Arşiv Anasayfa Sağlık
Sayfalar: 1
Meyve Ve Sebze Sağlığı Bozuyor By: -LoSS AnGeL- Date: December 25, 2008, 06:53:25 PM
Gündelik yaşamda maruz kalınan iki ağır metal cıva ve kurşun, vücutta birikerek zehir deposu haline gelir ve sağlık için önemli bir tehdit oluşturur. Beyin fonksiyonları, kalp-damar ve dolaşım bozukluğuna neden olup, ölümlere kadar varabilen bu tehlikeler karşısında önlem almamız şarttır...

Olumsuz çevre koşullarının yarattığı yaşlandırıcı etmenlere insan sağlığını geniş çapta olumsuz yönde etkileyen yanı sıra yaşlanma sürecini hızlandıran ağır metallerin etkilerini eklemek gerekiyor. Çevremizde sıklıkla karşılaştığımız metaller arasında sayabileceğimiz atmosferde yaygın olarak bulunan; kurşun, kadmiyum, nikel ve civa metalleri bu anlamda ciddi risk taşımaktadı.

Özellikle gündelik yaşam içerisinde maruz kalınabilen iki önemli ağır metal olan ikisi cıva ve kurşun vücutta yavaş yavaş birikerek bir zehir deposu haline gelebilen en önemli tehlikedir. Sonuçları beyin fonksiyonlarında bozukluk, kalp-damar ve dolaşım bozukluğu gibi hastalıklara hatta ölümlere kadar varabilen bu tehlikeler karşısında bireysel önlemlerin alınması gerekiyor.

Örneğin evlerimizde bulunan cıvalı termometrelerin yerine dijital termometreleri kullanmak. Bunlara diş hekimliğinde dolgularda kullanılan cıva molekülerli de eklenebilir. Sağlığımızı tehdit eden beraberinde uzun süreli etkileri altında yaşlanma sürecini de hızlandıran ağır metallere mümkün olduğunca bilinçli yaklaşmakta fayda var.

HIZLI YAŞA HIZLI YAŞLAN!

Hayatımızı kolaylaştırdığını düşünsek de hayatı hızlandıran her şeyin yaşlanmayı da hızlandırdığını ara sıra hatırlamak gerekiyor. Hızla pişirdiğimiz ısıttığımız yemekler, fasfood tarzı beslenme, mevsiminden önce yediğimiz sebze ve meyveler, asansör, otomobiller, yaz kış bronz kalma tutkusuyla solaryum müdavimleri, cep telefonları, öte yandan az uyku, yüksek tempo hayatın hızına hız katıyor ama beden sağlığımıza bir o kadar zarar veriyor.

ULTRAVİYOLE IŞINLAR

 Hareketsiz yaşam tarzı, beslenme bozuklukları, dengesiz ve sağlıksız beslenme, ultraviyole ışınlar, ağır metallerin kalp damar hastalıklarından beyin hasarlarına ve kansere kadar uzanan geniş bir yelpazesi var. Yaşlanmayı durdurmak mümkün değildir. Amaç sağlıklı ve kaliteli yaşayarak yaşam süresini uzatmak, beynin sağlıklı yaşlanmasını sağlamaktır.

Meyve ve sebze uzun vadede sağlığı bozuyor

Sebze ve meyvelerin yetişmesinde toprak, kullanılan su, üretimde sağlıklı işlemlerin uygulanması, hormon kullanımı, ilaçlama gibi birçok etmen rol oynar. Bu konulara dikkat edilmesi sağlıklı vücut fonksiyonları, yaşam kalitesi ve iyi yaşlanmak için önemli unsurların başında gelir.

Beslenerek vücut fonksiyonlarımızı sürdürdüğümüze göre bu unsurlar aslında tüm canlılar için hayati önem taşımakta olumsuz koşullar altında yetiştirilen sebze ve meyveler uzun vadede sağlığı bozmaktadır. Suni gübre; bitki metabolizmasını bozar, protein kalitesini neredeyse yok eder. Hormonlu gıdalarla genetik müdahalelerin yaşam kalitesini aşağı çektiği biliniyor. Bu sebeple biyolojik doğal ürünlerin tüketilmesinde yarar vardır.

YENi NESiL GENÇ HASTALANIYOR

Yeni neslin çok genç yaşlarda hastalanmaya başlaması, yaşlılık belirtilerinin ortaya çıkması eski toprak deyişinin giderek gerçekliğini ispatladığı günümüzde yediğimiz içtiğimiz ve soluğumuz her şeyi gözden geçirmek gerekiyor. Sebze ve meyvelerde ilaç kullanımının çoğalması ve yukarıda belirttiğimiz birçok unsurla birlikte olumsuz koşulların artması insanları hızla yıprandırıyor. Bu nedenle doğal ürünlere hayatımızda yer açmak çok önem taşıyor.

OKSiJEN TERAPiSi

Yukarıda belirttiğimiz gibi vücudumuzda erken yaşlanmaya neden olan kanser ve kalp ve daha bir çok hastalığa ortam hazırlayan kontrol edilmesi gereken düşman var. Serbest radikaller de bunlardan biridir. Dünyada anti aging uygulamalarında önemli yeri olan ozon ve oksijen tedavileri çevresel olumsuz koşulların etkileriyle ve yine vücudu yaşlandıran serbest oksijen radikalleriyle mücadele eden uygulamalardır.

Özellikle büyük kentlerde yaşayanların bu uygulamalardan faydalanması sağlıkları için olduğu kadar erken yaşlanma belirtileri olan:

Doku gevşemeleri,
Dolaşım bozuklukları,
Cinsel fonksiyon bozuklukları,
İktidarsızlık,
Motivasyon bozuklukları,
Uyku bozuklukları,
Eklem sorunları,
Fazla kilo gibi sorunlarla başa çıkma yollarındandır.

BEYiN SAĞLIĞINI KORUYUN

Çevremizde beden ve beyin sağlığı için risk oluşturan kontrolümüz altında olamayan birtakım unsurlar var. Bu unsurlar karşısında bilinçli olmak ve bilinçli davranış şekli geliştirerek doğru seçimlere yönelmek sağlıklı yaşlanma ve kaliteli yaşamın anahtarı olacaktır.

Dr. İsmail Ağar


SiteMap - İmode - Wap2