0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri  (Okunma Sayısı: 777 Kere Okundu.)
« : Ocak 23, 2010, 07:22:49 ÖS »

Hephaestus
*
Üye No : 26057
Yaş : 31
Nerden : Tekirdağ
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 4834
Mesaj Sayısı : 13 573
Karizma = 60064


Bahçe için ağaç önerileri - Ağaç seçimi - Bahçeler için En güzel ağaçlar hangileri


Evlerinde bahçesi bulunanlar bu konuda şanslı. Ancak çoğu insan ne tür ağaçlar dikebileceği konusunda bilgi sahibi bile değil. Şayet siz de daha renkli, daha canlı ve sağlıklı bir bahçeniz olsun istiyorsanız, işte size bahçenizde yetiştirebileceğiniz ağaçlar...

Manolya kalın yaprakları ve gösterişli beyaz çiçekleriyle dış mekanlarda süs bitkisi olarak sıklıkla kullanılır.
Manolya nazik bir bitkidir. Fidanı ilk yıllarda ayrı bir bakım ve özen ister. Büyük saksılarda yetiştirilen fidanlar, kökleri zarar görmeden toprağıyla birlikte başka yere dikilir.
Manolya beyaz alımlı çiçeklerine, altı-dokuz yaşlarına geldiğinde kavuşur. Kestane toprağıyla, normal toprak karışımını çok sever.

Ihlamur ağacının en güzel yanı, buram buram kokusu, çay olarak tüketilen çiçeği ve gölgesidir. Bu nedenle parklara ve yol kenarlarına da dikilir.

Bir akasya türü olan mimoza ağacı, hem görüntüsü hem de yazın sağladığı hoş esintiyle ayrı bir yere sahiptir.

Erguvan İstanbul’a en çok yakışan ağaçlardan birisidir. Erguvan'ın anavatanı Akdeniz’dir. 8-10 metreye kadar boylanabilir. Ama genellikle 4-5 metreye kadar büyüyebilen geniş taçlı ve yaprak döken küçük ağaçlardır. Erguvan ağacının en önemli özelliği, badem, erik gibi meyve ağaçlarında olduğu gibi çiçeklerinin yapraklardan önce açmasıdır. Erken baharda, yani mart-nisan-mayıs aylarında açan pembe-mor çiçekleri, yaşlı dallar ve gövde üzerinden çıkar.

Kırmızı tonlardaki Acer ağacı, bahçenize sonbahar renklerinin zenginliğini katar.Dayanıklı bir bitki olsa da, hassas yaprakları korunmak ister. Japon bahçelerinin gözdesi Acer Japon akçaağacı olarak da bilinir.

Beyaz çiçekli At kestanesi, nemli ve geçirgen topraklarda sağlıklı gelişim gösterir. Anavatanı Balkan Yarımadası’dır. Ülkemizde çokça yetiştirilen bir bitkidir. Kaynaklara göre, uzunca süre koştuktan sonra nefes nefese kalan ve soluğan hastalığına yakalan atları Türkler at kestanesiyle beslerlermiş. Ağaç da, adını buradan almış.

Yıllara meydan okuyan Çınar uzun ömürlü bir ağaçtır. Hava kirlililiğine dayanıklıdır. Bu nedenle şehir içinde rahatlıkla yetişirilrbilir. Sonbaharda yapraklar sarıdan, kahverengiye dönen çınar ülkemizin hemen her bölgesinde yetişir.
Çınar ağacını bahçenize dört mevsim dikebilirsiniz. Tohumla da üretmeniz mümkün.

Dünyanın en eski ağacı olan Mabet ağacı yaşayan fosil olarak bilinir. Mabet ağacının yaprakları fil kulağını andırır. Ekvatordan kutuplara kadar dünyanın her tarafına yayılmıştır. Oldukça gösterişlidir. Mabet ağacı şekliyle diğer tüm ağaçlardan kolaylıkla ayrılır. Her mevsim bambaşka bir renge bürünür. Büyük bahçeler için önerilir.


Huş ağacı her koşulda yaşar. Çok özel bir gövdesi vardır. Farklı renklerde olan kabukları soyulduğunda altından, neredeyse cilalı gibi bir beden çıkar. Bu beden ışığı çok güzel yansıtır.


Kayın, oldukça gösterişli bir orman ağacıdır. Yapraklarının biçimli formu, gri gövdesi ve yaşlandıkça artan ihtişamıyla bahçelere de çok yakışır. Kayın gelişimini tamamladığında oldukça büyük bir ağaca dönüşeceğinden, metrekare olarak büyük bahçelerde tercih edilmelidir.

Oya ağacının göz kamaştıran çiçekleri bir yana; gövdesi de, heykellere bile taş çıkartacak güzelliktedir. Yetiştirmesi de çok kolay olan oya ağacının çıplak görüntüsü bile bahçenizi süslemeye yetecektir. Anavatanı Güney Çin ve Güney Asya olan oya ağacı aslında bir süs ağacıdır. Gölgeli alanlarda çiçek açamaz.

Diğer yaprak dökmeyen ağaçlar gibi Ladinler de dört mevsimi değişimsiz tamamlar.

Koca yemiş, Fundagiller ailesinin bir üyesidir. Türleri arasında ağaçlar olduğu gibi, çalılar da mevcuttur. Anavatanı, Akdeniz Bölgesi ve Güney Batı İrlanda olan koca yemiş her dem yeşildir. 10-12 metre kadar uzayan koca yemiş her mevsim ayrı güzeldir. Koca yemişin koyu yeşil yaprakları dekoratiftir. Çiçekleri çan şeklinde ve beyazdır. Kümeler halinde, sonbahar ve kışın belirirler.

Yaprakları rüzgarla dans eden İğde ağacı, tüm zarafetiyle yaz akşamlarında bahçelere enfes kokular yayar. Ülkemizin hemen her köşesinde yetişir. İğdenin dalları dikenli olduğu için bahçelerin sınır noktalarına ve güneş gören yerlere dikilmelidir. Birden fazla sayıda yan yana dikildiğinde rüzgar perdesi görevi görür. Dayanıklı bir ağaçtır. Erozyonu önler.


Ardıçın o kadar çok türü vardır ki, hepsi de birbirinden farklıdır. Uzunu, kısası, hatta yere çok yakınıyla geniş bir aileye sahiptir. Ardıç ülkemizde en rahat Trakya, Ege ve Akdeniz Bölgeleri’nde yetişir. Sorunsuz ve kaprissiz bir ağaçtır.Pek çok türü ülkemizde doğal olarak yetişen ardıçın gençken, dallarında iğne yapraklar vardır. Bazı türlerinde bu yapraklar, olgunlaştığında da üzerinde kalmaya devam eder.

Gülibrişim salkımlar halindeki pembe çiçekleri ile ipeği andırır. Anavatanı Asya’nın tropik bölgeleridir. Hızlı büyüyen bir ağaçtır. Gülibrişim 10-15 metre boylanabilen bir ağaçtır. Baklagiller ailesindendir. Dalları gövdesinden yatay olarak çıkar. Tüysü formda yaprakları bulunan gülibrişimin bu yapraklar kışın dökülür.

Fıstık çamı dört mevsim capcanlı bir ağaçtır. Neredeyse tüm bahçelerin, parkların olmazsa olmazı arasındadır. Çamlar, yaklaşık 100 türü olan her dem yeşil ağaç ve çalılardır. Birkaç türü doğal olarak bodur ve düzgün formludur.

Çamın çok sert iklimlerden tropik iklimlere kadar, pek çok değişik iklim tipinde yetişebilen türleri vardır. Peyzaj düzenlemeleri için oldukça elverişli bir ağaçtır.

Lale ağacı Manolyagiller ailesinin en çekici üyelerinden biridir. Lale ağacı yaprak döken bir ağaçtır. Dünyaya ABD’nin doğu kesmi ve Güney Kanada’dan yayılmıştır. Bahçelerde genellikle 20-25 metre arası boylanmaya olanak bulur.Yapraklarının formu diğer tüm ağaçlardan farklıdır. Bu da onu çok çekici yapar. Laleyi andıran çiçekleri sarı-beyaz renktedir.

Meşe Anadolu'da belki de en çok rastlanılan ağaçtır. Üzerindeki palamutları, yırtık görünüşlü yapraklarıyla farkını ortaya koyar. Meşe oldukça uzun ömürlü bir ağaç türüdür. Gövdesi düz yapılı ve koyu renktedir. Kökler derinlere kadar gider ama çok dağınık değildir. Dalları yanlara yayılarak büyür. Çoğu ağaç gibi, meşe de çok fazla ilgi beklemez. Hafif gölgeli ortamları sever.

İhtişamıyla bahçenin en güzel yerini hak eder Salkım söğüt. Yaprakları, yaz aylarında kocaman bir şemsiye görevi görür. Salkım söğüdün anavatanı Asya’dır. Çin ve Japonya’dan dünyaya yayılmıştır. Sarkık dallı, yuvarlak ve sarkık tepeli bir ağaçtır. Dalları çok ince ve esnek olduğu için dik durmaz, aşağı sarkar.
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri
« Posted on: Nisan 19, 2024, 04:52:09 ÖS »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri e-book, Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri programı, Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri oyunları, Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri e-kitap, Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri download, Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri hikayeleri, Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri resimleri, Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri haberleri, Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri yükle, Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri videosu, Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri şarkı sözleri, Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri msn, Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri hileleri, Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri scripti, Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri filmi, Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri ödevleri, Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri yemek tarifleri, Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri driverları, Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri smf, Bahçeniz Için Ağaç Seçimi Önerileri gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  



Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular