0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Dingo  (Okunma Sayısı: 805 Kere Okundu.)
« : Mayıs 18, 2012, 03:24:29 ÖS »

ecre
*
Üye No : 87832
Nerden : Kastamonu
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 756
Mesaj Sayısı : 4 008
Karizma = 13028







17. yüzyılda Avustralya'ya yerleşen ilk Avrupalı göçmenler bu kıtaya özgü hayvanlarla karşılaştılar. Bir yaban köpeği olan dingo (Canis dingo) da bunlardan biriydi. Avustralya'da yaşayan memeli hayvanların büyük bölümü kangurular gibi keseliler grubundandır. Bazı küçük yarasalar, fare ve sıçanlar dışında, bu kıtadaki Ausiraliun Hinlı Commussion Avustralya'da yaşayan dingo evcil bir köpeğe benzerse de aslında yabani ve oldukça yırtıcı bir hayvandır. memeliler arasında yavrularını bir kesede taşımayan tek örnek dingodur. Dingoların tüyleri genellikle sarımsı ya da kum rengi, daha ender olarak kara ve kızıl kahverengidir. Büyüklüğü ve genel görünümüyle Alman çoban (kurt) köpeğini andıran bu hayvan Yeni Gine'den gelen tüccarlar tarafından MÖ 1500'lerden sonra getirilmiştir . Bir zamanlar, ekinlere zarar veren kanguruları tarlalara yaklaştırmadıkları için dingolar Avustralyalı çiftçilerin en büyük yardımcısıydı. Ama sonradan koyun ve sığır yetiştirilen alanlar genişledikçe bu yaban köpekleri çiftlik hayvanlarına da saldırmaya başladı. Çiftçiler de hayvanlarını koruyabilmek için dingolara savaş açtılar; bu yüzden sayıları iyice azalan dingolar bugün yalnızca ülkenin uzak köşelerinde bulunur. Kıtanın güneyindeki Tasmanya Adası'nda ise bugüne kadar hiç dingoya rastlanmamıştır. Dingolar sanıldığı gibi yalnız yaşayan hayvanlar değildir. Ancak gerektiği zaman bir araya gelen küçük gruplar oluşturur, yalnız dolaşırken tıpkı köpekler gibi kayalara, ağaçlara çişleriyle iz bırakarak grubun öbür üyeleriyle haberleşirler. Kanguru gibi iri hayvanları avlayacakları zaman ya da grubun tehlikede olan bir üyesine yardım etmeleri gerektiğinde bir araya toplanırlar. Yavrulama mevsiminde, ana baba olmayan hayvanlar da yavruların bakımına yardımcı olur. Dişi dingo bir kaya çıkıntısının altında, içi boş bir kütük ya da boş bir tavşan yuvası gibi korunaklı bir yerde dörtbeş yavru doğurur. Dingolar çoğu kez evcil köpeklerle de çiftleşir ve Avustralya'nın kalabalık nüfuslu bölgelerinde bu melezlere (kırmalara) oldukça sık rastlanır. Yabani yaşarken kurt gibi uluyan dingolar yavruyken alınıp evcilleştirilirse havlamayı öğrenebilir.

Ya ağlamasın hiç kimse
 
Ya da gülmesin şu her zaman gülenler
 
Ya kimse de olmasın para denen illet
 
Ya da paylaşmasını öğrensin paralı millet
 
Ya kimse söylemesin sevdiğini
 
Ya da yapsınlar şu asıl sevginin tarifini
 
Ya şu bayramlar hiç yaşanmasın
 
Ya da bayramlarda et yemeyen kalmasın
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Dingo
« Posted on: Nisan 20, 2024, 09:24:24 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Dingo e-book, Dingo programı, Dingo oyunları, Dingo e-kitap, Dingo download, Dingo hikayeleri, Dingo resimleri, Dingo haberleri, Dingo yükle, Dingo videosu, Dingo şarkı sözleri, Dingo msn, Dingo hileleri, Dingo scripti, Dingo filmi, Dingo ödevleri, Dingo yemek tarifleri, Dingo driverları, Dingo smf, Dingo gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Dingo Clinic
Yurtdışı Sağlık Merkezleri
Honey_Face 0 501 Son Mesaj Ağustos 31, 2013, 04:12:26 ÖS
Gönderen : Honey_Face


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular