Duyurular
27.10.2007 yılında kurduğumuz webcanavari.net Bugün itibariyle 12. yaşına girmiş bulunmaktadır. Bu uzun süre zarfında desteklerini esirgemeyen eski / yeni ve mevcutta bulunan yönetim kadromuza, saygıdeğer üyelerimize teşekkür ederiz.

0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Cradle Of Filth  (Okunma Sayısı: 681 Kere Okundu.)
« : Temmuz 01, 2009, 03:25:00 ÖS »

labonde
*
Üye No : 18132
Nerden : Trabzon
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 296
Mesaj Sayısı : 5.248
Karizma = 5229





Cradle of Filth, İngiliz ekstrem metal grubudur. 1991 yılında Suffolk şehrinde kurulmuştur. Demo kayıtlarında ve "The Principle of Evil Made Flesh" albümlerinde senfonik black metal tarzında çalışmış, ancak günümüze kadar tüm diğer albümlerinde daha temiz kayıt kullanmayı ve black metal elementleri taşıyan ekstrem gotik metal olarak adlandırılabilecek bir türde eserler vermeyi tercih etmişlerdir. Şarkı sözlerinde gotik imgeler ve mitoloji çok önemli bir yer tutar.

Cradle of Filth grubu, 1991 yılında Suffolk şehrinde kuruldu. İlk başlarda Venom ve Bathory gibi black metal'in ağır isimlerinden etkilenerek çalışmaya başlayan grup, hazırladığı demoların ardından “The Principle of Evil Made Flesh” albümüyle black metal müzik piyasasına merhaba dedi. 1994 senesinde Cacaphonous Record'tan çıkan bu albüm; keskin gitar riffleri, gotik klavye partisyonları ve destansı şarkı sözleriyle bütün dikkatleri üzerine çekti. Dinleyicilerden tam not alan “The Principle of Evil Made Flesh”, grubun sonraki çalışmalarına göre ayrıl bir yerde dursa da, 2006 senesinde Metal Hammer'ın en iyi Black Metal albümleri listesinde ilk 10'da yer alacaktı.

Cacophonous Records ile yaşanan sorunların ardından Music for Nations şirketiyle anlaşan Cradle of Filth, yeni plak şirketine geçmeden önce “V Empire of Dark Faerytales in Phallunstein” EP’sini piyasaya sürdü. Bu çalışma aynı zamanda grubun ilk bayan vokalisti olan Andrea Meyer'ın, yerini Sarah Jezebel Deva'ya bıraktığı albüm oldu. The Kovenant, Therion, Mortiis ve Angoria ile de çalışan Sarah Jezebel, hiçbir medya organında Cradle of Filth'in asıl elemanlarından biri olarak anılmasa da, grubun birçok şarkısına sesiyle hayat verdi.

Music For Nations'dan çıkan ilk albüm 1996 tarihli “Dusk…and Her Embrace” oldu. Bu albüm, hem gruba Avrupa çapında şöhret kazandırdığı hem de günümüzde hala bu müziğin atlama taşlarından biri olarak görüldüğü için ayrı bir öneme sahiptir. Sheridan Le Fanu'nun eserlerinden esinlenerek oluşturulan vampirizm teması etrafında şekillenen albüm, Music For Nations firmasının sağladığı olanaklar ile daha kaliteli bir kayıt, daha kaliteli bir albüm kapağı ve tanıtım olanağına sahip bir şekilde hazırlanmıştı. Venom grubunun vokalisti Cronos, bu albümün şimdiye kadar yapılmış en iyi Cradle of Filth albümü olduğunu ama ileride çok daha iyilerinin olacağını söylemiştir.

Avrupa turnesinden sonra evine dönen Cradle of Filth, Music For Nations'tan çıkan ikinci albümleri "Cruelty and the Beast"in kayıtlarını 1998 yılında tamamladı. Elizabeth Bathory'nin hakim olduğu bu albümde, Mrs. Hammer Horror lakaplı "Ingrid Pitt" konuk vokalleri üstlendi. Bu albümle ilk defa Amerika'ya açılan grubun vokalisti Dani Filth, albümün sound'u o kadar memnun edici olmasa da şimdiye kadarki çalışmalarının içinde ona en gurur vereni olduğunu ifade etti. Albümün çıkışından sonra turneye çıkan grup, ilk video kliplerini ve ardından da “From the Cradle to Enslave” EP’sini hayranlarına ulaştırdı. 2000'de piyasaya sürülen ve grubun 4. stüdyo albümü olan “Midian” sayesinde videolarının MTV'de gösterilmeye başlanmasına ek olarak, Ginger Snaps filminin müziğine de grubun bir şarkısı dahil oldu. MTV tarafından anında yasaklanan “PandaemonAeon” klibi, kendilerine uzak olan kitlenin grubun rahatsız ediciliğiyle sarsılmasını ve bu sayede ünlerine ün katılmasını sağladı. Grup, daha önce dini değerleri altüst eden tişörtleriyle de Vatikan'ı ayağa kaldırmıştı. Beşinci albümleri "Midian" 2000 yılında cadılar bayramında piyasaya sürülmüştü. Ardından "Bitter Suites to Succubi", 2002 yılında iki CD'lik "Lovecraft & Witch Hearts" piyasaya sunuldu. Bu albümde bazı şarkılar yeniden düzenlenip kayıt edildi bazı şarkılar cover yapıldı bazı şarkıların remixleri hazırlandı. Ardından piyasaya sürülen ve 2 CD'den oluşan "Live Bait for the Dead", kendi firmaları AbraCadaver bünyesinde hazırlanan bir canlı performans albümü oldu. O sıralarda Sony ile anlaşan grup, “Damnation and a Day” albümünün kayıtlarında önceki albümlerinde kullandıkları sintisayzırları bir kenara bırakıp 80 kişilik orkestra ve koro kullandı. Böylece tam bir senfonik metal kıvamını tutturan “Damnation and a Day”de o zamana kadar ürettikleri en karmaşık kompozisyonları kullandılar. Buna rağmen Sony'yi yeterince memnun edemediler ve firmadan ayrılıp onun yerine Roadrunner Records'la anlaştılar.

Roadrunner'dan çıkan ilk albüm 2004’te piyasaya sürülen “Nymphetamine” oldu. Onu takip eden “Thornography” albümleri 2006'da hayranlarına ulaştırıldı. Oldukça ritmik ve kulakta kalıcı şarkıların dahil edildiği “Thornography” kimilerine göre şimdiye kadarki en iyi albümleri, kimilerine göre de black metal'den tam olarak koptuklarını simgeleyen bir albüm oldu. Ne de olsa grup, yaptığı müzikle şimdiye kadar senfonik black metal, ekstrem gotik metal, melodik black metal, satanik metal, vampirik metal, speed metal, death metal, brutal death metal, melodik death metal, horror metal ve dark metal gibi pek çok türle anıldı.


grup kadrosu

Dani Filth - Vokaller (1991-)
Martin Skaroupka - Davullar (1999-)
Charles Hedger - Gitar (1992-1996, 2000-)
Paul Allender - Gitar (2005-)
Dave Pybus - Bas gitar(2002-2005, 2005-)
Rosie Smith - Klavye (Turne elemanı) (2005-)
Sarah Jezebel Deva - Arka Vokaller (1995-)

diskografi

"The Principle of Evil Made Flesh" - (1994)
"V Empire (or Dark Faerytales in Phallustein)" - (1996)
"Dusk and Her Embrace" - (1997)
"Cruelty and the Beast" - (1998)
"From the Cradle to Enslave" - (1999)
"Midian" - (2000)
"Bitter Suites to Succubi" - (2001)
"Lovecraft and Witch Hearts" - (2002)
"Live Bait for the Dead" - (2002)
"Damnation and a Day" - (2003)
"Nymphetamine" - (2004)
"Thornography" - (2006)
"Thornography Deluxe" - (2008)
"Godspeed On The Devil's Thunder" - (2008)

resmi sitesiWeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.




Bu gönlüm gönlüm senindir
Çekinme bebeğim beni sevindir
Bak bu yürek sevgilim
Bir ömür geçsede yine esirin
İster öldür ister güldür bebeğim
İnanki değişmez bende sevgin

Sen henüz açmamış bir çiçeksin
İçinde bir meltem sıcak bir nefessin
Dinle bize birbirimiz lazım
Hadi gül gülümse benim çeşminazım...
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222.145


View Profile
Re: Cradle Of Filth
« Posted on: Kasım 20, 2019, 12:36:40 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Cradle Of Filth e-book, Cradle Of Filth programı, Cradle Of Filth oyunları, Cradle Of Filth e-kitap, Cradle Of Filth download, Cradle Of Filth hikayeleri, Cradle Of Filth resimleri, Cradle Of Filth haberleri, Cradle Of Filth yükle, Cradle Of Filth videosu, Cradle Of Filth şarkı sözleri, Cradle Of Filth msn, Cradle Of Filth hileleri, Cradle Of Filth scripti, Cradle Of Filth filmi, Cradle Of Filth ödevleri, Cradle Of Filth yemek tarifleri, Cradle Of Filth driverları, Cradle Of Filth smf, Cradle Of Filth gsm
Yanıtla #1
« : Temmuz 01, 2009, 03:26:06 ÖS »
Avatar Yok

By.TuRuT
*
Üye No : 773
Nerden : Rize
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 19239
Mesaj Sayısı : 48.229
Karizma = 65203


Manyak 1 Grup Zuhahaha

İstek & Öneri ve Şikayetlerinizi: WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
Adresine İletebiliriniz.
Yanıtla #2
« : Temmuz 21, 2009, 11:44:50 ÖS »
Avatar Yok

.By.pisLick.*
*
Üye No : 28021
Nerden : Tekirdağ
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 1669
Mesaj Sayısı : 4.572
Karizma = 23663


Psikopat bunlar ya:D

YALAN !  
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  



Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright © 2011 Simple Machines SiteMap | Arşiv | Wap | İmode | Konular