) Gazel-şarkı-murabba-mani-mesnevi

(1986-ÖYS)

 

16.   Aşağıdaki beyitlerin hangisinde redif var­dır?

A) Bir garip rüya rengiyle
Rüzgârdaki yaprak bile
B) Savrulmada gül şimdi havada
Gün doğmadan bir başka ziyada
C) Söylenmemiş aşkın güzelliğiyledir.
Kâğıtlarda yarım bırakılmış şiir
D) Bin bahçeli beldemizi yad ellere bıraktık
Gölgesinde barınacak tek ağacımız yok artık
E) Bizim mahalle de İstanbul'un kenarı demek
Sokaklarında yürünmez ki yüzme bilmeyerek

(1987-ÖYS)

 

17.  Aşağıdakilerden hangisi anonim halk ede­biyatı ürünlerinden değildir?
A) Mani B) Koşma      C) Ninni
D) Ağıt E) Türkü

(1988-ÖYS)

 

18. Yazar, bir toplum gerçeğini belirtmek istiyor. Bir çevreyi, bu çevrenin kişilerini görmüş, biliyor. Bundan bir roman çıkarmak istemiş. Ne var ki romanı okuyup bitirdikten sonra, zihnimizde yalnız birtakım olayların izleri kalıyor. Bir de ya­zarın bunlara karşı yergici tutumu. Yazarın tu­tumunu beğeniyor, öfkesine katılıyoruz. Ama bu, kitabı deneme ile röportaj arası bir yapıt ol­maktan kurtarmıyor. Daha doğrusu ona bir ro­man tadı kazandırmıyor.

Bu parçada, aşağıdaki edebiyat türlerinden hangisine özgü nitelikler ağır basmaktadır?

A) Günlük       B) Eleştiri      C)Anı
D) Fıkra E) Makale

1989-ÖYS)

 

19.  Aşağıdakilerden hangisi masalın özellikle­rinden biri değildir?

A) Olayların belli bir zamana bağlanmaması
B) misli geçmiş zamanla anlatılması
C) Belli bir yazarın bulunmaması
D) Milli duygularla dini inançları işlemesi
E) Eğitici nitelik taşıması

(1989-ÖYS)

 

- 20. ilâhi, kabul senden, dert senden; şifa senden, dert senden... İlâhi, iman verdin, daim eyle; san verdin, kaim eyle.

Bu parçadaki altı çizili sözcükler aşağıdakilerden hangisine örnektir?

A) İmale        B)Seci C) Aliterasyon
D) Redif        E) Cinas

 (1989-ÖYS)

21.   Bir halk edebiyatı ürünü olan "marw He ilgi-II aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Yazarları belli değildir.
B) Kafiye düzeni a-a-b-a biçimindedir.
C) Anlatılmak istenen duygu ya da düşünce son iki dizede bulunur.
D) İlk iki dize, son iki dize ile yalnız öiçü ve ka­fiye bakımından ilgilidir.
E) Yalnızca aşk konusu işlenir.

(1990-ÖYS)

 

22.   Aşağıdaki dizelerin hangisinde zengin kafi­ye kullanılmıştır?

A) Ağaçlar kökünden kopacak gibi
Bir türlü dinmiyor başlayan tipi
B) Çınla ey coşkun deniz, kayalıklarda çınla!
Sar bütün kumsalları o dolaşık saçınla
C) Kardır yağan üstümüze geceden
Yağmurlu, karanlık bir düşünceden
D) Dağlar, omuz omuza yaslanan dağlar
Sular kararınca paslanan dağlar
E) Kervan yürür peşi sıra düşemem
 Yıldız akar uçsam da yetişemem

(1991-ÖYS)

 

23. Düzenleyicisi pek bilinmez. Halkın sözlü gele­neğinde oluşup gelişir. Çağdan çağa ve yöre­den yöreye içeriğinde olsun, biçiminde olsun, değişikliklere, bozulmalara, kırpılmalara uğra­yabilir. Her zaman bir ezgiyle söylenir. Bu parçada aşağıdakilerden hangisinden söz edilmektedir?

A)Tuyuğ        B) Şarkı        C) Türkü D) Rubai        E) Gazel

(1991-ÖYS)

 

24.   Biyografi türüyle benzerlik gösteren eserle­re Divan edebiyatında ne ad verilir?
A) Tezkire      B) Münşeat   C) Hamse D) Velâyetname    E) Siyer

(1991-ÖYS)

 

25.          Ak tüylü köpektir koyun sürüsüyle
Seğirtir kaval sesinde sağa sola
Çobandır köyün yamacında
Yayar davarı da çömelir
Meşe dallarının altında
Bu dizelerde aşağıdaki şiir türlerinden han­gisine özgü bir nitelik vardır?

A) Lirik  B) Dramatik    C) Didaktik
D) Epik E) Pastoral

(1991-ÖYS)

 

26.          Çepçevre bahar içinde bir yer gördük
Ferhad ile Şirini beraber gördük
Baktık geceden fecre kadar ellerde
Yıldızlara yükselen kadehler gördük
 Bu dörtlüğün nazım şekli aşağıdakilerden hangisidir?
A) Rubai        B)Mani        C) Şarkı D) Murabba    E) Türkü

(1992-ÖYS)

 

27. Divan edebiyatındaki "gazelin konu bakı­mından Halk edebiyatındaki benzeri aşağı­dakilerden hangisidir?

A) Varsağı       B) Destan .    C) Türkü
D) Koşma      E) Nefes

(1992-ÖYS)

 

28. Aşağıdaki dizelerden hangisi bir taşlamadan alınmış olabilir?

A) Ayna almış perçem düzer
Zülfün tarayı tarayı
B) Kırık çanağı yok ayran içecek
Kahveye gelir de fincan beğenmez
C) Eğil dağlar eğil üstünden aşam
Yeni talim gelmiş varam ahşam
D) Güzel gitti diye pınar ağladı
Acıdı yüreğim yandı pınara
E) Avcılardan kaçmış ceylan misali
Geçmiş dağdan dağa yoktur durağı

(1992-ÖYS)

 

29. Aşağıdakilerden hangisi, karagöz, meddah ve orta oyunu gibi seyirlik halk oyunlarının ortak özelliklerinden biri değildir?
A) Göze ve kulağa seslenmeleri
B) Güldürü öğesine yer vermeleri
C) Şive taklitlerinden yararlanmaları
D) Tek kişilik gösteri olmaları
E) Sözlü tiyatro örneği olmaları

(1992-ÖYS)

 

30. Gazel ve koşmanın karşılaştırılması ile ilgili aşağıdaki yargılardan hangisi yanlıştır?
A) Gazel, Divan edebiyatına, koşma. Halk edebiyatına özgü nazım biçimidir.
B) Gazelde nazım birimi beyit, koşmada dört­lüktür.
C) Gazel, aruzun istenilen her kalıbıyla yazıl­dığı halde, koşma, genellikle hece ölçüsü­nün 11'li kalıbıyla yazılır.
D) Gazel 10-20 beyitten, koşma 7-121 dört­lükten oluşur.
E) Gazellerin konusu sevgilinin güzelliği, aşk ve şarap; koşmalarınki ise genellikle aşk, sevgi ve doğa güzellikleridir.

(1993-ÖYS)

 

31.        Siz baksanız bir şey göremezsiniz
Benim yurdumdur orası
Ardıçlar, gürgenler, tozlu yollar
Tokat'la Niksar arası
Bu dizelerde aşağıdakilerden hangisi yoktur?

A) Redif
B)Uyak
C) Ölçü
D) Eksiltili cümle
E) Dilek - koşul tipi

(1994-ÖYS)

 

32.   Bahçelerde gül gerek Güllere bülbül gerek Senin gibi güzele Bencileyin kul gerek
Bu dörtlüğün biçimi aşağıdakilerden hangi­sidir?
A) Divan        B) Varsağı     C) Destan D) Koşma      E) Mani

(1994-ÖYS)

 

33. Aşağıdaki beyitlerin hangisi bir kasidenin matla (ilk) beyîtidir?
A) Bahar erdi yine düştü letafet gülsitân özre
Yine oldu zemînin lütfü galip âsmân özre
B) Gül devri ayş eyyamdır zevk u sefa hen-gâmdır
Aşıkların bayramıdır bu mevsim-i ferhunde dem
C) Cefâ taşın ne gam atsa Hayalî sana alçak­lar
Belagat meyvesin hâsıl eden nahl-i hüner­sin sen
D) Bu devr içinde benim padişeh-i mülk-i su­nan
Bana sunuldu kaside bana verildi gazel
E) Arızın yâdıyle nemnâk olsa müjgânım n'ola
Zayi olmaz gül temennâsıyla vermek hâre su

   (1994-ÖYS)

 

34. Türk edebiyatında bu türün örnekleri Cumhuri­yetten sonra verilmeye başlanmıştır, Ahmet Haşimln "Bize Göre" ve "Gurabâhâne-i Laklakan" adlı yapıtlarındaki kimi parçalar, edebiyatı­mızda bu türün ilk örnekleri sayılabilir. Türün en başarılı temsilcisi ise, Nurullah Ataç olarak bilinir. Sabahattin Eyüboğlu, Suut Kemal Yetkin de bu türün usîaîarı arasında yer alır. Bu parçadaki sözü edilen yazınsal tür aşa­ğıdakilerden hangisidir?

A) Öykü B) Anı C) Roman
D) Deneme     E) Gezi

(1994-ÖYS)

 

35. Düzenleyicisi bilinmez; halkın sözlü geleneğin­den oluşur. Çağdan çağa, yerden yere içeriğin­de olsun, biçiminde olsun değişikliklere uğra­yabilir. Her zaman bir ezgiyle söytenir. Bu parçada, aşağıdakilerin hangisinden söz edilmektedir?

A) Türkü        B) Şarkı        C) Gazel D) Mesnevi     E) Koşma

(1995-ÖYS)

 

36.  Gazelin ilk beytine matla, genellikle şairin adı I
bulunan son beytine tegazzül. en güzel beytine II
beytûl gazel denir. Her beyti aynı konudan III
bahseden gazele yek-ahenk, her beyti aynı IV
derecede güzel gazele vek-âvâz adı verilir.
V

Bu parçadaki numaralı terimlerden hangisi­nin açıklaması yanlıştır?

A)l.       B)ll.       QUI.'     D)IV.     E)V.

(1995-ÖYS)

 

37.   Aşağıdakilerin hangisinde verilen dîzeierde redif yoktur?
A) Ey, genç kanı kaynayan pınar
Ey, altında yatıp kaldığım çınar
B) Uzaktan görenler yine aldanır
Gözlerde bir hayal gibi canlanır
C) Ey, kumrulu bahçem, sümbüllü bağım
Ey, bülbüllü derem, mineli dağım
D) Yatıyor can evimde hep o sonsuz emeller
Gönlüme dokunmadı göğsümü yırtan eller
E) Akşam, sanki boşluk içime dolar
Dağların cilası gittikçe solar

(1995-ÖYS)

 

38.   Mesneviyle ilgili olarak aşağıda verilen bil­gilerden hangisi yanlıştır?
A) Uyak düzeni aa ba ca.... biçimindedir.
B) Beyit sayısı, konunun işlenişine göre belir­lenir.
C) Daha çok, aruz vezninin kısa kalıplarıyla yazılır.
D) Arap ve Türk edebiyatına İranlılardan geç­miştir.
E) Öyküleme gerektiren konular, bu türde iş­lenmiştir.

(1996-ÖYS)

 

39.   Okuma yok, yazma yok, bilmeyiz eski, yeni,
Kuzular bize söyler yılların geçtiğini,
Arzu, başlarımızdan yıldızlar gibi yüksek,
Önümüzde bir sürü, yanımızda bir köpek.
Bu dörtlükte aşağıdaki şiir türlerinden han­gisine özgü bir nitelik vardır?

A) Lirik şiir B) Didaktik şiir
C) Pastoral şiir D) Epik şiir
E) Dramatik şiir

(1996-ÖYS)

 

40.

Tanzimata kadar Türk toplumunda onun yerini destanlar, efsaneler, mesneviler ve halk hika­yeleriyle masallar tutmuştur. Bir edebiyat türü olarak bize Tanzimattan sonra Batıdan gelmiş, tir, ilk örnekler de Fransız edebiyatından yapılma çevirilerdir. Bunlardan ilk tanıdığımız yapıt, Yusuf Kâmil Paşa'nın bir çevirisidir. Bu parçada sözü edilen edebiyat türü aşa­ğıdakilerden hangisi olabilir?

A) Hikâye       B) Tiyatro      C)Gezi D) Anı E) Roman

(1996-OYS)

 

41.  Aşağıdaki destanlardan hangisi, birlikte ve­rildiği ulusa ait değildir?
A) Manas-iran B) Ramayana - Hint
C) Nibelungen - Alman D) Kalevala- Fin E) Ergenekon - Türk

(1997-ÖYS)

 

42.   Halk hikâyeleriyle ilgili olarak aşağıdaki yargılardan hangisi yanlıştır?
A) Sevgi ve kahramanlık konuları işlenir.
B) Kişiler gerçek yaşamdakilere yakındır; ola­ğanüstülükler oldukça sınırlıdır.
C) Oluştukları çağdaki sosyal yapıyı ve iç mü­cadeleleri yansıtır.
D) Anlatım tümüyle nesre dayalıdır.
E) Anlatıcıları okur yazar, az çok kültürlü kişi­lerdir.

(1997-ÖYS)

 

43. Divan edebiyatında "hicviye" denilen alaylı yergi şiirinin Halk edebiyatındaki karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Koşma       B) Semai       C) Taşlama
D) Destan       E) Türkü

(1997-ÖYS)

44. Bir şairin, başka bir şairin şiirini konu ve bi­çim yönünden örnek alarak aynı ölçü, aynı uyak ve aynı redifle yazdığı benzer şiire ne ad verilir?

A) Muhammes B) Nazire       C) Murabba D) Taştir E) Müseddes

(1997-ÖYS)

 

45. Yazarın, özgürce seçtiği bir konuda iddia ve ispatlama kaygısı gütmeden düşüncelerini konuşma havası içerisinde "benli bir anla­tımla oluşturduğu yazı türüne ne ad verilir?

A) Deneme     B)Anı C) Eleştiri
D) Röportaj     E) Makale

(1997-ÖYS)

 

46. Bize İran edebiyatından geçmiştir. Dört dize­den oluşur. Aruz ölçüsünün kendine Özgü ka­lıplarıyla yazılır. Az sözle önemli bir şey söyle­nerek sağlanan anlam yoğunluğu, başta gelen özelliğidir. Genellikle felsefeyle ilgili düşünsel temalar işlenir.

Bu parçada sözü edilen Divan şiiri biçimi, aşağıdakilerden hangisidir?

A) Gazel /    B) Müstezat    C) Murabba p/Rubai        E) Kaside

(1998-ÖYS)

 

47.   Aşağıdakilerin hangisinde tam uyak vardır?

A) Çiğdemin menekşen kokar
Güzeller göğsüne takar

B) Kuş olsam gezsem havayı
Arayıp bulsam yuvayı

C) Geldim o dost ilinden
Koka koka gülünden

D) Birin bilir binin bilmez
Bu dünya kimseye kalmaz

E) Arı vardır uçup gezer
Teni tenden seçip gezer

(1998-ÖYS)

 

48.   Uzak, çok uzağız, şimdi ışıktan
Çocuk sesinden, gül ve sarmaşıktan
Dönmeyen gemiler olduk açıktan
Adımızı soran, arayan var mı?

Bu dörtlükle ilgili olarak aşağıdakilerin han­gisi söylenemez?

A) Hece ölçüsüyle yazılmıştır.
B) Redif vardır.
C) Uyak düzeni aaab'dir.
D) Yalnızlıktan söz edilmektedir.
E) Bir destandan alınmıştır.

(1998-ÖYS)

 

49.   Aşağıdaki yazı çeşitlerinin hangisi halk edebiyatı anonim eseri değildir?

A) Masal        B) Atasözü     C) Türkü D) Mani E) Semai

(1967-ÖSS)

 

50. İslâmiyet'ten önceki edebiyatımızda, ölen büyüklerin ardından, onların kahramanlık­larını ve ölümlerinin doğurduğu acıyı ifade etmek için söylenen manzumelere ne ad ve­rilir?

A) Koşuk        B)Sav C) Destan
D) Sagu E) Ağıt

(1967-ÜSS)

 

51. Aşağıdakilerden hangisi müstezat ile ser­best müstezat arasındaki bir ayrılık değildir?

A) Müstezat sadece belirli bir vezinle, serbest müstezat ise her türlü aruz kalıbı ile yazıla­bilir.

B) Müstezatta bir uzun mısrayı bir kısa mısra takip eder. Serbest müstezatta ise bu ba­kımdan kural yoktur.

C) Müstezat Divan şairine ait bir nazım şekli­dir; serbest müstezat ise Servet-i Fü-nun'dan sonra edebiyatımıza yerleşen bir tarzdır.

D) Müstezatın konusu belirli olduğu halde, serbest müstezatla her konu işlenebilir.

A) Müstezat ağır bir dille yazıldığı halde, ser­best müstezatların dili sadedir.

(1967-ÜSS)

 

52. Halk şiirinde bir ulusu ve bir ülkeyi yakın­dan etkileyen önemli olaylar üzerine yazıl­mış manzumelere ne ad verilir?

A) Varsağı      B) Mani        C) Semai D) Destan       E) Taşlama

(1968-ÜSS)

 

53. Divan edebiyatında bir şairin mesnevi tar­zında bir eser meydana getirmesine ne de­nir?

A) Muhammes B) Tahmis     C) Hamse D) Güldeste    E) Mecmua-i eş'ar

(1968-ÜSS)

 

54. "Bir yazının teması" sözünü sık sık duyarsınız. Tema aşağıdaki tariflerden hangisinin kar­şılığıdır?

A) Bir yazının plânına tema denir.

B) Bir yazının işleniş şekline tema denir.

C) Bir yazıda konunun işlenişine hakim olan duyguya'tema denir.

D) Bir yazıda bizi etkileyen fikre tema denir.

E) Bir yazının kendine mahsus üslûbuna tema denir.

(1968-ÜSS)

 

55. Koçaklama nedir?

A) Dede Korkut masallarındaki manzum bö­lümlerdir.

B) Halk edebiyatında koşma tarzında yazılmış yiğitlik şiirleridir.

C) Vatan sevgisini dile getiren şiirlerdir.

D) Tabiatın güzelliklerini anlatan şiirlerdir.

E) Bir kimseyi taşlamak için yazılan şiirlerdir.

(1968-ÜSS)

 

56.   Aşağıdaki tariflerden hangisi "Mesnevinin en iyi karşılığıdır?

A) Her beyti kendi arasında kafiyeli olan bir nazım şeklidir.

B) Uzun manzum eserlere verilen addır.

C) Destan şeklinde eserlere mesnevi denir.

D) Dinî eserlerin yazılmasına mahsus bir na­zım şeklidir.

E) Gazel ve kaside dışındaki manzumelere verilen addır.

(1968-ÜSS)

 

57.  Gazelin son beytine ne denir?

A) Beytül gazel B) Makta beyit

D) Taç beyit E) Beytül kasid

E) Matla beyit

(1968-ÜSS)

 

58.  "Gönlümü çekse de yarin hayali Asmaya kudretim yetmez cibali Yolcuyum bir kuru yaprak misali Rüzgârın önüne katılmışım ben" parçası aşağıdaki belirtilen şiir türlerinden hangisine girebilir?

A) Lirik B) Pastoral    C)Epik

D) Dramatik    E) Didaktik

(1968-ÜSS)

 

59.   "Kafiye"nin en sağlam tarifi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Rediflerden önce gelen kelimelere kafiye denir.

B) Manzumelere ahenk sağlayan unsurlara kafiye denir.

C) Manzumelerde mısra sonunda ses bakı­mından aynı, mânâ bakımından ayrı olan kelimelere kafiye denir.

D) İki mısranın sonundaki aynı sesi veren keli­melere kafiye denir.

E) Manzumelerde mısra sonlarındaki ses bir­leşmesine kafiye denir.

(1968-ÜSS)

 

60. Aşağıda adları yazılı Türk lehçelerinden hangisi zamanla unutulmuş, günümüze ka­dar gelmemiştir?

A) Göktürk lehçesi      B) Çağatay lehçesi C) Azeri lehçesi D) Oğuz lehçesi

E) Anadolu lehçesi

(1968-ÜSS)

61. Dinî, tarihî, tasavvufi, aşkı... hikâyeleri uzunca anlatmaya elverişli olan Divan Ede­biyatı nazım şekli aşağıdakilerden hangisi­dir?

A) Kaside B)Müsammat

C) Mesnevi D) Destan

E) Terkib-i Bent

(1969-ÜSS)

 

62. Divan şairlerinin manzum eserlerini bir-araya getiren divanlarda, çoğunlukla şiirler belli bir düzene göre dizilirdi.

Aşağıdaki diziler arasında en uygunu han­gisidir?

A) Kasideler-gazeller-müsammatlar-kıt'a ve rubailerle tek beyit ve mısralar

B) Tevhidler-münâcatlar-na'tlar-kasideler-mü-sammatlar-gazeller-kıt'alar-rubailer

C) Gazeller-müsammatlar-kasideler-kıt'a ve rubailerle tek beyit ve azadeler

D) Tanrı ve Peygamberi övenlerle başlamak şartiyle önce kasideler-gazeller-kıt'a ve rü-bâiler-müsammatlar

E) Müsammatlar-kasideler-gazeller-kıt'a ve rubailerle tek beyit ve mısralar

(1969-ÜSS)

 

63. Bir Divan şairinin, başka bir yazarın eserin­deki vezin, kafiye ve nazım şekline uyarak aynı konuyu işlemesine ne denir?

A) Nazire        B) Terbi        C)Teştir

D) Tahmis       E) Tanzim

(1969-ÜSS)

 

64.   İçinde halk şairlerimizin eserleri yazılı bulu­nan özel defterlere ne denir?

A) Divan B) Münşeat    C)İnşa

D) Cönk E) Menâkıpname

(1970-ÜSS)

 

65.  Aşağıdaki nazım şekillerinden hangisi halk edebiyatına aittir?

A) Müstezad    B) Semaî      C) Mesnevi D) Tahmis       E) Şarkı

(1970-ÜSS)

 

66.  Mahlas, aşağıdaki tariflerden hangisinin karşılığıdır?

A) Şiirde kelimeleri tekrarlama sanatıdır.

B) Beşer mısradan ibaret manzumelere veri­len addır.

C) Kasidelerde konuya giriş beytidir.

D) Şairlerin, şiirlerde kullandıkları ada denir.

E) Bir şarkı türüdür.

(1970-ÜSS)

 

67.   En eski zamanlardan bugüne Türklerin kullan­dıkları alfabeler aşağıda gösterilmiştir. ..... Tarih bakımından doğru olan diziyi belirti­niz.

A) Göktürk, Arap, Uygur, Latin

B) Uygur, Göktürk, Arap, Latin

C) Uygur, Arap, Göktürk, Latin

D) Göktürk, Uygur, Latin, Arap

E) Göktürk, Uygur, Arap, Latin

(1970-ÜSS)

 

68.   Divan edebiyatçıları nesir (düzyazı) içinde de kafiye kullanırlardı.

Bu kafiyenin adı aşağıdakilerden hangisi­dir?

A) İnşâ B)Müsecca    C)Seci

D) Mukaffa     E) Münşeat

(1970-ÜSS)

 

69.   Başkasının manzum sözlerini kendi şiiri içi­ne aynen alıp tekrarlamaya ne ad verilir?

A) Tanzir (nazire) B) Tanzim C) Terbi D) Tardiye

E) Tazmin

(1970-ÜSS)

 

70. Kafiye düzeni, mısra sayısı, konu ve deyiş özelliği bakımından birbirine yakın olan aşağıdaki nazım şekillerinden hangisi öte­kilere hiç benzemez?

A) Rubai        B)Mani        C)Tuyuğ D) Kıfa E) Murabba

(1970-ÜSS)

 

71. Aşağıdaki terimlerden hangisi, manzum eserlerde anlam bütünlüğü taşıyan nazım birimlerinden biri değildir?

A) Beyit B) Mısra       C) Dörtlük

D) Cümle       E) Bent

(1971-ÜSS)

 

72. Divan şiirinin nazım birimi olan beyit'i aşa­ğıdakilerden hangisi en doğru tarif etmek­tedir?

A) Anlam bütünlüğü taşıyan, aynı vezinde, bir­birini izleyen iki mısra

B) Manzumelerde iki mısra

C) Nazımda ahenk ve anlam birliği olan tek satır

D) Birbiri ardınca gelen, birbiriyle kafiyeli olan iki nazım satırı

E) Tam bir anlam bildiren, aynı vezinle yazıl­mış kafiyeli iki mısra

(1971-ÜSS)

 

73. Beyit esasına dayanan ve her beyti kendi arasında kafiyeli olan uzun manzum eser­lerde ve hikâyelerde kullanılan Divan Ede­biyatı nazım şekli aşağıdakilerden hangisi­dir?

A) Terkibi bent B) Kaside

C) Gazel   D)Musammat

E) Mesnevi

(1971-ÜSS)

 

74. Aruz vezniyle yazılmış bir şiirde sözü kalıba uydurmak için bir heceyi kendi değerinden fazla değerde uzatarak okumaya ne denir?

A) Takti B)Fasl C)Vasi

D) Zihaf E) İmâle

(1971-ÜSS)

 

75. Divan şairlerinin, bir varlığı en üstün nitelik­leriyle belirtmek için ortaklaşa kullandıkları kalıplaşmış sözlere ne denir?

A) Manzur      B)Mezmur    C) Mazmun

D) Manzum     E) Mazbut

(1971-ÜSS)

 

76. Aşağıda adları yazılı Divan Edebiyatı nazım şekillerinden hangisi vezin, kafiye düzeni ve mısra serbestliğiyle kullanılarak Servet-i Fünun devrinde geliştirilmiştir?

A) Müstezat     B) Kaside      C) Mesnevi

D)Terkib-ibent E) Gazel

(1971-ÜSS)

 

77.Bentlerinin son mısraları, ilk dört mısraı ile kafiyeli olmayan beş mısralık bentlerle ya­zılmış divan şiirlerine ne denir?

A) Tahmis       B)Taştir       C) Tardiye D) Muhammes    E) Hamse

(1971-ÖSS)

 

78. Bir iddiayı ispat etmek, bir konuda bilgi ver­mek, öğretmek ve düşünceleri açıklamak amacıyla yazılan fikir yazısına ne denir?

A) Fıkra B) Makale      C) Sohbet

D) Konferans   E) Deneme

(1971-ÜSS)

79. Aşağıdaki Divan Edebiyatı nazım şekillerin­den hangisi övgü şiiridir?

A) Gazel B)Mesnevî    C)Rubaî

D) Kaside       E) Şarkı

(1971-ÜSS)

 

80. Toplumla ilgili savaş, yangın, isyan veya gülünç olaylarla kişileri konu edinen koş­malara ne denir?

A) Destan       B) Semai       C) Varsağı D) Mâni E) Türkü

(1972-ÜSS)

81. Divan Edebiyatında Tanrının birliğini konu edinen kasidelere en ad verilirdi?

A) Münacat     B) Naat        C) Methiye D) Mersiye      E) Tevhid

(1972-ÜSS)

 

82. Divan şiirinde bir şairin beş ayn konulu mesnevisinin tümüne, aşağıdaki adlardan hangisi verilir?

A) Hamse       B) Münşeat    C) Külliyat D) Güldeste    E) Müfredat

(1972-ÜSS)

 

83.   Aşağıdakilerden hangisi Divan Edebiyatı nazım şeklidir?

A) Koşma       B)Sema       C) Varsağı D) Şarkı E) Türkü

(1972-ÜSS)

 

84. Mısra sonlarında kafiyeden sonra tekrarla­nan aynı anlam ve görevdeki kelimelere ne denir?

A) Cinaslı kafiye B) Mukayyet kafiye

C) Redif D) Müteradif kafiye

E) Seci

(1972-ÖSS)

 

85. Divan edebiyatında bir çok şâirlerin yazdığı manzum aşk hikâyeleri hangi nazım şekline göre yazılırdı?

A) Kaside       B) Terkib-i bend C) Gazel D) Rubai        E) Hiçbiri

(1973-ÜSS)

 

86. Divan edebiyatında nazım birimi nedir?

A) Gazel        B) Beyit        C) Mısra D) Kıt'a E) Dörtlük

(1973-ÜSS)

 

87. Divan edebiyatında en çok kullanılan vezin şunlardan hangisidir?

A) Hece vezni B) Aruz vezni

C) Serbest vezin        D) Serbest müstezad E) Hiçbiri

(1973-ÜSS)

 

88. Şu iki parçayı okuyunuz:

 I
Bir garip ölmüş diyeler
Üç günden sonra duyalar
Soğuk su ile yuyatar
Şöyle garip bencileyin

 II
Ne yanar kimse bana âteş-i dilden özge
Ne açar kimse kapım bâd-ı sabâdan gayrı
Bu İki parça arasındaki ortak yön, aşağıda­kilerden hangisidir?
A) Kullanılan vezin
B) Nazım birimi
C) Halk edebiyatı ürünü oluşları
D) İşlenen tema
E) Anlatım biçimi

(1974-ÜSS)

 

89. Bir merhaleden güneşle derya görünür
Bir merhaleden her iki dünya görünür
Son merhale bir fasl-ı hazandır ki sürer
Geçmiş gelecek cümlesi rüya görünür
Bu parçanın nazım sekli aşağıdakilerden hangisidir?
A) Rubaî        B) Murabba    C)Tuyuğ D) Şarkı        E) Musammat

(1974-ÜSS)

 

90.  Aşağıdaki özelliklerden hangisi Divan nes­rinde yoktur?

A) Dilin, yabancı kelime ye tamamlamalarla yüklü olması

B) Söz ve ses sanatlarına önem verilmesi

C) Söyleyiş güzelliğinden çok düşünceye önem verilmesi

D) Kullanılan cümlelerin çok uzun olması

E) Noktalama işaretlerine yer verilmemesi

(1974-ÜSS)

 

91.  Al bir kalpak giymişti, al, Al bir ata binmişti, al Zafer ırak mı dedim, Aha, diyordu
Bu parça, duygu, örgüsü yönünden aşağı­daki türlerden hangisine en yakındır?
A) Didaktik-lirik B) Lirik-pastoral
C) Pastoral-didaktik     D)EpiMirik E) Epik-pastoraJ

(1975-ÜSS)

 

92.   "Divan şiiri, özellikle kasidelerde, (I)bir bakıma en az yarar güden şiirdir. Divan şairi, gazellerde (II)salt söz ustalığına önem verir, bu ustalığı ile duygulandırır okuyucusunu. Mesnevilerde (III)Divan şairi halk hikayecisi ite birleşir. Gazellerde(IV) ise şiire yararın karıştığı daha belirgindir."

Bu paragrafta bilgi yanlışlığı vardır. Paragraftaki numaralandırılmış sözcükler­den hangilerinin yerleri değiştirilirse, bu yanlışlık giderilmiş olur?

A) 2. ile 3. nün. B)4. ile 1. nin
C) 1. ile 1. nin D)3. ile 1. nin
E) 4. ile 3. nün

(1976-ÜSS)

 

93.        Alp Er Tunga öldi mü
Issız acun kaldı mu
Ödlek öçin aldı mu
Emdi yürek yırtılur
Bu parçanın nazım şekli nedir?

 A) Koşuk        B)Sav C) Varsağı
D) Sagu E) Semaî

(1976-ÜSS)

 

94.   Aşağıdakilerden hangisi divan şiirinin belir­leyici özelliklerinden biri değildir?
A) Aruz vezniyle yazılmış olma
B) Kaside, gazel, mesnevi ve rubai gibi belli nazım şekilleri içinde yazılma
C) Parça güzelliğine değil bütün güzelliğine önem verme
D) Duygu ve düşünceleri kalıplaşmış birtakım söz sanatlarıyla anlatma
E) Yabancı sözcüklerle ve dil kurallarıyla faz­laca yüklü olma

(1977-ÜSS)

 

95.  Aşağıdakilerden hangisi Divan şiirinin be­lirleyici özelliklerinden biri değildir?

A) Mecaz ve mazmunlarla yüklü olması
B) Dış dünyaya yönelik somut konuların işlen­mesi
C) Şekil güzelliği sağlamak için eşanlamlı söz­lere yer verilmesi
D) Kişisel sevinçlere ve acılara çok az yer ve­rilmesi
E) Tasavvufla ilgili terimlere geniş ölçüde yer verilmesi
(1977-ÜSS)

 

96.   Aşağıdakilerden hangisi Klasik tragedya (trajedi)"nın bir özelliği değildir?

A) Konuların tarih ve mitolojiden alınması
B) Kişilerin soylu tabakadan seçilmesi
C) Kahramanın iç çatışmasının ve kamuoyu­nun koro ile yansıtılması
D) Çirkin ve korkunç olayların sahnede göste­rilmesi
E) Üç birlik kuralına uyulması

(1977-ÜSS)

 

97. Yıldız arıyorum gökler dolusu Zaman oraya varmamış olsun Yukarıdaki dizelerle;

I. çiçekler arıyorum
II. görmemiş olsun
III. dağlar dolusu
IV. bahçıvan kokusu

sözlerinin tümü kullanılarak çapraz kafiye düzeninde anlamlı bir dörtlük kurulmak is­tenirse, aşağıdaki kullanımlardan hangisi son iki dizeyi oluşturur?

A) III. -II.        B) II.-III.      QI.-II.
I. - IV. IV.-I.        III. - iv.
D) IV.-III.      E) I.-III.
I. - II. IV. - II.

(1977-ÜSS)

 

98.  Aşağıdaki dizilerin hangisinde konularına göre adlandırılan şiirler birlikte verilmiştir?

A) kaside - gazel - rubai - mersiye
B) terkib-i bent - kaside - naat - güzelleme
C) müstezat - ağıt - mesnevi - hicviye
D) şarkı - nefes - taşlama - terciibent
E) mersiye - koçaklama - tevhit - ilahi

(1978-ÜSS)

 

99.          "Şu dağlar olmasaydı
Çiçeği solmasaydı
Ölüm Allanın emri
Ayrılık olmasaydı"
Yukarıdaki manide "şu dağlar" sözünün kul­lanılış nedeni aşağıdakilerden özellikle hangisi olabilir?
A) Dağların ölümü düşündürmüş olması
B) Dağlarda çiçeklerin yetişmiş olması
C) Dağların, düş gücünü kamçılamış olması
D) Dağların sılaya ulaşmayı engelleyerek ayrı­lığa yol açmış olması
E) Nice garip kişilerin dağlarda yitip gitmiş ol­ması

(1978-ÜSS)

 

100. "Rüzgâr tersine esiyor...
Niçin? Eski günler geri mi gelecek?"
Yukarıdaki dizelerle,
I. kozasında böcek
II. doğmak için
III. bildiği hayata
IV. kımıldıyor

sözlerinin tümü kullanılarak sarma kafiye düzeninde anlamlı bir dörtlük, kurulmak is­tenirse, aşağıdaki kullanımlardan hangisi son iki dizeyi oluşturur?

A)l.-ll. B) III. -II.      C)IV.-I.

IV.-Ill IV.-I. III.-II.

D) IV. - II.       E) III. - I.

III. - I II. - ıv.

(1978-ÖSS)

 

101. Gerçek köy ve doğa tasvirleri yanında, köylü­nün ufak tefek tasalarını, köylü psikolojisini gü­zel bir gerçekçilikle veren 'Kara Bibik' adlı hika­ye ile edebiyatımıza ilk olarak "iç konuşma de­diğimiz teknik girmiş oluyor." Burada "iç konuşma" ile anlatılmak istenilen aşağıdakilerden hangisidir?

A) Bir konuşma içinde başkalarının konuşma­sını verme

B) İki üç kişinin kendi aralarında çok yavaş sesle konuşmaları

C) Başkalarının anlayamayacağı bir dille ko­nuşma

D) İki kişinin kendi aralarında kararlaştırdıkları imlerle (işaretlerle) konuşma

E) Ruhsal durumu yansıtan kendi kendine ko­nuşma

(1979-ÜSS)

 

102. "Batılılaşma Osmanlı toplumunda öteden beri süregelen kültür ikiliğini daha da kesinleştir­miş değil midir?"

Yukarıda vurgulanmak istenen ikilik, edebi­yat alanında düşünülse bu, aşağıdakilerden hangisinde bütün yönleriyle görülebilir?

A) Tekke edebiyatı - Halk edebiyatı

B) Tasavvufi Divan edebiyatı - Tasavvufi Halk edebiyatı

C) Aydın zümre edebiyatı - Halk edebiyatı

D) Batı etkisinde Türk edebiyatı - İslami Türk edebiyatı

E) Divan edebiyatı - Tekke edebiyatı

(1980-ÜSS)

 

103. Aşağıdaki sözcük dizilerinden hangisi, tü­müyle halk edebiyatı ürünlerinin adlarıdır?

A) ağıt - şarkı - mani - masal - tuyuğ ,

B) türkü - mesnevi - koşma - mersiye - atasö­zü

C) destan - mani - rubai - masal - şarkı

D) şarkı - türkü - rubai - koçaklama- mani

E) koçaklama - türkü - mani - masal - ağıt

(1980-ÜSS)
CEVAPLAR


1. E

 2.C

 3. C

 4. B

 5. A

 6. D

 
7. B

 8. E

 9. A

 10. B

 11.B

 12. A

 
13. E

 14. C

 15. B

 16. B

 17. B

 18. B

 
19. D

 20. B

 21. E

 22. B

 23. C

 24. A

 
25. E

 26. A

 27. D

 28. B

 29. D

 30. D

 
31. C

 32. E

 33. A

 34. D

 35. A

 36. B

 
37. A

 38. A

 39. C

 40. E

 41.A

 42. D

 
43. C

 44. B

 45. A

 46. D

 47. B

 48. E

 
49. E

 50. D

 51.-

 52. D

 53.-

 54.-

 
55. B

 56. A

 57. B

 58. A

 59. C

 60. A

 
61. C

 62. B

 63. A

 64. D

 65. B

 66. D

 
67. E

 68. C

 69. A

 70. B

 71. D

 72. A

 
73. E

 74. E

 75. C

 76. A

 77. C

 78. B

 
79. D

 80. A

 81. E

 82. A

 83. D

 84. C

 
85. E

 86. B

 87. B

 88. D

 89. A

 90. C

 
91. D

 92. B

 93. D

 94. C

 95. B

 96. D

 
97. E

 98. E

 99. D 100. C

 101. E

 102. D

Anahtar Kelime: Forum, Mp3, Program, Film, Webcanavari, Makale, Eğitim, Video, Resim, Upload, SMF, Vb, MyBb, Html, Visual Basic, Karikatür, Komik Resimler, Haberler, Güncel, Destek, İsimden Adres Bul, Seo, WebMaster, İstanbul, İzmir, Ankara, Oyun, Download, Counter Strike, Knight Online, İndir, Ceza, Sago, Ayben, Kolera, Pit10, ŞanıŞer, Memleket, Google, Yahoo, Bing, FaceBook, Sohbet, Radyo, Arkadaşlık, HitOfDevil, English Boards, Döviz Kuru, NoteBook Driver, RapCanavari, RockCanavari, Mp3Canavari, Face, Netlog, Sugar.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 210.941


View Profile
Re: Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları
« Posted on: Temmuz 30, 2014, 05:55:24 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları e-book, Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları programı, Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları oyunları, Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları e-kitap, Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları download, Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları hikayeleri, Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları resimleri, Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları haberleri, Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları yükle, Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları videosu, Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları şarkı sözleri, Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları msn, Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları hileleri, Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları scripti, Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları filmi, Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları ödevleri, Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları yemek tarifleri, Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları driverları, Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları smf, Öss De Çıkmış Edebiyat Soruları Ve Cevapları gsm
Yanıtla #1
« : Nisan 18, 2010, 11:21:08 ÖS »

Hephaestus
*
Üye No : 26057
Yaş : 21
Nerden : Tekirdağ
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 4026
Mesaj Sayısı : 14.727
Karizma = 60049


Paylaşım İçin teşekkürler

тαηяιуι güℓ∂üямєк ιѕтιуσяѕαη σηα ρℓαηℓαяιη∂αη вαнѕєт..




05.12.2012 ♥
Yanıtla #2
« : Ağustos 22, 2011, 06:42:04 ÖS »

MizantRopi
*
Üye No : 1244
Nerden : Ankara
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 326
Mesaj Sayısı : 2.903
Karizma = 1308


Bu sene tüm yazılılarımızda çıkmış sorulardan sorumluyduk.
.teşekkürler.
Yanıtla #3
« : Kasım 06, 2012, 05:39:29 ÖS »

abra
*
Üye No : 76761
Nerden : Düzce
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 158
Mesaj Sayısı : 1.319
Karizma = 27


Bilgiler İçin Teşekkürler.

Yanıtla #4
« : Mayıs 21, 2014, 05:31:30 ÖS »
Avatar Yok

uykız
*
Üye No : 138325
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 11
Karizma = 0


bılgı verdıgınız  ıcın teşekkürler
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Yazılı Soruları Ve Ögrenci Cevapları « 1 2 3 »
Geyik Muhabbeti
JusT_PreNseS 26 1412 Son Mesaj Mayıs 24, 2014, 08:23:58 ÖÖ
Gönderen : mhyt2
1 Nisan 2012 Ygs Soruları Ve Cevapları Ösym
Genel Konular
SagittariuS 0 313 Son Mesaj Nisan 01, 2012, 12:08:33 ÖS
Gönderen : SagittariuS
Prizma - Dikdörtgenler Prizması Soruları - Cevapları
Matematik
Asortik Hatun 0 331 Son Mesaj Aralık 31, 2012, 12:08:15 ÖÖ
Gönderen : Asortik Hatun
Atatürk Ilkeleri Ve Inkılap Tarihi Çıkmış Sorular Ve Cevapları
AÖF 2. Sınıf Ders Notları
Asortik Hatun 0 88 Son Mesaj Ağustos 05, 2013, 09:57:44 ÖS
Gönderen : Asortik Hatun
Muhasebe Uygulamaları 2006 Bütünleme Soruları Ve Cevapları
AÖF 2. Sınıf Ders Notları
imge34 0 74 Son Mesaj Ağustos 17, 2013, 07:02:41 ÖS
Gönderen : imge34

- Sponsor Reklamları.
car hire dalaman | escort bayan | bayan escort izmir | ankara escort | avrupa yakası escort | escort bayan | anadolu yakası escort | bayan escort | escort bayan | escort bayan | beylikdüzü escort | kadıköy escort

Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright © 2011 Simple Machines SiteMap | Arşiv | Wap | İmode | Konular