0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi  (Okunma Sayısı: 555 Kere Okundu.)
« : Şubat 03, 2010, 07:06:43 ÖS »

Hephaestus
*
Üye No : 26057
Yaş : 31
Nerden : Tekirdağ
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 4834
Mesaj Sayısı : 13 574
Karizma = 60064


Besinlere Karşı Duyarlılık - Besinlere Karşı Duyarlılık Nedir - Besinlere Karşı Duyarlılık Nasıl Gelişir




Yiyeceklerin olumsuz reaksiyonları eski Yunanlılar zamanında bile bilinirdi. Örneğin, bazı yiyeceklerin insana dokunduğu, Hipokrates'ten bize ulaşan bilgiler arasında. Çağlar boyunca pek çok büyükanne, çocukların ve büyüklerin belli yiyeceklere olumsuz tepki gösterdiğini bir şekilde bilmiş ve bunlara karşı önlem almıştır. Bebekliğimizden beri günde birkaç kez tükettiğimiz birçok yiyeceği, büyüdükten sonra da yemeye devam ederiz.

Buğday, süt, mısır ve şeker bunlara örnektir. Bebeğe ilk katı yiyecekler, örneğin buğday verilmeye başlandığında, bebek buna karşı bir tepki gösterebilir. Bunun sonucu olarak da ishal, karında kolik, huysuzluk, burun akması, hatta orta kulak iltihabı, astım ya da egzama görülebilir. Bu belirtilerin nedeni anlaşılmayabilir ve çoğu kez de önemsenmeden geçiştirilir.

Çocuğun tepki gösterdiği yiyecek verilmeye devam edilir ve çoğu kez akut belirtiler kısa süre içinde kaybolur. Bununla birlikte, daha hafif ama sürekli belirtiler kalabilir ve günler, aylar, yıllar sonra yeniden baş gösterebilir. Dokunan yiyecek kesilirse, belirtiler genellikle 3-5 gün sonra kaybolur. Ama bazen, özellikle çocuklarda belirtiler üç hafta kadar sürebilir. Eğer yiyecek kesildikten sonraki iki hafta içinde -ki bu dönem duyarlılığın en yüksek olduğu dönemdir- yeniden aynı yiyeceği yerse, belirtiler tekrar ortaya çıkar. Belirtiler öncekinin aynı da olabileceği gibi, bazı farklılıklar da gösterebilir.

Belli bir yiyeceğe karşı duyarlılığın ne kadar süreceği kesin olarak belli değildir ve kişinin durumuna gore de değişir. Dokunan yiyecekten ne kadar uzun süre kaçınırsak, sonradan o yiyeceğe o kadar iyi dayanabiliriz. Bazı kimselerde, belli yiyecekler ömür boyu süren bir duyarlılık yaratabilir ve ne zaman o yiyeceği yeseler belirtiler yeniden baş gösterir. Bununla birlikte, genellikle aradan birkaç hafta ya da birkaç ay geçtikten sonra, kişi azar azar olmak üzere dokunan yiyeceği yiyebilir ve hiçbir belirti göstermeyebilir.

Sözünü ettiğimiz bu yöntemi aşağıda tartışacağız. Bebeklerde ve küçük çocuklarda dokunan yiyeceği kesip, sonra doktor gözetimi olmadan yeniden vermeye başlamak yanlıştır. Bu özellikle süt için geçerlidir. Çünkü, bebekte süte karşı ağır alerjik tepkiler olabilir, hatta bu ölüme kadar gidebilir. Bu tür denemeler ancak bir hastanede, bebeklerde besin alerjisinin ne gibi olumsuz sonuçlar doğurabileceğini iyi bilen bir uzman hekim gözetiminde yapılmalıdır.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi
« Posted on: Nisan 26, 2024, 09:36:54 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi e-book, Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi programı, Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi oyunları, Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi e-kitap, Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi download, Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi hikayeleri, Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi resimleri, Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi haberleri, Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi yükle, Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi videosu, Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi şarkı sözleri, Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi msn, Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi hileleri, Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi scripti, Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi filmi, Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi ödevleri, Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi yemek tarifleri, Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi driverları, Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi smf, Besinlere Karşı Duyarlılığın Gelişmesi gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  



Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular