0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Bir Saatte 300 Defa  (Okunma Sayısı: 483 Kere Okundu.)
« : Ekim 28, 2013, 11:38:23 ÖS »

imge34
*
Üye No : 117785
Nerden : İstanbul
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 6024
Mesaj Sayısı : 10 493
Karizma = 36677


Toplumda çok sık görülen horlama, insanların yüzde 25'inde sürekli, yaklaşık yüzde 45'inde zaman zaman görülür.

Horlamanın en sık görüldüğü kişiler, "şişman" sayılabilecek fazla kilolu erkeklerdir.
 
SAATTE 300 DEFA TIKANIYOR
 
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Süreyya Şeneldir, horlamanın rahatsız edici sosyal boyutundan da önce tıbbi açıdan tehlikeli boyutlara ulaşabileceğine dikkat çekiyor:
 
"Horlama, ağız ve burun arkasındaki hava yolunda darlık olduğunda veya dilin arkası, yumuşak damak ve küçük dil çeşitli sebeplerle birbirleri üstüne geldiğinde, solunumla birlikte titreşir ve horlama sesi ortaya çıkar.Horlayan kişinin alay konusu olması ve geceleri aile bireylerini rahatsız etmesi problemin sosyal boyutudur. Tıbbi açıdan baktığımızda ise horlayan insanların uyku sırasında çoğunlukla nefessiz kaldığı, ve hayati organların oksijensiz kaldığını görürüz.Horlamanın en ağır çeşidi "tıkayıcı tipte horlama hastalığı"dır. "Uyku apnesi" olarak da bilinen bu hastalıkta şiddetli horlama, nefessiz kalınan bir dönemle kesilir. Bu sırada solunum tam olarak durur. Uyku sırasında kandaki oksijen seviyesi düştüğünden, kalp daha çok kan pompalamak zorunda kalır ve bu da ileride yüksek tansiyon ve kalp büyümesine neden olur.Özetle, horlama ciddi bir hastalıktır, ama çözümsüz değildir.
 
Op. Dr. Süreyya Şeneldir, tıkayıcı tipte horlama hastalığı yaşayan birinin 10 saniyenin üzerinde nefessiz kalma nöbetleri geçirdiğine dikkat çekiyor.Şeneldir bu nöbetlerin bir saat içinde 7'den fazla olmasının yaşamı tehdit edecek boyuta ulaşabileceğini vurguluyor:
 
"EN TEHLİKELİ HALİ UYKU APNESİ"

Horlamanın sağlığı tehdit eden en tehlikeli hali olarak da bilinen "tıkayıcı tipte horlama hastalığı"dır. Bu hastalığın "tıkayıcı tipte" olarak nitelendirilmesinin nedeni, uyku sırasında solunumun durması ve hastanın nefessiz kalmasıdır. 10 saniyenin üzerindeki nefessiz kalma nöbetlerinin bir saat içinde yedi dafadan fazla görülmesi, yaşamı ciddi şekilde tehdit eder. Bu durumda doktorunuz size bir uyku merkezinde inceleme yapılmasını önerecektir.

Apneli (nefesin kesilmesi) hastalarda saatte 30 ile 300 defa arasında tıkanmalara rastlanmaktadır. Bu hastalar uykudayken kanlarında oksijen düzeyi aşırı oranda düşer. Oksijenin düştüğü bu dönemde, kalp kanı daha çok pompalamak zorundadır. Bir süre sonra kalp ritmi bozulur; yıllar içinde yüksek tansiyon ve kalp büyümesi yerleşir. Tıkayıcı tipte horlama hastalığı olan kişiler uykularının çok az bir kısmında derin uyku fazına geçebilmektedirler. Derin faz gerçek dinlenme için tek yoldur. Dinlenmeden geçirilen gecenin gündüzü uykulu, yorgun ve verimsiz geçecektir. Araba kullanırken ya da iş başında uyuklamalar görülür."
 
RİSK ALTINDA MISINIZ?
 
-Erkekseniz ve aşırı kiloluysanız,
 
-Büyük bademcik veya geniz etiniz varsa,
 
-Ailenizde apne hastaları varsa,
 
-Alkol veya sakinleştirici ilaç kullanıyorsanız,
 
-Sigara içiyorsanız,
 
-Tiroid beziniz az çalışıyorsa,
 
-Burun tıkanıklığınız varsa veya
 
-Kalp krizi geçirmişseniz uyku apnesi hastalığı bakımından risk altındasınız demektir.

 KENDİNİZİ TEST EDİN
 
KBB Uzmanı Op. Dr. Süreyya Şeneldir aşağıdaki testle kişinin horlamasının ne derecede ciddi olduğunu ve uyku apnesi hastası olup olmadığınızı anlayabileceğini belirtiyor:
 
"Her sorunun karşısına Asla yanıtı verdiğinizde 0 puan, Hafif yanıtı verdiğinizde 1 puan, Orta yanıtı verdiğinizde 2 puan ve İleri yanıtı verdiğinizde 3 puan yazın.Aşağıdaki günlük aktiviteler sırasında sizde ne derece uyku hali veya uyuklama görülür?
-Otururken veya okurken
-Televizyon izlerken
 
-Sosyal bir ortamda otururken
-Bir saati aşkın araba yolculuğu
-Başka birisi ile konuşurken
-Öğle yemeğinden sonar
-Araç kullanırken, kırmızı ışıklarda...Toplam puanınız 10 ve üzeri ise apne hastası olabilirsiniz. Vakit geçirmeden doktora görünmenizi öneririz."
 
HORLAMA VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ
 
KBB Uzmanı Op. Dr. Süreyya Şeneldir, horlama ve uyku apnesinin tedavisi için günümüze dek birçok yöntem kullanılmaktadığına dikkat çekiyor.
"Horlama için kilo vermeden küçük dil, yumuşak damak ve bademciklerin alındığı daha kompleks ameliyatlara kadar uzanan pek çok tedavi yöntemi önerilebilir. Horlama ve uyku apnesinin tedavisinde geliştirilen etkin ve güvenilir yöntemlerden biriyse PILLAR IMPLANT uygulamasıdır. Bu yöntem, aynı zamanda kolayca uygulanabildiği için sıklıkla tercih edilmektedir.Bu uygulamayla  yumuşak damağı sertleştirerek, horlamaya neden olan titremeyi azaltacak ve yumuşak damağın hava yolunu tıkamasına mani olacak üç minik implantın, yumuşak damağa yerleştirilir.Uygulama sonrası, implantlar damak içinde onları sabitleyen doğal bir doku etkisi meydana getirerek, yumuşak damağın kas tabakasına yapısal destek olurlar; böylece yumuşak damağa bağlı horlama ve uyku apnesinin ortadan kalkmasını sağlarlar."
 
Muayenehane koşullarında yapılan bu basit ve yaklaşık 15 dakika süren uygulama sonrasında hastaların çoğu, işine devam edebilirler.
Yerleştirilen implantlar vücutla uyumlu oldukları için, ömür boyu kalırlar ve hiçbir sorun çıkarmazlar.

imgenin şiddetiyle çoğalır anlam
parçalana parçalana

geçtiğimiz yollardan

onca yaprak düşer
birkaç şiir kalır yalnızca
o derin ağaçlardan

kendi sesimize uyandığımız rüyalarda "Murathan Mungan"
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Bir Saatte 300 Defa
« Posted on: Nisan 26, 2024, 03:41:48 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Bir Saatte 300 Defa e-book, Bir Saatte 300 Defa programı, Bir Saatte 300 Defa oyunları, Bir Saatte 300 Defa e-kitap, Bir Saatte 300 Defa download, Bir Saatte 300 Defa hikayeleri, Bir Saatte 300 Defa resimleri, Bir Saatte 300 Defa haberleri, Bir Saatte 300 Defa yükle, Bir Saatte 300 Defa videosu, Bir Saatte 300 Defa şarkı sözleri, Bir Saatte 300 Defa msn, Bir Saatte 300 Defa hileleri, Bir Saatte 300 Defa scripti, Bir Saatte 300 Defa filmi, Bir Saatte 300 Defa ödevleri, Bir Saatte 300 Defa yemek tarifleri, Bir Saatte 300 Defa driverları, Bir Saatte 300 Defa smf, Bir Saatte 300 Defa gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Sakızla Saatte 11 Kalori Yak
Diyet
[MasaL] 3 1241 Son Mesaj Nisan 27, 2012, 07:28:52 ÖS
Gönderen : thedora
Hangi Saatte Ne Içmeli?
Alternatif Tıp
HaYaL 3 1421 Son Mesaj Mart 13, 2012, 07:19:46 ÖS
Gönderen : Liza
26 Saatte On Parmak
Kitaplar Hakkında Bilgi ve Özetler
*GeLinCiKk 9 5196 Son Mesaj Ağustos 13, 2012, 11:33:26 ÖS
Gönderen : julius_sezar
12 Saatte 6 Deprem!
Güncel Haberler
Liza 0 704 Son Mesaj Mart 13, 2012, 06:57:41 ÖS
Gönderen : Liza
1 Saatte 4 Cm Incelmek
Diyet
Mavi_Kiyamet 0 677 Son Mesaj Ekim 24, 2013, 08:41:04 ÖS
Gönderen : Mavi_Kiyamet


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular