Arşiv Anasayfa Sağlık
Sayfalar: 1
Kalp Ve Güclü Bir Zeka Icin By: -LoSS AnGeL- Date: December 28, 2008, 10:15:53 PM
Kadınların hayatlarının belki de en zor dönemlerinden biri olan menopoz sürecinde hormonların farklı çalışması nedeniyle fazla kilo alımı yaşanabiliyor.
İdeal kilonuzu korumak için bitkisel yağlar, lifli yiyecekler ve düşük glisemik endeksli besinler tüketin.

Sağlıklı zayıflamada varılmak istenen hedef kilo bireylerin varmayı düşündükleri düşük kilolar değildir. Bilimin kabul ettiği vücut kitle indeksi ölçüm değeri olmalıdır. Menopoz döneminde ise fazla kilo varsa kalori kısıtlanmasına gidilmelidir. Vücut kitle indeksi, ağırlığın boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle elde edilir. Bulunan değer 20-24.9 arasında ise bu normaldir. Maalesef pek çok insan vücut kitle indeksinin 20'nin altında olacağı kilolara için çaba gösteriyor. Meslek hayatımda hastaların bu tür baskılarına sık uğruyorum ve onları ikna etmek için büyük çaba harcıyorum. Bilinmesi gereken şey aslında ideal görünümün, estetik görünümün veya sağlıklı olmanın çok zayıf olmakla aynı şey olmadığıdır.

TUZ TÜKETMEYİN
Fazla kilo varsa kalori kısıtlamasına gidilmelidir. l Hayvansal gıdaların tüketiminde kolesterol içeriği göz önüne alınmalıdır.

Alınan kalorinin %40'ı karbonhidrat, %40'ı yağ, %20'si proteinden karşılanmalıdır. Bitkisel yağlar, posalı gıdalar tercih edilmelidir. Tuz kısıtlanmalıdır l Aminoasit ve Antioksidan zengini gıdalar tüketilmeli. Kalsiyum ve B vitaminlerine önem verilmelidir.

Yağdan uzak, kolesterolü düşük,orta ve düşük glisemik indeksli beslenme sistemi oluşturulmalı.

CİLDİNİZİ CANLANDIRIN
Cildinizi yeniden canlandırmak istiyorsanız bol miktarda çiğ meyve, sebze ve bunların sularını tüketin. Etler ve süt ürünleri ve işlenmiş gıdalar (şarküteri ürünleri) yüksek miktarda toksik atık üretir, bu da cilt sağlığını olumsuz yönde etkiler.

Cildin doğal yağlarını dengeleyen temel amino yağ asitleri cilt elastikiyetini güçlendirir, cildin canlı görünmesini sağlar. Temel amino yağ asitleri, çiğ kabuklu yemişler, tohumlar ve birçok sebzeden alınabilir. Bunlardan birini ya da daha fazlasını içinde bulunduran bir beslenme düzeni oluşturun.

Günde 1.5- 2 litre su için

Şeker vücudun ihtiyacı olan vitaminleri ve mineralleri kendine alır cildin erken yaşlanmasına neden olur.

Kalça ve bacak sarkmasına vücut ütüsü
Bacak ve basenlerde sarkma sorunu yaşayanlara alternatif sunacak bir tedavi vücut ütüsü. Acısız bir yöntemle lokal kilo ve sarkma problemlerinde kullanılan bu tedavi vücudun deformasyonlarını adeta bir ütü gibi ütüleyerek ciltte oluşmuş deformasyonları gideriyor, uygulandığı vücut bölümlerinin sıkılaşmasına ve dokunun daha iyi bir görünüme kavuşmasına yardımcı oluyor.

Yüksek frekans cilt yüzeyinde daha fazla emilir. Düşük frekansın ise daha derinlerde ve yüksek oranda emilim etkisi vardır. Tedavi iki frekansın etkisiyle lokal etki gücünü arttırmaktadır.

Çoklu frekansla (yüksek ve düşük frekans) artan etki gücü cildin çeşitli derinliklerine kadar ulaşmakta çok yüksek enerjiyi risksiz bir şekilde doku altına ileterek bölgesel yağları eritebilmektedir. Bu da ısının hızlı ve güvenli bir şekilde artmasına ve başarılı sonuçlara ulaşılmasını sağlıyor. Tedavi bu yönüyle ayni seansta aynı bölgede oluşmuş lokal kilo ile dokuda oluşmuş sarkma ve gevşemeler üzerinde etki mekanizması yaratıyor.

KALP DOSTU GIDALAR
DOMATES: Kan damarlarını koruyucu etkiye sahiptir.

YEŞİL ÇAY: Kalp sağlığı için koruyucu bir içecektir kolesterolünün damarlarda birikmesini ve damarların tıkanmasını önler.

SOĞAN, SARIMSAK: Kan sulandırıcı etkisi vardır, kolesterolün damarlara zarar vermesini engelleyen bazı bileşenleri içerir.

HAFIZAYI KORUYAN VİTAMİNLER
KOLİN, LESİTİN, FOSFATİDİLKOLİN: En çok kullanılan hafıza güçlendiriciler kolin, lesitin ve fosfatidilkolindir. Öğrenme ve hafıza üzerinde önemli rol oynar. Eksikliğinde unutkanlık, bunama ve felç görülebilir.

GİNKGO BİLOBA: Ginkgo Biloba'nın beyine giden kan dolaşımını arttırarak beyin hücrelerine glukoz ve oksijen iletimini desteklediği ortaya konulmuştur

B12: B12 vitamini asetilkolin sentezini artırarak hafızayı güçlendirir. B12 eksikliğnde, kansızlık, unutkanlık, kas güçsüzlüğü, halsizlik ve uyuşmalar görülür.

DEMİR: Demir eksikliği unutkanlık yapıyor. Vücutta hücrelere oksijen taşınması için gerekli olan demirin eksikliği unutkanlığa neden olmaktadır.

DHEA: Hem kadında hem de erkekte yaşlanma başladıkça seviyesi düşen bir hormondur. DEHA beynin hafızadan sorumlu olan bölgesinde bulunan sinir hücrelerinin uyarılmasını sağlar.

OMEGA-3:Hafızayı güçlendiren Omega-3 yağ asitleri daha çok balıkta bulunur. Güçlü bir hafıza ve unutkanlığın önüne geçmek için bol bol balık tüketmek gerekir.


SiteMap - İmode - Wap2