Arşiv Anasayfa Sağlık
Sayfalar: 1
Yapay Göğüs Artık Daha Kolay By: -LoSS AnGeL- Date: November 23, 2008, 10:30:25 PM
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Çetinkale, kanser nedeniyle göğsü alınmak üzere ameliyat masasına yatan hastaların artık yeni göğüsleriyle masadan kalktıklarını söyledi.

Son yıllarda estetik cerrahide yaşanan gelişmelerle yapay göğüs ameliyatlarının da daha kolay olduğunu ifade eden Çetinkale, "Plastik cerrahlar teknolojinin nimetleri ile aslına oldukça yakın yapay göğüsler yapabiliyor" dedi.

MEME KANSERİ KABUS OLMASIN
Meme kanseriyle karşı karşıya kalan kadınlar için hastalığı yendikten sonra çoğu zaman fiziksel ve görsel bir düzelme çabası büyük önem taşıyor. Görselliğin hem kadın hem de erkek için vazgeçilmez olduğu günümüzde, tıptaki gelişmeler de artık bu konuda endişeye mahal vermiyor.

Özellikle estetik cerrahideki gelişmeler görsel kaygıları neredeyse yok ediyor. Meme kanseri sonrasında alınan göğüs, hastanın tedavi süreci başarıyla tamamlandıktan sonra özellikle psikolojik açıdan sıkıntı çekmesine neden oluyor.

Ancak estetik cerrahide yaşanan gelişmelerle bu sıkıntıyı ortadan kaldıracak yapay meme ameliyatları artık daha kolay. Bu tür ameliyatlarda amaç, memesi alınan hastaları psikolojik, fiziksel, cinsel ve sosyal açıdan en iyi hale getirerek, üretken bireyler olarak topluma kazandırmak.

PSİKOLOJİK OLARAK DA FAYDALI
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Çetinkale,  meme alınma ameliyatıyla onarımın aynı seansta yapılabileceğini, bunun hastanın psikolojik olarak daha az etkilenmesinin yanı sıra teknik olarak da daha iyi sonuçlar vereceğini vurguladı.

"Kişinin kendi dokularıyla o bölgeyi onarabileceğini, karın dokusu ile onarımın en sık tercih edilen meme onarım yöntemi olduğunu belirten Çetinkale, şunları söyledi: "Bu yöntemde karın adalesi, alt karın bölgesi cildi ile birlikte bir kas-deri flebi olarak hazırlanır ve oluşturulan cilt altı tünelinden veya serbest olarak meme bölgesine taşınır.

Saplı olanlarda derinin dolaşımını göbek çevresinde yoğunlaşmış olan damarlar sağlar. Alt karın bölgesindeki cildin bir bölümü cilt eksiğini tamamlamakta kullanılırken, önemli bir bölümü çıkarılır ve cilt altı yağ dokusu ile birlikte meme hacminin oluşturulmasında kullanılır. Bu bölgedeki yağ dokusu meme hacmi oluşturulması için hemen her zaman yeterlidir ve bu yöntemle protez kullanılmasına gerek kalmaz."

Ynt: Yapay Göğüs Artık Daha Kolay By: RiZeLi_MeHMeT Date: December 14, 2008, 04:25:32 PM
emeğine sağlık

SiteMap - İmode - Wap2