0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb)  (Okunma Sayısı: 1427 Kere Okundu.)
« : Mart 09, 2012, 08:45:17 ÖS »
Avatar Yok

-o_o-GökhaNur-o_o-
*
Üye No : 17147
Nerden : İzmir
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 2158
Mesaj Sayısı : 4 756
Karizma = 12093


Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu(DEHB) psikiyatrik bir bozukluktur. DEHB’ in 3 temel belirtisi bulunmaktadır. Bunlar; ‘Dikkat Eksikliği’ , ‘Aşırı Hareketlilik(hiperaktivie)’ , ‘Dürtüsellik’

Bir kişide DEHB’ in bulunması için belirtilerin 7 yaşından önce başlaması, en az 6 ay süresince devam etmesi ve yine en az 2 ortamda(ev ve okul gibi) görülüyor olması gerekir.

Dikkat eksikliği; bireyin dikkatini bir noktaya odaklayamamalarından kaynaklanır. Başka uyaranlar da bireyin dikkatini çektiği için dikkati çabuk dağılır. Bu sebeple gürültülü ve kalabalık ortamlarda dikkatini toplayamaz. Ev ödevlerini, eşyalarını unutma, bilgisayar ya da televizyon başında saatlerce kalma görülebilir.


Aşırı hareketlilik; kişinin yaşına uygun olmayacak şekilde hareketli olmasıdır. Uzun süre oturamama, çok konuşma, çok hareket etme, kıpır kıpır olma sıkça rastlanır.

Dürtüsellik; kişinin kendini kontrol edememesidir. Acelecilik, düşünmeden yola atlama, sözün bitmesini beklemeden cevaplama sıkça görülür.
Bu kişilerin yaratıcılıkları geniştir ancak bunu ortaya koymakta sorun yaşarlar. Sıcakkanlı, çabuk güvenen, espri yeteneği olan kişilerdir. Olumlu özelliklerinin olmasına karşın bunları gösterebilecekleri ortamlara ihtiyaçları vardır.

Neden DEHB oluşur?

Nedeni tam olarak bilinmese de birden fazla etkenin DEHB’ e yol açtığı söylenmektedir. Bu faktörler; genetik, çevresel ve beyindeki yapısal farklıklardır. Bu bozukluğa sahip olanların anne babalarında da bazı belirtilerin görüldüğü tespit edilmiştir. Çevresel etkiler ise direkt olarak bu bozukluğa yol açmaktan çok riski arttırmaktadır.

Tedavisi nasıldır?

Bir psikiyatriste gitmek ve hekimin uygun göreceği ilacı kullanmak temel basamaktır. İlaç daha çok hareketliliği azaltma, dikkati arttırma ve kontrol üzerinde etkilidir. Bunun yanı sıra aile, çocuk, öğretmen eğitimi de tedaviye dahil edilebilmektedir.

Öğretmenlerin aileyi ya da ailenin öğretmeni bu konuda bilgilendirmesi ve konunun ciddiye alınarak işbirliği yapılması faydalı olacaktır.
Çocuğu damgalamalardan yani suçlama ve ad takmalardan uzak tutmak önemlidir.
Çocuğun, ortama göre sorumluluklar vererek hareket etmesi ve kontrol sağlaması desteklenmelidir.
Çocuğun toplum içinde kabul görmesini sağlamak amacıyla çaba gösterilmelidir ve hoşgörülü bir tutum sergilenmelidir.
Dikkatinin dağılmasına yol açacak uyaranların azaltılması önemlidir.
Anne baba bu durumu kabul edip, çocuğa sevildiğini hissettirmelidir.
Çocuğa verilen görevler karmaşık olmamalı ve tek tek verilmelidir.
Çocuktan yapabileceğinden fazlası istenmemelidir.
Oyunların özellikle enerji harcamalarını sağlayıcı ve sosyal beceri geliştirici olanları(basketbol, yüzme, tiyatro, futbol, vb. ) çocuklar için faydalı olacaktır.

WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb)
« Posted on: Nisan 19, 2024, 10:39:17 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb) e-book, Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb) programı, Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb) oyunları, Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb) e-kitap, Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb) download, Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb) hikayeleri, Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb) resimleri, Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb) haberleri, Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb) yükle, Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb) videosu, Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb) şarkı sözleri, Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb) msn, Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb) hileleri, Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb) scripti, Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb) filmi, Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb) ödevleri, Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb) yemek tarifleri, Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb) driverları, Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb) smf, Dikkat Eksikligi Ve Hireraktivite Bozuklugu(dehb) gsm
Yanıtla #1
« : Aralık 01, 2012, 02:05:52 ÖÖ »
Avatar Yok

boritta
*
Üye No : 117016
Nerden : Ankara
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 1
Mesaj Sayısı : 2
Karizma = 0


Çocuk Psikiyatrisi’nin başlıca alanı çocuklarda görülen davranış, düşünce, duygu ve bunlarla ilişkili gelişimsel sorunların değerlendirilmesi, tanının konulması ve tedavinin belirlenmesidir. Çocuk ve gençlerde sıklıkla görülen sorunlar; dikkat eksikliği, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, çocuk ve ergen depresyonu, anksiyete bozuklukları, öğrenme bozuklukları, zihinsel yetersizlikler, otizm ve asperger sendromu, uyku bozuklukları, tikler ve takıntılar, yeme bozuklukları, arkadaş ve aile içi sorunlar, uyum bozuklukları, cinsel gelişim ve cinsellikle ilgili sorunlar, ergenlik sorunları gibi başlıklar altında sınıflandırılabilir.
Yanıtla #2
« : Ocak 13, 2013, 02:57:41 ÖÖ »
Avatar Yok

dilemnaz
*
Üye No : 122721
Nerden : Eskişehir
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 152
Karizma = 0


verdiğiniz bilgiler için tesekkür ederim
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
DEMIR EKSIKLIGI ANEMISI
Sağlık
iBRaHiMiNe 6 1618 Son Mesaj Ekim 30, 2010, 02:07:27 ÖS
Gönderen : cadı_kız
FOLIK ASIT EKSIKLIGI
Alternatif Tıp
iBRaHiMiNe 5 1755 Son Mesaj Mayıs 10, 2008, 11:17:33 ÖS
Gönderen : Lady32
D Vitamini Eksikligi Kalbi Vuruyor
Şifalı Bitkiler
-LoSS AnGeL- 0 752 Son Mesaj Nisan 22, 2009, 06:43:46 ÖS
Gönderen : -LoSS AnGeL-
Akıcı Konusma Bozuklugu (kekemelik)
Çocuk Gelişimi
labonde 1 1196 Son Mesaj Ocak 09, 2013, 04:29:30 ÖS
Gönderen : pam611
Çocukluk Ve Ergenlik Çagi Obsesif Kompulsif Bozuklugu
Ruh Sağlığı
Asortik Hatun 0 686 Son Mesaj Ocak 23, 2013, 09:47:04 ÖS
Gönderen : Asortik Hatun


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular