0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir?  (Okunma Sayısı: 682 Kere Okundu.)
« : Kasım 20, 2012, 04:32:53 ÖS »
Avatar Yok

naberpravda
*
Üye No : 53755
Yaş : Yok
Nerden : Diyarbakır
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 914
Mesaj Sayısı : 3 588
Karizma = 20833








Bilim adamları kedilerin, köpeklerin ve maymunların beyinlerini ayırdı ve bir şekilde bu beyinleri kısa bir süre canlı tuttu. Ancak, memeli hayvanlarda yapılan en başarılı “tam-beyin deneyi” 1980’li yılların ortasında gerçekleşmiştir. New York Üniversitesi Langone Tıp Merkezi’nde çalışan bir sinirbilimci olan Rodolfo Llinás, bir hint domuzu beynini bir iş günü boyunca sıvıyla doldurulmuş bir kapta canlı tutmanın bir yolunu bulmuştur.

Öncelikle, Llinás ve meslektaşları hayvana anestezi uygularlar ve göğsünü açarlar. Daha sonra çıkan aorta soğuk salin enjekte ederek beynini soğuturlar. Beyni kafatasından çıkardıktan sonra, araştırmacılar beyni bir iplikle tankın en alt kısmına bağlarlar ve etrafını cam boncuklarla kaplarlar ki böylece beyin kaymamış olur. Direk olarak omurga atardamarından birine şeker, elektrolit ve çözünmüş oksijenden oluşan bir solüsyon enjekte ederek beyni canlı tuttular.  Hint domuzları bu deney için doğru hayvan olmuştur çünkü omurga atardamarlarına kolaylıkla ulaşılabilir ve beyinleri tutulabilecek kadar küçüktür ama aynı zamanda da parçalanmayacak kadar büyüktürler.

Llinás’ın deneyi beynin elektrotlarla dürtülmesini, ilaç enjekte edilmesini ya da diğer bir söylemle beynin dokunulmamış tüm bölümlerinin her açıdan incelenmesine olanak sağlar. Ancak bu metodu kullanan yalnızca bir avuç dolusu laboratuvar kalmıştır. Bunun yerine bir çok fizyolojist yaşayan hayvanlar ya da bir kavanozda canlı tutulan bir parça beyin dokusuyla deney yapmayı tercih etmektedir. Metodu İtalya’da öğrenen ancak uygulamayı reddeden Alberta Üniversitesi sinirbilimcisi Clayton Dickson,“ Deney zor ve beyin çalışmaları için örnek sistem olabilmesi için çok pahalı,” der ve “Deneyin sürdürülebilmesi için kendini adayan, devamlılık sağlayabilecek azimli bir araştırma ekibi gereklidir,” diye ekliyor.




Hayatını kesintisiz bir ziyafete çevirmek varken, sen onu günlere bölüp tıpkı hap gibi düzenli olarak yutuyorsun.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir?
« Posted on: Nisan 26, 2024, 07:02:17 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir? e-book, Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir? programı, Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir? oyunları, Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir? e-kitap, Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir? download, Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir? hikayeleri, Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir? resimleri, Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir? haberleri, Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir? yükle, Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir? videosu, Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir? şarkı sözleri, Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir? msn, Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir? hileleri, Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir? scripti, Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir? filmi, Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir? ödevleri, Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir? yemek tarifleri, Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir? driverları, Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir? smf, Beynimiz Bir Kavanozda Ne Kadar Yaşayabilir? gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Beynimiz Nasıl Çalışır?
Genel Kültür.
*GeLinCiKk 9 2689 Son Mesaj Haziran 01, 2014, 02:33:28 ÖÖ
Gönderen : Candaroglu37
'İnsanoğlu 800 Yaşına Kadar Yaşayabilir’
Bilim - Teknoloji ve Bilim Adamları
Asortik Hatun 1 1428 Son Mesaj Kasım 19, 2014, 04:52:14 ÖÖ
Gönderen : histoacryl
Beynimiz Için 6 Gençlik Iksiri
Beyin ve Sinir Sistemi
Honey_Face 2 991 Son Mesaj Haziran 23, 2013, 06:50:50 ÖS
Gönderen : Melusina
Pc Yerine Chromebook'la Yaşayabilir Misiniz?
Bilim - Teknoloji ve Bilim Adamları
Violin 0 611 Son Mesaj Temmuz 05, 2013, 03:49:04 ÖS
Gönderen : Violin
Cortana , Yeni Bir Güncelleme Yaşayabilir!
Bilim - Teknoloji ve Bilim Adamları
imge34 0 512 Son Mesaj Ağustos 11, 2014, 08:44:52 ÖS
Gönderen : imge34


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular