0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor  (Okunma Sayısı: 544 Kere Okundu.)
« : Şubat 05, 2010, 06:28:54 ÖS »

Hephaestus
*
Üye No : 26057
Yaş : 31
Nerden : Tekirdağ
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 4834
Mesaj Sayısı : 13 573
Karizma = 60064




Yapılan bir araştırmaya göre, şiddet içeren oyunları oynayan gençlerde, ‘oyunda olma’ hissi uzun süre kaybolmuyor.


Yapılan bir araştırmaya göre, şiddet içeren oyunları oynayan gençlerde, ‘oyunda olma’ hissi uzun
süre kaybolmuyor. Rüyalarında bile savaştıklarını gören öğrenciler, kendilerini tehdit altında hissettiklerini söylüyor.
Lise öğrencileri arasında yapılan araştırma, bilgisayarda savaş ve dövüş oyunları oynayan gençlerin, kendilerini sınıftaki diğer öğrencilere göre daha çok tehdit altında hissettiklerini ortaya koydu.
Kırıkkale, Ahi Evran ve Amasya Üniversiteleri’nin Eğitim Fakülteleri’nde görevli bir grup akademisyen, Kırşehir’deki farklı liselerde öğrenim gören 224 gencin katılımıyla ‘bilgisayar oyunlarının öğrencilerin sınıf içi güven algıları üzerindeki etkisini’ araştırdı.
‘OYUN RAHATLATIYOR’

Araştırmaya katılan öğrencilerin yarısından fazlası, savaş, dövüş, yarış, strateji ve futbol oyunu oynarken eğlendiğini ve kendini oyun içinde hissettiğini, oyundan sonra mutluluk ve rahatlama hissettiğini belirtirken, az sayıda öğrenci ise oyun sonrasında kendisini yorgun hissettiğini kaydetti.
Ucu açık soruları yanıtlayan öğrencilerin yarıya yakını oyunun etkisinin belli bir süre devam ettiğini ve oyunun yaşamlarında belirgin bir kalıcılık yarattığını ifade ederek, oyun bittikten sonra 1-2 saat yine kendilerini oyun oynuyormuş gibi hissettiklerini, bazen savaş oyunlarını rüyalarında bile görüp savaştıklarını belirtti.
‘İNGİLİZCEMİ GELİŞTİRİYOR’

Araştırma sonuçlarına göre, dövüş ve savaş oyunları oynayan gençler, kendilerini sınıftaki diğer öğrencilere göre daha çok tehdit altında hissederken, yarış, strateji ve futbol oyunu oynayan öğrencilerin tehdit algılamalarında bir farkındalık görülmedi. Uzmanlara göre araştırma, gençlerin dövüş ve savaş oyunlarının yapısından kaynaklanan temkinli olma, arkayı kollama, sürekli rekabet içinde bulunma ve diğerlerinden zararlı davranış bekleme gibi sanal davranışları gerçek hayata aktarabildiğini ortaya koydu.
Araştırma sonucu elde edilen verilerden en ilginç olanı ise, öğrencilerin bir bölümünün oyunların İngilizce kelime haznesini geliştirmede ve ehliyet sınavında yararlı olabileceğini söylemesi.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor
« Posted on: Nisan 20, 2024, 02:51:58 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor e-book, Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor programı, Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor oyunları, Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor e-kitap, Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor download, Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor hikayeleri, Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor resimleri, Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor haberleri, Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor yükle, Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor videosu, Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor şarkı sözleri, Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor msn, Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor hileleri, Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor scripti, Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor filmi, Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor ödevleri, Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor yemek tarifleri, Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor driverları, Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor smf, Dijital Oyunları Öğrencileri Nasıl Etkiliyor gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  



Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular