0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Başarının Yedi Anahtarı  (Okunma Sayısı: 495 Kere Okundu.)
« : Temmuz 25, 2013, 07:46:10 ÖS »
Avatar Yok

Asortik Hatun
*
Üye No : 3762
Nerden : İzmir
Cinsiyet : Bayan
Konu Sayısı : 13388
Mesaj Sayısı : 22 841
Karizma = 58066


Anne babalarınızdan, iktidardakilere dek, hemen hemen herkesi, ilerlememize engel oldukları için suçladığımız günümüzde, başarılı “süperstarlar”ın düşüncesi, her işten kendimizin sorumlu olduğudur. Başarısızlıklarımızdan, başkalarını sorumlu tutmamamız gerekir.

Onlara göre, bir başkasına birşey söylediğimiz ya da sorumluluk yüklediğimizde, kendi başarımıza engel oluyor ve kendi gücümüzden veriyoruz. Böylece, “Yaşamım üzerinde, benden fazla sorumluluğa sahipsin” demiş oluyoruz.

Les Brown’ı ele alalım. Ailesi onu terk etmiş, okulda da “eğitilemez” olarak nitelendirilmişti; umudunu kaybetmemesi için hiçbir neden yoktu. Ama orta okuldayken, bir gün öğretmeni ona, “Bir başkasının senin hakkındaki görüşü, senin gerçeğin olmak zorunda değil” demişti. Brown, işte o anda, bir gerçeği görmüş, geleceğinin kendi elleri arasında olduğunun ayırdına varmıştı.

Ohio eyaleti parlamento üyesi ve yazar oldu ve bugün, saatte 20 bin dolar kazanan, Amerika’nın en önde gelen konuşmacılarından biri.

Brown’ın keşfettiği şey, yaşamda, doğa, geçmiş ya da öteki insanlar gibi şeyleri denetleyemeyeceğimizdir. Ama denetleyebileceğimiz şeyler de var: Kendi düşünce ve davranışlarımız gibi. Yapabileceğimiz en önemli şeylerden biri ise, yaşamımız için sorumluluk almaktır.

Plan Yapın

Hedeflerinize, bir plan yapmadan ulaşmaya çalışmak, bir kentten ötekine haritasız gitmeye benzer. Yitirdiğiniz zaman, çaba ve para yüzünden, amacınıza ulaşmadan çok önce vazgeçersiniz.

Amerika’nın en başarılı satış eğitimcisi, konuşmacı ve yazar Brian Tracy, “Yazılmış olmayan hedefler, hedef sayılmaz. Yalnızca birer fantezidirler” diyor.

Elinizde, yazılı bir haritayla, yolculuk daha keyifli geçer, böylece varış noktanıza en kısa sürede ve daha kolayca ulaşırsınız.

Uzmanlaşın

Başarılı konuşmacılarla yaptığım röportajlarda, onlar hakkında öğrendiğim şey, tümümün de, en başarılı olma çabalarıdır. Kendilerini geliştirmek için hemen herşeyi yaparlar. En ünlü iş adamlarıyla röportajlar yapıp, onlara nasıl daha başarılı olunabileceği hakkında sorular soran Patricia Fripp, konuşmasını geliştirmek için özel bir eğitmen tutmuş ve tiyatro derslerine katılmıştı. Fripp, bu dersleri, Amerika’nın en çarpıcı spikeri seçildikten sonra da sürdürmüştü.

Eğer biri, siz çalışırken sizi kameraya alsaydı, bu sizi rahatsız eder miydi? Yaptıklarınızın görüntülenmesi size gurur mu verirdi, yoksa huzursuz mu ederdi? Eğer huzursuz olacağınızı düşünüyorsanız, bugünden itibaren, alanınızda en başarılı olma yolunda adım atmaya karar vermeniz gerekir. Uzmanlara danışın, en iyilerin neler yaptıklarını inceleyin ve onların yaptıklarını yapın.

Bedelini Ödeyeceksiniz

Büyük bir eve, lüks bir arabaya ya da 1 milyon dolara sahip olmak güzeldir, ama asıl sorun, bu tür şeylere herkesin sahip olmak istemesidir. Başarılı insanlar, düşlerini gerçekleştirmek için nasıl bir bedel ödemeleri gerektiğini belirlerler; ardından da düşlerine ulaşırlar. Bunun için ne kadar çaba harcamaları gerektiğini umursamazlar.

Les Brown’ın sol kulağında bir nasır vardır. Neden mi? “Konuşma işine başlamaya karar verdiğimde, ne referansım vardı, ne de ünlüydüm. İnsanların bana güvenmelerini sağlamak için, telefonla binlerce kişiyi aramak zorunda kaldım.” Bugün bu nasır, birkaç milyon dolar değerinde!

Asla Vazgeçmeyin

Bir hedefe ulaşmaya çalışırken vazgeçmek, bir seçenek olmamalıdır. Hedefinizi gerçekleştirmek için, ne gerekiyorsa yapmanız gerekir.

Jack Canfield ve Mark Victor Hansen, “Tavuk Suyuna Çorba” adlı öykü kitaplarını yazdıklarında, yaklaşık 100 yayınevi tarafından geri çevrilmişlerdi. Ama vazgeçmek yerine, hedeflerine sıkı sıkıya bağlı kaldılar. En sonunda, küçük bir yayınevi kitaplarını basmayı kabul etti. Kitaplar en çok okunan kitapların arasına girmekle kalmadı, aynı zamanda dünya çapında 12 milyon adet sattı. İşte bu, azmin gücüdür.

Gününüzün tümünü, hedefinize ulaşmak ve düşünüzü gerçekleştirmek için harcayın. Kendi kendinize şunu sorun: “Şu an yaptıklarım, amacıma ulaşmama yardımcı olacak mı?” Eğer yanıtınız “hayır” ise, yardımcı olacak birşey yapın.

Hayatı “İsteyerek” Yaşayın

Belki de başarılı insanları diğerlerinden ayıran en önemli özellik,yaşamlarını “isteyerek” yaşıyor olmalarıdır. Yaptıkları şeyin doğruluğuna inanıyorlar ve dünyaya bu amaçla gelmiş olduklarını hissediyorlar. “Hatalı Bölgeleriniz” adlı kitabın başarılı yazarı, Wayne Dyer’a göre, “Tam anlamıyla işlevsel bir kişi olmak için yapmanız gereken en önemli şey, yaşamınızda bir hedef belirlemiş olmanızdır.”

Bir amacınızın olmaması, az sayıda sorunun üstesinden gelebilmek için mümkün olduğunca az çaba harcamak demektir. Ama hedefiniz doğrultusunda yaşadığınızda, tek amacınız, görevinizi başarıyla yerine getirip getirmediğiniz olacaktır. Yaptığınızı sevecek ve bunu belli edeceksiniz. Girişimciliğinizle insanlar sizinle iş yapmak isteyeceklerdir.

Yaşamınızın amacını nasıl belirlersiniz? Sizin için neyin önemli olduğuna karar verir ve işinizi bunun çerçevesinde yapılandırırsınız. Bir zamanlar bilgisayar programları pazarlayan Mike Ferry, emlakçıların satışlarını artırmak için, satış tekniklerini geliştirmeleri gerektiğini düşünmüştü. Böylece, eğitim vermek amacıyla Mike Ferry Organizasyonu adı altında bir şirket kurdu. Şirketi, yılda 20 milyon doların üzerinde satış gerçekleştirdi.

İşinizi Geciktirmeyin

“Hayallerinizi Yaşayın” adlı kitabında, Les Brown, arkadaşı Marion’la yaptıkları bir telefon görüşmesine değiniyor. Ertesi gün arkadaşı ölmüştü. Cenazeden sonra, Marion’un ofisini boşaltmaya yardımcı olan Les Brown, arkadaşının yazmakta olduğu bir oyunun notlarına rastladı. Ne yazık ki oyun asla yayımlanamamıştı. Marion, oyunun sonunu bilen tek kişiydi.

Zamanımızın sonsuz olmadığını anımsayın. Başarılı insanlar bunun bilincindedirler, ama bunu olumsuz ya da sinir bozucu birşey gibi göreceklerine, bundan yararlanmaya çalışırlar. İstedikleri şeyin peşinden giderler, tutkuyla ve azimle düşlerini izlerler. Siz de bunu yapabilirsiniz.

WeBCaNaVaRi'na Üye Olmadan Link'leri ve Kod'ları Göremezsiniz.
Link'leri Görebilmek İçin. Üye Ol. veya Giriş Yap.
Üyelerimizden Destek Bekliyoruz.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Başarının Yedi Anahtarı
« Posted on: Nisan 20, 2024, 12:35:44 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Başarının Yedi Anahtarı e-book, Başarının Yedi Anahtarı programı, Başarının Yedi Anahtarı oyunları, Başarının Yedi Anahtarı e-kitap, Başarının Yedi Anahtarı download, Başarının Yedi Anahtarı hikayeleri, Başarının Yedi Anahtarı resimleri, Başarının Yedi Anahtarı haberleri, Başarının Yedi Anahtarı yükle, Başarının Yedi Anahtarı videosu, Başarının Yedi Anahtarı şarkı sözleri, Başarının Yedi Anahtarı msn, Başarının Yedi Anahtarı hileleri, Başarının Yedi Anahtarı scripti, Başarının Yedi Anahtarı filmi, Başarının Yedi Anahtarı ödevleri, Başarının Yedi Anahtarı yemek tarifleri, Başarının Yedi Anahtarı driverları, Başarının Yedi Anahtarı smf, Başarının Yedi Anahtarı gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Başarının Sırrı
İslam
YalnızHayat53 0 849 Son Mesaj Ağustos 02, 2008, 07:38:01 ÖS
Gönderen : YalnızHayat53
Başarının Sırları
Kitaplar Hakkında Bilgi ve Özetler
Asortik Hatun 3 1525 Son Mesaj Haziran 16, 2010, 11:54:42 ÖÖ
Gönderen : sibeL*
İyi Beslenme Sınavda Başarının Anahtarı
Sağlık
By.TuRuT 1 1007 Son Mesaj Aralık 13, 2008, 02:06:04 ÖS
Gönderen : -LoSS AnGeL-
Başarının Sırrı
Hayata Dair.
Mavi_Kiyamet 2 1009 Son Mesaj Temmuz 24, 2009, 06:31:55 ÖS
Gönderen : Mavi_Kiyamet
Başarının Baş Düşmanı
Kariyer ve Kişisel Gelişim
Asortik Hatun 0 553 Son Mesaj Temmuz 20, 2013, 11:11:48 ÖS
Gönderen : Asortik Hatun


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular