0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Cocuklarda Agız Saglıgı  (Okunma Sayısı: 703 Kere Okundu.)
« : Mayıs 24, 2008, 11:18:36 ÖS »
Avatar Yok

[MasaL]
*
Üye No : 193
Yaş : 33
Nerden : İzmir
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 2126
Mesaj Sayısı : 5 892
Karizma = 42


Çocuklarımın Diş ve Ağız Bakımına ve Çürüklerinin Önlenmesine Nasıl Yardımcı Olabilirim?

Doğru ağız bakım kurallarını çocuğunuza erken yaşlarda öğretmeniz, onun sağlığı için yapacağınız önemli bir yatırımdır. Kendi dişlerinize iyi bakarak , ağız sağlığının önemli olduğu mesajını verebilir ve çocuğunuza iyi örnek olabilirsiniz. Çocuğunuzla birlikte kendi dişlerinizi fırçalayarak veya kendi diş fırçalarını seçmelerine izin vererek , ağız ve diş bakımını eğlenceli hale getirebilir ve ağız bakımına teşvik edebilirsiniz.. Çocuklarınızın diş ve dişetlerinin korunmasına ve çürük riskinin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla, aşağıdaki bilgileri öğretebilirsiniz:

* Diş çürüğünün başlıca sebebi olan, dişler üzerinde bulunan plak-yapışkan filmi uzaklaştırmak için, ADA (Amerikan Diş Hekimleri Birliği) tarafından kabul edilen florürlü bir diş macunu ile günde iki kere dişlerinizi fırçalayın.
* Plak sertleşerek tartar olmadan önce, dişeti hattı altından ve dişlerinizin arasından plağı uzaklaştırmak için günde bir kere diş aralarını diş ipliğiyle temizleyin.Tartar oluştuğunda, yalnızca profesyonel temizlik ile çıkartılabilir.
* Diş çürüğüne neden olan, plak asitlerini oluşturan nişastalı veya şekerli gıdaları kısıtlayan dengeli bir beslenme biçimini benimseyiniz. Bu gıdaları tüketirken, onları ara öğünlerde yemek yerine, yemeğinizle birlikte tüketmeye çalışınız – yemek yeme esnasında üretilen ekstra tükürük, ağızdaki gıdanın temizlenmesine yardımcı olur.
* Diş macunu gibi florür içeren ürünler kullanın.
* Çocuklarınızın içtiği suyun florürlü olduğundan emin olunuz. Şebeke, kuyu veya şişe suyunuz, florür içermezse, diş hekiminiz veya çocuk doktorunuz günlük florür takviyeleri verebilir.
* Düzenli diş muayenesi için çocuğunuzu diş hekimine götürün.

Çocuğuma Hangi Fırçalama Tekniklerini Gösterebilirim?

Çocuğunuz bu basit işlemleri alışkanlık haline getirene kadar, onu denetlemek isteyebilirsiniz:

* ADA (Amerikan Diş Hekimleri Birliği) tarafından önerilen florürlü bir diş macunundan bezelye büyüklüğünde bir miktar kullanın. Çocuğunuzun diş macununu yutmamasına dikkat edin.
* Yumuşak kıllı bir diş fırçası ile, öncelikle plakların en çok biriktiği bölge olan tüm dişlerin iç yüzeylerini fırçalayın. Nazik bir şekilde ileri ve geri hareketlerle fırçalayın.
* Tüm dişlerin dış yüzeylerini temizleyin. Fırçayı dişeti hattına doğru açılayın. Nazik bir şekilde ileri ve geri hareketlerle fırçalayın.
* Her bir dişin çiğneme yüzeyini fırçalayın. Nazik bir şekilde ileri ve geri hareketlerle fırçalayın..
* Her bir ön dişin arkasını üstünü ve altını temizlemek için, fırçanın ucunu kullanınız.
* Dili fırçalamaksa, her zaman eğlencelidir!

Çocuğum Diş İpi Kullanmaya Ne Zaman Başlamalıdır?

Diş ipi, fırça ile temizlenemeyen diş arasındaki gıda parçacıkları ve plağı çıkarttığından dolayı, 4 yaşından itibaren kullanılmalıdır. Birçok çocuk 8 yaşına geldiğinde kendi başına diş ipi kullanmaya başlayabilir.

Fissür Örtücü Nedir ve Çocuğumun İhtiyacı Olup Olmadığını Nasıl Anlarım?
Fissür Örtücü, çürüğe karşı oldukça etkili bir bariyer oluşturur. Fissür Örtücüler, çürüğe yatkın olan daimi arka dişlerinin çiğneme yüzeylerine uygulanan ince plastik kaplamalardır. Örtücü uygulaması, ağrılı bir işlem değildir ve diş hekimi tarafından tek bir seansta yapılabilir. Diş hekiminiz, çocuğunuzun fissür örtücüden faydalanıp faydalanamayacağını size söyleyebilir.

Florür Nedir ve Çocuğumun Doğru Miktarda florür Alıp Almadığını Nasıl Anlarım?
Florür , diş çürümesini önlemeye yardımcı olan en iyi yöntemlerden biridir. Doğal olarak oluşan bir mineral olan florür, diş minesi ile birleşir ve onu kuvvetlendirir. Düzgün diş gelişimi için, birçok belediyenin su şebekesine doğru miktarda florür ilave edilir. Suyunuzun florür içerip içermediğini ve ne kadar florür içerdiğini yerel su idarenizden öğrenebilirsiniz. Su şebekeniz, hiç (ya da yeterli miktarda) florür içermezse, çocuk doktorunuz veya diş hekiminiz, florürlü diş macununa ek olarak, florür tabletleri veya gargara kullanımını önerebilir.

Çocuğumun Ağız Sağlığı İçin Beslenme Ne Kadar Önemlidir?
Güçlü, çürüğe karşı dirençli dişlerin oluşumu için, çocuğunuzun dengeli beslenmesi gerekir. Tüm vitamin ve mineral çeşitlerine ek olarak , çocuğunuzun beslenmesi çok miktarda kalsiyum, fosfor ve uygun seviyelerde florür içermelidir.

Florür, çocuğunuzun diş çürüğüne karşı en büyük koruyucusu iken, sık sık abur cunur yenilmesi ise en büyük düşmanı olabilir. Kurabiyeler, şekerlemeler, kurutulmuş meyve, alkolsüz içecekler, tuzlu krakerler ve patates cipsleri gibi birçok gıda ve çerezde bulunan şekerler ve nişastalar, dişlerdeki plak ile birleşir ve asit oluştururlar.
Bu asitler, diş minesine saldırır ve çürüklere neden olabilirler.

Her "plak saldırısı", yemek veya atıştırma bittikten sonra 20 dakika kadar sürebilir. Küçük bir yemek artığı bile plak asitlerini oluşturabilir. Bu yüzden, en iyisi yemekler arasındaki aperatiflerin kısıtlanmasıdır.

Çocuğum Dişini Kırarsa veya Dişi Yerinden Fırlarsa Ne Yapmalıyım?
Çocuğunuzun ağzında herhangi bir yaralanma olduğunda, hemen diş hekiminiz ile temasa geçmelisiniz. Diş hekimi, etkilenen alanı muayene edecek ve uygun olan tedaviyi belirleyecektir.

Çocuğunuz kırılmış veya çatlamış bir dişten dolayı acı çekiyorsa, hemen diş hekimine gitmelisiniz. Gidene kadar, çocuğunuza reçetesiz bir ağrı kesici vermek isteyebilirsiniz. Mümkünse, kırılan diş parçasını saklayın ve bunu diş hekimine götürün.
Eğer diş tamamen ağızdan çıkmışsa dişi en kısa zamanda diş hekimine götürün. Dişi mümkün olduğu kadar az elleyin – dişi silmeyin veya başka şekilde temizlemeyin. Diş hekimine gidene kadar, dişi su veya süt içinde saklayınız. Dişin çocuğunuzun ağzına tekrar yerleştirilmesi mümkün olabilir. Bu işlem , reimplantasyon olarak adlandırılır.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Cocuklarda Agız Saglıgı
« Posted on: Nisan 26, 2024, 01:03:46 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Cocuklarda Agız Saglıgı e-book, Cocuklarda Agız Saglıgı programı, Cocuklarda Agız Saglıgı oyunları, Cocuklarda Agız Saglıgı e-kitap, Cocuklarda Agız Saglıgı download, Cocuklarda Agız Saglıgı hikayeleri, Cocuklarda Agız Saglıgı resimleri, Cocuklarda Agız Saglıgı haberleri, Cocuklarda Agız Saglıgı yükle, Cocuklarda Agız Saglıgı videosu, Cocuklarda Agız Saglıgı şarkı sözleri, Cocuklarda Agız Saglıgı msn, Cocuklarda Agız Saglıgı hileleri, Cocuklarda Agız Saglıgı scripti, Cocuklarda Agız Saglıgı filmi, Cocuklarda Agız Saglıgı ödevleri, Cocuklarda Agız Saglıgı yemek tarifleri, Cocuklarda Agız Saglıgı driverları, Cocuklarda Agız Saglıgı smf, Cocuklarda Agız Saglıgı gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  



Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular