0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte. Aşağı İn :)
Sayfa 1
Konu: Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler  (Okunma Sayısı: 827 Kere Okundu.)
« : Ekim 17, 2009, 09:50:44 ÖÖ »

Furkan
*
Üye No : 3437
Yaş : 28
Nerden : Tokat
Cinsiyet : Bay
Konu Sayısı : 6751
Mesaj Sayısı : 10 941
Karizma = 15570


Ayakkabi alirken bİlmemİz gerkenler
   
selamlar bu yazımı gündelik yaşamda sıklıkla kullandığımız AYAKKABI (KUNDURA)'ya ayırdım Bilgilenmeniz dileğiyle...



Ayakkabı ve tekstil ürünleri çok çeşitli malzemelerden üretilmeleri günlük hayatımızda en çok kullandığımız ve sık kullanımları gereği en sık temizleme ihtiyacı ortaya çıkan kullanım ve bakımlarında ayrı bir özene ihtiyaç duyulmaları itibariyle TEKNİK ETİKETLİ MALLAR kapsamındadır.



ÖNEMLİ:

Ayakkabı parçalarını oluşturan yapımında kullanılan malzemelere ilişkin şekil ve açıklama bilgileri tanıtma kılavuzlarında bulunmak zorundadır.



Tanıtma kılavuza ayakkabıya yapıştırılmış veya iliştirilmiş olmalıdır.



TÜKETİCİ OLARAK DİKKAK ETMEMİZ GEREKENLER



Satın almak istediğimiz ayakkabının bulunduğu kutu üzerinde aşağıdaki bilgileri arayalım.



İmalatçı/ithalatçı firmanın ünvanı kısa adı adresi tescilli markası Ayakkabının sınıfı rengi numarası ayakla temas eden kısımlarında ne tür malzeme kullanıldığına dair bilgiler





AYAKKABI TANITMA KILAVUZU UYGULAMASINI SAĞLAMAKTAN ÜRETİCİDE SATICIDA SORUMLUDUR.



Alışveriş yaparken bu etiketlerin var olmasına dikkat edelim Etiketsiz ve ilgili sembollerin yer almadığı mallara mümkünse satın almayalım.



SAĞLIK AÇISINDAN



Sağlıklı bacaklar için yüksek topuklulardan kaçının

Özellikle kadınlar tarafından giyilen ayakkabıların önemli bir kısmı, ayak sağlığına dikkat edilmeden üretiliyor. Modaya uygun olsalar da dar, yüksek topuklu ve ergonomik olmayan ayakkabılar, omurga, bacak ve ayak ağrılarının yanı sıra vücutta şekil ve yürüyüş bozukluklarına yol açabilmektedir.



5 cm yüksekliğindeki topuklu ayakkabı, normal yürüyüşü önemli ölçüde etkiler. 7,5 cm'lik topuk yüksekliği, ayaktaki yük ve basınç miktarını 7 kat artırır. Normal günlük aktivitelerde yüksek topuklu ayakkabı giyenler, gün içinde 6 km'den fazla yürüyüş yapmış kadar ayaklarına ilave yük bindirirler. Yüksek topuklu ayakkabı, ayaktaki ağrı ve şekil bozukluklarının yanı sıra diz ve bele de zarar verir.



Denge çabuk bozulduğu için ayakta burkulma riski artar ve ayak bileğindeki bağ ve eklemlerde zedelenmelere yol açar. İlave olarak bacak arkasındaki kas ve bağların kısalması, bacak ön ve yan bağlar ile kasların gerilmesi ve zorlanmasına neden olur. Sıklıkla yüksek topuklu ayakkabı giyiyorsanız veya ayakkabı dar ve ayağınıza göre küçük ise aşağıdaki ayak problemleri ile günün birinde karşılaşmanız kaçınılmazdır. Elbette, bu problemler bir gecede oluşmayacak, ancak zamanla gelişecektir.



BU SORUNLAR; nasır oluşumu, tırnak problemleri, çekiç parmak (parmakta şekil bozukluğu), aşil tendonu kısalığı (Aşil tendonu, topuğu yerden kaldırmaya yarar. Ancak sürekli yüksek topuklu ayakkabı giymekle kullanılmaz hale gelir ve kısalır), ayak bileği incinmeleri,bacak ağrısı, diz ağrısı, bel ağrısı şeklinde görülür



ÖNERİLER (SAĞLIK AÇISINDAN)





Yüksek topuklu ayakkabıyı mümkün olduğunca az giymeye çalışın.

Eğer işe giderken giymek zorundaysanız ya da giymek istiyorsanız, yanınızda topuksuz bir ayakkabı götürüp oturduğunuz zaman değiştirin.

Eğer işyerinde giymek zorundaysanız, hiç olmazsa, işyerine gidiş ve gelişlerde topuksuz ayakkabı kullanın.

İşyerindeki molalarınızda bacak kaslarınızı esnetin.

Akşamları ayaklarınızı ılık suda 5-10 dakika dinlendirin ve yapabiliyorsanız masaj uygulayın. Bu, ayağınızdaki dolaşımın düzenlenmesine yardımcı olacaktır.

Ayak, bacak, uyluk ve bel kaslarınıza yönelik esnetme ve germe egzersizleri yapın.



ÖNERİLER (SATIN ALIRKEN)



Ayakkabılarınızı akşama doğru alın. Gün boyu ayaklarınıza yük bindiği için akşama doğru ayaklar şişer ve genişler. Böylece akşam alınan ayakkabı rahat ise, gün boyu giydiğinizde rahatsız etmez.

Ayakkabının uzunluğu ve genişliği ayağınızla orantılı olmalıdır. Yaş ilerledikçe ayak tabanında çökme sonucu ayaklar uzar ya da genişler, bu nedenle ayak numaranızı aralıklı olarak kontrol edin.

Ayakkabı ayakta üzerine basarak denenmelidir. Çünkü yük bindiğinde ayak genişler ve uzar.

Ayakkabı alırken her iki ayakkabı da denenmeli, çoğu kişide, iki ayağın boy ve genişliği aynı değildir.

Ayak bileği burkulmalarını önlemek için daha geniş ve daha kısa topuklu olanları tercih edin. Ayakkabının topuk yüksekliği 2,5 cm'yi aşmamalı.

Parmaklarınızın normal şeklini korumak için, sivri burunlu ayakkabılardan kaçının.

Ayakkabı seçerken altının "şok alıcı" özelliği olmasına dikkat edin.

Tahta veya benzeri çok kalın ve esnek olmayan ya da çok ince olan ayakkabılar, ayak bağ ve eklemlerine aşırı yük bindirerek ağrıya neden olur.

Ayakkabının iç kısmı çok kaygan ve sert olmamalı ve ayağın doğal yapısına yani ayak kavislerine destek verecek biçimde olmalı.

Ayakkabının parmak ucundaki yüksekliği, ayakkabının içinde parmaklarınızı kıvıracak kadar yüksek ya da esnek olmalı.

Kesinlikle satıcının, ayakkabının açılıp ayağınıza uyacağı sözlerine kanmayın. Düzgün ayakkabıda böyle şey olmaz.

Ayağınızın hava almasına izin veren materyalleri, örneğin köseleyi tercih edin, naylon ve benzeri ayakkabılardan kaçının.

Ayağınıza tam uyum gösteren numarayı alın. Ayağınızın anatomik yapısına uymayan ve büyük yada sıkan ayakkabıyı giymek hem sakıncalıdır, hem de ayakkabıyı deforme eder. En uzun parmağınız ile ayakkabının ucu arasında yarım santim boşluk olmalıdır.

İnsan ayağının hacmi gün boyunca genişler, bu nedenle ayakkabılarınızı öğleden sonra satın almaya dikkat edin.

Üzerinde su geçirmez (waterprof) ibaresi bulunmayan her türlü deri ayakkabının yağmurda su geçirebileceğini dikkate alın.

Aldığınız ayakkabının üzerinde ne tür deriden üretildiğini anlatan kullanma talimatı olup olmadığına bakın, eğer yoksa bir yetkiliden mutlaka öğrenin ve gerekli bakım malzemelerini bulundurun. Özellikle ayakkabıların saya denilen üst bölümü doğal deriden imal edilmiş olmalı.



Esenkalın



YUSUF PEKSU
WeBCaNaVaRi Botu

Bu Site Mükemmel :)

*****

Çevrimİçi Çevrimİçi

Mesajlar: 222 194


View Profile
Re: Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler
« Posted on: Nisan 26, 2024, 10:05:00 ÖÖ »

 
      Üye Olunuz.!
Merhaba Ziyaretçi. Öncelikle Sitemize Hoş Geldiniz. Ben WeBCaNaVaRi Botu Olarak, Siteden Daha Fazla Yararlanmanız İçin Üye Olmanızı ŞİDDETLE Öneririm. Unutmayın ki; Üyelik Ücretsizdir. :)

Giriş Yap.  Kayıt Ol.
Anahtar Kelimeler: Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler e-book, Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler programı, Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler oyunları, Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler e-kitap, Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler download, Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler hikayeleri, Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler resimleri, Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler haberleri, Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler yükle, Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler videosu, Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler şarkı sözleri, Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler msn, Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler hileleri, Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler scripti, Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler filmi, Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler ödevleri, Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler yemek tarifleri, Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler driverları, Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler smf, Ayakkabi Alirken Bilmemiz Gerkenler gsm
Sayfa 1
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Alttakinin Ayakkabi Numarasini Söyleyin « 1 2 ... 61 62 »
Board Oyunları.
ebru_cq 616 72406 Son Mesaj Kasım 30, 2014, 06:05:44 ÖÖ
Gönderen : *Hiera*


Theme: WeBCaNaVaRi 2011 Copyright 2011 Simple Machines SiteMap | Arsiv | Wap | imode | Konular