0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Dişinizi Fazla Sıkmayın!  (Okunma Sayısı: 727 Kere Okundu.)
« : Ocak 09, 2013, 12:16:11 ÖÖ »
Avatar Yok

Asortik Hatun
*
Üye No : 3762
Nerden : İzmir
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 13388
Mesaj Sayısı : 22 841
Karizma = 58066


Stresin birçok hastalığın ortaya çıkmasında tetikleyici faktör olduğu biliniyor ancak ağız içine olan etkisinden pek söz edilmiyor.

Özellikle diş sıkma sonucu oluşan hasarlar ciddi sonuçlar doğuruyor.

Diş Hekimi Alper Çıldır ağız içindeki stres ortadan kaldırılmazsa diş hasarından çene eklemi sorunlarına kadar birçok tahribatla karşılaşmanın mümkün olduğunu söylüyor.

Diş sıkmanın göründüğünden çok daha büyük etkileri olduğuna değinen Çıldır “Genellikle başka şikayetlerle diş hekimine başvurulduğunda dişlerde sıkmaya bağlı hasar oluştuğu görülüyor” diyor.

Çıldır bu hasarın bazen başlangıç düzeyinde bazen de ilerlemiş düzeyde olduğu için çok büyük tedaviler gerektirebildiğinin altını çiziyor.

HASARIN OLUŞMASI YILLAR ALABİLİYOR

İlk tepkinin dişle diş etinin birleştiği düzeyde yani dişin boyun kısmında oluştuğunu belirten Alper Çıldır “Kama defekti olarak adlandırılan bu durumda dişle diş eti arasında tırnak girecek kadar bir boşluk oluşuyor ve duyarlılık başlıyor. Ardından dişte aşınmalar kırılmalar meydana geliyor. Diş minesi kalkarak altındaki daha yumuşak olan dentin tabakası ortaya çıkıyor. Dişlerde kesilmiş bir ağaç kütüğünün üzerindeki gibi halkalar görünmeye başlıyor. Aynı zamanda dişlerin yüksekliği düşüyor; sıkmaya bağlı yüz eklem ya da kulak ağrısı hissediliyor” diyor.

DOĞANIN DENGESİNİ BOZMADAN TEDAVİ EDİLMELİ

Dişlerini sıkan bir hastanın ağız yüksekliği düştüğünde azı dişlerine basit dolgular yaparak öndeki dişlerin sıkılmasını engellemeye çalışmanın doğru bir tedavi yaklaşımı olmadığını belirten Çıldır “Isırma eylemi dişlere yaklaşık 200-300 kilogramlık bir kuvvet uyguluyor. Kişi bu kuvveti sürekli azı dişlerine uygulayınca ciddi baskılar oluşuyor ve bu dişler de zarar görüyor. Bu nedenle doğanın dengesini bozmadan tedavi etmek gerekiyor. Ayrıca kişinin alt ve üst çene kapanışını değiştirmemesi de önem taşıyor” şeklinde konuşuyor.

Hastaların dişlerini sıktığının farkına vardıktan sonra kendini bu hareketi yaparken yakaladığını belirten Diş Hekimi Alper Çıldır “Bu aşamada eşinin ya da birlikte yaşadığı kişilerin gece birkaç kez hastanın dişlerinde gıcırdama olup olmadığını dinlemesi tanıyı kolaylaştırabiliyor” diyor.

GECE KORUYUCUSU PLAK KULLANILIYOR

Aşınma yeni başlamışsa ilk başvurulacak yöntemlerden birinin gece koruyucusu (night guard) kullanmak olduğunu ifade eden Diş Hekimi Alper Çıldır bu tedavilerin yanında hastanın dişlerini sıkmasının altında yatan nedenin de ortadan kaldırılması gerektiğinin altını çiziyor.

Çıldır bu amaçla bazı vakalarda fizik tedavi uzmanlarından da destek alındığını belirtiyor.

WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
Üyelerimizden Destek Bekliyoruz.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Dişinizi Fazla Sıkmayın!
« Posted on: Nisan 25, 2024, 04:14:07 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Dişinizi Fazla Sıkmayın! e-book, Dişinizi Fazla Sıkmayın! programı, Dişinizi Fazla Sıkmayın! oyunları, Dişinizi Fazla Sıkmayın! e-kitap, Dişinizi Fazla Sıkmayın! download, Dişinizi Fazla Sıkmayın! hikayeleri, Dişinizi Fazla Sıkmayın! resimleri, Dişinizi Fazla Sıkmayın! haberleri, Dişinizi Fazla Sıkmayın! yükle, Dişinizi Fazla Sıkmayın! videosu, Dişinizi Fazla Sıkmayın! şarkı sözleri, Dişinizi Fazla Sıkmayın! msn, Dişinizi Fazla Sıkmayın! hileleri, Dişinizi Fazla Sıkmayın! scripti, Dişinizi Fazla Sıkmayın! filmi, Dişinizi Fazla Sıkmayın! ödevleri, Dişinizi Fazla Sıkmayın! yemek tarifleri, Dişinizi Fazla Sıkmayın! driverları, Dişinizi Fazla Sıkmayın! smf, Dişinizi Fazla Sıkmayın! gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Fazla Kilolar
Diyet
[MasaL] 1 1015 Son Mesaj Haziran 02, 2008, 10:09:19 ÖS
Gönderen : Asortik Hatun
Fazla
Şiir Köşesi
Furkan 0 686 Son Mesaj Ağustos 04, 2008, 10:05:48 ÖS
Gönderen : Furkan
Dişlerinizi Sıkmayın
Ağız ve Diş Sağlığı
Arshavin 0 731 Son Mesaj Şubat 01, 2012, 04:59:42 ÖS
Gönderen : Arshavin
Çok Fazla :)
Üye Hobileri
selinT 3 1382 Son Mesaj Ekim 30, 2013, 12:43:26 ÖÖ
Gönderen : filiz93
Dişinizi Fırçalarken Müzik Dinleyin
Ağız ve Diş Sağlığı
imge34 2 1318 Son Mesaj Kasım 28, 2014, 10:47:36 ÖS
Gönderen : yazgülü


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular