0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Distimi  (Okunma Sayısı: 588 Kere Okundu.)
« : Haziran 16, 2015, 08:16:30 ÖS »

pineapple
*
Üye No : 132308
Nerden : Balıkesir
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 736
Mesaj Sayısı : 1 189
Karizma = 73


Distimi, bu rahatsızlık depresyonun hafif olan ama uzun bir süre devam eden bir halidir. Bu rahatsızlık kendisini sürekli mutsuz eden kişilerin kişilik özelliği olarak kabul edildiği için, teşhisi oldukça güçtür. Bir kişinin distimik bozukluk içinde olması için neşesizlik ve mutsuzluk gibi belirtilerin yetişkin kişilerde en az iki yıl sürmesi, çocuklarda ve ergenlik döneminde olanlarda ise en az bir yıldır devam etmesi gerekir. Bu dönemde bir süre mutluluk içeren dönemler yaşansa da, bu süreç iki aydan fazla sürmez. Bu dönem bittikten sonra yeniden depresif döneme geçiş olur. İki yıllık sürede majör depresyon geçirilmemiş olması, kişide distimik bozukluk olması için yeterli bir kriterdir. Distimi oluşumunda genetik ve çevresel faktörler etkili olmaktadır. Belirtilerin hafif ya da kronik olması, kişinin bunu kendi kişilik özelliklerine yorması tedavinin gecikmesine sebep olmaktadır. Tedavi edilmediğinde bitkinlik, ağrı ve bir iç hastalık biçiminde yansımalar yapmaktadır. Distimi ciddi bir rahatsızlık olmasına rağmen, etkileri o kadar bunaltıcı seviyede olmadığından kişiler tarafından fark edilmemektedir. Bunun sebebi majör depresyondaki belirtilerin distimi belirtilerini kapsamamasıdır.

Distimi kaça ayrılır?
•Erken başlangıçlı distimi: Bu rahatsızlığın 21 yaşından önce başlayan türüdür.
•Geç başlangıçlı distimi: Bu rahatsızlığın 21 yaşından sonra türüdür.

Distimi hastası kişilerde olan özellikler nelerdir?

İki yıl süreyle depresif ruh halinde olmanın dışında aşağıdaki belirtilerin an az ikisinden şikayetçi olmak gerekir.
•İştahta azalma ya da aşırı derecede yemek yeme
•Sürekli yorgunluk hali
•Düşük benlik hali
•Uyku bozuklukları
•Yoğun derecede ümitsizlik duygusu
•Yoğunlaşma bozukluğu
•Kararsızlık

Distimi tedavisi nasıl yapılır?

Rahatsızlığın tedavisi için sadece ilaç kullanımı ve terapiler yeterli gelmemektedir. Bu tedavi yaklaşımı hastalığın iyileşme süresinin uzamasına ya da ilerde yeniden tekrarlamasına sebep olmaktadır. En iyi tedavi yaklaşımı psikiyatr kontrolünde alınan ilaçların uygun dozlarda kullanılması ve terapi desteği verilmesidir. Terapinin devamlı olması, hastanın sabır göstermesi, ilaçları uygun dozlarda kullanması iyileşme dönemini hızlandıracaktır. Tedaviden sonra depresyonu atlatabilenler yaşamından zevk alarak, yaşamın iyi ve kötü taraflarını görebilir. Bu rahatsızlık başka kişilik bozuklukları ile birlikte görülebilir. Bu kişilerde Borderline, paranoid, obsesif, histrionik kişilik bozuklukları da görülebilir.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Distimi
« Posted on: Mart 29, 2024, 06:39:21 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Distimi e-book, Distimi programı, Distimi oyunları, Distimi e-kitap, Distimi download, Distimi hikayeleri, Distimi resimleri, Distimi haberleri, Distimi yükle, Distimi videosu, Distimi şarkı sözleri, Distimi msn, Distimi hileleri, Distimi scripti, Distimi filmi, Distimi ödevleri, Distimi yemek tarifleri, Distimi driverları, Distimi smf, Distimi gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Kronik Depresyon: Distimi
Ruh Sağlığı
Asortik Hatun 0 607 Son Mesaj Ocak 22, 2013, 01:31:50 ÖÖ
Gönderen : Asortik Hatun


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular