0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir?  (Okunma Sayısı: 1779 Kere Okundu.)
« : Ekim 19, 2011, 04:39:46 ÖS »

[B]a[R]a[N]
*
Üye No : 4
Yaş : 33
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 5706
Mesaj Sayısı : 27 763
Karizma = 62877


Bitkiler ile yapılan banyolar, genellikle birkaç bitkinin karışımını haşlama suretiyle elde edilen mahlüller ile yapılır.Bitkinin vücut sathındaki hastalıkları tedavide olduğu gibi, iç organların tedavisinde de kullanılır.Bitkisel banyoların, özellikle yaz mevsiminde kullanılması tavsiye olunur.Banyoların (mutlaka şahsa ait olması) ile birlikte hem banyo hem de güneşten yararlanması lazımdır.

ÇAYIR OTUNUN YAPRAK VE TOHUMLARIYLA YAPILAN BANYOLAR:Küçük bir torba içerisine konulan yaprak ve tohumlar, kapalı bir kazanda kaynatılan su içine (ateşten indirildikten sonra) bırakılır.Yarım saat bekletildikten sonra, haşlanmış su, banto küvetindeki sıcak suya aktarılır.Banyo suyunun sıcaklığı, 35-37 derece olmalıdır.Bu banyo küçük çocukların kuvvetlenmesinde, deri hastalılarında, süt bezleri ve meme uçlarının iltihaplanmasında, çıban, açık yara, gaz vs. hallerde kullanılır.

YULAF SAMANI VE OT DÖKÜNTÜLERİ KARIŞIMINDAN YAPILAN BANYOLAR:Her iki terkip birlikte yarım saat kaynatıldıktan sonra elde edilen haşlama su, banyosu için hazırlanan sıcak su kabına boşaltılır.Bu banyo tıpkı yukarıda kaydettiğimiz iki banyo gibi aynı hastalıklar için ve aynı tarzda kullanılır.

ÇAM YAPRAKLARIYLA YAPILAN BANYOLAR:Taze çam yapraklarıyla (iğneler), çam uçları ve taze kozalaklar toplanır.Filiz uçları ve kozalaklar ince ince kıyılır.Bu karışım yarım saat kaynatılır.Bu banyolar idrar yolları, deri hastalıkları, sinir sisteminin sakinleştirilmesinde ve kozmetik olarak kullanılır.

KEPEK İLE YAPILAN BANYOLAR:1/2 ile kg. arası buğday kepeği (banyo küvetinin büyüklüğüne göre) alınır.8-10 lt. suda yarım saat kaynatılır.(Suyun sıcaklığı 37 derece, banyo müddeti ise yarım saattir).Bu tür banyolar deri (cilt) hastalıklarında ve çok şiddetli kaşıntılarda kullanılır.

CEVİZ YAPRAKLARIYLA YAPILAN BANYOLAR:300-500 gr. ceviz yaprağı büyük bir kapta 10-20 dakika kaynatılır.Elde edilen mayi banyo suyuna karıştırılır.(Suyun sıcaklığı 35-37 derece, banyoda kalma süresi 10-20 dakika).Çocukların kuvvetlenmesi ve raşitizm hastalığına karşı tavsiye edilir.

CEVİZ YAPRAĞI VE DENİZ TUZU İLE YAPILAN BANYOLAR:200 gr. taze veya 100 gr. kuru ceviz yaprağı 2 lt. suda yarı kalıncaya kadar kaynatılır.Sonra 200 gr. tuz, eritilmiş banyo suyuna katılır.Banyo suyunun sıcaklık ve zamanı yukarıdaki gibidir.Raşitizm ve bronşite karşı tavsiye edilir.Ceviz yaprağı bulunmayan yerlerde, detelin (yonca) (iki kat doz olarak) kullanılır.Yulaf ve ot döküntülerinde olduğu gibi kullanılır.

MEŞE KABUKLARI İLE YAPILAN BANYOLAR:Güzelce fırça ile yıkanan meşe kabuklarından 1 kg. 6 lt. suda yarı kalıncaya kadar kaynatılır.Elde edilen mayi yıkanılacak suya ilave edilir.(Banyo suyunun sıcaklığı 35-37 derece, banyo müddeti 10-20 dakika).Kabarcıklı deri hastalıklarına (pemfigus) karşı kullanılır.Banyo bütün vücuda uygulanır.

HARDAL BANYOSU:Taze dövülmüş veya öğütülmüş hardal tohumu (100-150 gr.) kumaştan bir torba içerisine konduktan sonra sıcak suya batırılır.Suyun sıcaklığı (38 derece).Torba suyun iyice bulanmasına kadar tutulur.(Banyo müddeti 10-15 dakika).Soğuk algınlığına, nezle, plevrit (zatülcenb), bronşitler vs.ye karşı kullanılır.Banyo vücudun tamamına yapılır.

ARPA VEYA ÜZÜM POSASIYLA YAPILAN BANYOLAR:Sıcak veya henüz kaynatılmış ara veya bunun yerine üzüm posası bir kova içerisine konur.Bu sıcak banyoya 15-30 dakika devam edilir.Bu banyo ayak ağrıları romatizma, artrit’den ileri gelen değişiklikler tedavisinde tavsiye olunur.Toplar damar (vena) genişlemesi olan kimselerin yapacakları banyo sıcaklığı 25 dereceden fazla olmamalıdır.

ZEMBEREKOTU VEYA BENEKLİ YILANYASTIĞI İLE YAPILAN BANYOLAR:Zemberek otu veya benekli yılanyastığı saplarından 100 gr. alınır.Banyo hazırlığı, yukarıda tarif edildiği şekilde yapılır.Bitkilerin kaynatıldıktan sonraki harareti 25-30 derece, banyo müddeti de 15 dakikadır.Banyo suyu dökülmemeli, 3-4 saat sonra soğuk olarak ikinci banyo, bundan bir saat sonra 1-2 dakika müddetle üçüncü banyo yapılmalıdır.Aynı banyo haftada 2-3 defa tekrarlanmalıdır.Bu banyo ile basurlar, (mayasıl), kalınbağırsak, fistülü, böbrek sancıları, böbrekte taş, idrar zorluğu gibi hastalıkların tedavisi yapılır.

ARDIÇ BANYOSU:150 gr. hafif dövülmüş ardıç meyveleri kumaştan bir torba içerisine konur.Torba sıcak suda (38-40 derece) yarım saat tutulur.Banyo müddeti 10-15 dakikadır.Bu banyo ile kalp damarları ve sinir hastalıkları tedavi edilir.Banyo bütün vücuda uapılır.

BUHAR (İNHALASYON) BANYOSU:Derin ve geniş kova biçiminde kabın ¾ kadarına kadar kaynar su ile doldurulur, bunun içerisine aşağıdaki otlardan birer çorba kaşığı dereotu, adaçayı, geyikotu, mürver çiçeği, sinirliot, ıhlamur çiçeği karıştırılır.Bu bitkiler bulunmadığı zaman, bunların yerine bir avuç ısırgan veya çayırotu yaprak ve çiçek döküntüsü karıştırılır.Otlar karıştırıldıktan sonra bir kapakla iyice kapatılır, üzerine ıslak bir bez örtülerek buharın çıkması temin deilir.Kap alçak bir yere konur.Hasta da daha yüksek bir yere (sandalye) oturtulur, beline kadar soyulur ve kap üzerine eğilir, kapak ve bez alınır.Hastanın üzeri battaniye ile örtülür.Hasta ağzını açıp (burun ve göz de açık tutulur) derin nefesler ile buğuyu teneffüs eder, buna 10-15 dakika kadar devam edilir.Buğulama işi sıcak odalarda yapılmalıdır.Banyodan sonra hastanın beden yukarı kısmı soğuk su ile yıkanmalıdır, havlu ile kurulanmayıp, hastanın seri hareketler yaparak vücudunu kurutması tavsiye edilir.Buğulama usulündeki banyolar soğuk algınlığında, nefes darlığında, grip, üst kısımda romatizma ve nevralji, sinüzit, deri iltihapları vs. gibi hastalıklara karşı tatbik olunur.Kalp zaafiyeti, yüksek tansiyonlu veya ağır hastalıktan kalkmış bitkin kimselere buğulu banyo tedavisi yasaktır.

Çok sonraları Avrupa, bitkileri kozmetikte kullanmaya, İngiliz Kraliçesi Elizabet devresinde başalmıştır.Daha sonraları tedricen Avrupa’nın başka ülkelerine de yayılmış ve bu günlere gelinmiştir.Kozmetiğe kimya da karıştırılmıştır.Kimyevi maddeler her zaman için zararsız değildir.

Kendi tecrübemiz ve maruf kozmetik uzmanlarının tecrübelerinden faydalanarak, bitkisel menşei’li bazı kozmetik maddeleri tavsiye edebiliriz.

İstek & Öneri ve Şikayetlerinizi: link (@) webcanavari . net Adresine İletebilirsiniz.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir?
« Posted on: Nisan 19, 2024, 05:25:48 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir? e-book, Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir? programı, Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir? oyunları, Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir? e-kitap, Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir? download, Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir? hikayeleri, Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir? resimleri, Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir? haberleri, Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir? yükle, Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir? videosu, Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir? şarkı sözleri, Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir? msn, Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir? hileleri, Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir? scripti, Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir? filmi, Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir? ödevleri, Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir? yemek tarifleri, Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir? driverları, Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir? smf, Bitkisel Banyo - Bitkisel Sabunlar - Bitkisel Banyo Nedir? gsm
Yanıtla #1
« : Mayıs 09, 2014, 12:06:06 ÖS »
Avatar Yok

retretret
*
Üye No : 180159
Nerden : Amasya
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 8
Karizma = 0


ben böyle şeylere inanmıyorum
Yanıtla #2
« : Mayıs 11, 2014, 05:38:31 ÖS »
Avatar Yok

dderryya
*
Üye No : 152069
Nerden : Denizli
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 6
Karizma = 0


Çam esansı hem sac hem vucut icin ideal..
Yanıtla #3
« : Mayıs 16, 2014, 01:34:28 ÖÖ »
Avatar Yok

hknbykl
*
Üye No : 180903
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 6
Karizma = 0


bu bitkileri her aktarda bulabilirmiyiz
Yanıtla #4
« : Mayıs 18, 2014, 07:39:57 ÖS »
Avatar Yok

merakliuzayli
*
Üye No : 181176
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 4
Karizma = 0


Denemekten zarar gelmez.
Yanıtla #5
« : Mayıs 19, 2014, 05:06:49 ÖS »
Avatar Yok

komiser mustafa
*
Üye No : 181269
Nerden : Yurt Dışı
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 0
Mesaj Sayısı : 47
Karizma = 0


Teşekkürler
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Bitkisel ve Aromatik Yağlar
Moda & Güzellik
iBRaHiMiNe 3 1273 Son Mesaj Mayıs 20, 2008, 09:34:28 ÖÖ
Gönderen : HuNTeR-DeViL
Bitkisel Ve Aromatik Yağlar 2
Moda & Güzellik
iBRaHiMiNe 3 1176 Son Mesaj Mayıs 20, 2008, 09:36:40 ÖÖ
Gönderen : HuNTeR-DeViL
Bitkisel yağlar ve tedavi Yöntemlerİ « 1 2 »
Şifalı Bitkiler
HuNTeR-DeViL 10 2528 Son Mesaj Temmuz 24, 2013, 06:10:48 ÖS
Gönderen : cns_18
Bitkisel Ürünlere Dikkat!
Diyet
[MasaL] 2 1254 Son Mesaj Mayıs 09, 2014, 12:06:32 ÖS
Gönderen : retretret
Bitkisel Ve Aromatik Yağlar
Şifalı Bitkiler
[-By*FoR1cİn-] 6 1552 Son Mesaj Mart 29, 2014, 02:52:27 ÖS
Gönderen : burcuözdemir


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular