Arşiv Anasayfa Kalp ve Damar Hastalıkları
Sayfalar: 1
Kalp Ve Kanserin Ilacı By: Ziz!LiTa Date: September 01, 2008, 08:39:20 PM
Kalp ve kanserin ilacı

KALP ve kanseri önlemek için çikolata, çay, havuç ve soğan yiyin.


***

Bu gıdalar yaşatıyor

Kalp ve kanser gibi ölümcül hastalıkları önlemek için çikolata çay, havuç, zeytinyağı ve soğanı mutfağınızdan eksik etmeyin.

Son yıllarda düzensiz beslenme, stres ve hava kirliliği gibi etkenlerden ötürü kalp krizi ile kanse vakalarında büyük bir artış olduğunun altını çizen bilimadamları, bu iki ölümcül rahatsızlığı ortadan kaldıran ve hayatınızdan çıkarmamanız gereken besinleri sıraladı.

KALP
Bezelye: Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir erkeğin, yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 az. Bezelye, kalp için de çok önemli. Kepekli ekmek: Kalp hastalıkları ve bağırsak kanseri için birebir. Günde 12 gramdan fazlası ise kişiye göre zararlı olabilir. Kiraz: İçerdiği ellegic asit, kansere karşı koruyor ayrıca kalp damarlarındaki normal kan dolaşımını sağlar. Gut hastalığına yakalanma riskini düşürür. Çikolata: Günde 25 gram çikolata kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür. Elma: Günde 5 adet elma yiyin. Mısır gevreği: Günde 1 tabak yeterli. Salatalık: Kolestorelü düşürür. Kalbi güçlendirir. Kabuğundaki madde kalbi güçlendirir. Yumurta: En önemli özelliği, kolesterol oranını düzenleyen lisitin maddesi içermesi. Sarmısak: Günde bir diş sarımsaz sindirim sisteminden, kansere, kan dolaşımından kalp hastalıklarına kadar her şeye deva. Humus: E vitamini zengini humus, kanda kolestorel oranını da ayarlar. Kavun: Kavun, kalp ve böbrek hastalarının diyetlerinde kullanılır. Süt: Çocuk, genç ve hamileler günde yarım litre içmeli. Şeftali: Kabuğuna renk veren betakaroten kalp ve kansere karşı iyi gelir. Pirinç: Kolon ve bağırsak kanserlerine karşı doğal bir savaşçıdır. Kolesterolü düşürdüğünden kalbe iyi gelir. Tuz: Kan dolaşımını ve sinir sistemini düzenler. Mide kanseri, kemik erimesi, kalp sorunlarına birebirdir. Bilimadamları, günde 9 gram tuzdan fazlasının vücuda zarar vereceğini açıkladı. Çay: Günde 2 bardak içilen çayla, 4 elma, 5 soğan, 7 portakal yemiş gibi kalp dostu antioksidan maddesini almış olursunuz. Ton balığı: Birçok kansere karşı vücudu içerdiği nikotinik asitle korur. Hindi eti: 125 gramı, vücudun günlük folik asit ihtiyacını karşılar. Karpuz: Bir dilimiyle günlük C vitamini ihtiyacınızın yüzde 80'ini karşılarsınız. İçerdiği potasyum, kan dolaşımını sağlar. Kırmızı şarap: Kabuğundaki resveratrol kansere karşı çok iyi gelen bir kimyasal madde içerir. Kan pıhtılaşmasını engeller. Günde en fazla 2 kadeh öneriliyor.

KANSER
Kayısı: Antioksidan olan betakaroten açısından zengindir. Hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kanser riskini azaltır. Bağırsakları korur. Tahıllar: Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir. Kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırır. Tahıl ağırlıklı beslenme rejimi, bağırsak kanseri riskini yarı yarıya azaltır. Fasulye: C vitamini ve betakaroten gibi kalp hastalığı ve kanseri önleyen antioksidan açısından zengindir. B vitamini seks hormonlarını artırır. Pancar: Demir ve folik asit açısından zengin olan pancar, eski çağladan beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Amerikalı uzmanlar pancar suyunun sarılık tedavisinde de etkili olduğunu belirtiyor. Lahana: Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen karoten maddesi içerir. Havuç: Tam 40 araştırma, havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koydu. Bunun temel nedeni betakaroten, C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar açısından zengin oluşudur. Nohut: Yağ düzeyi düşük olan ve kolesterol içermeyen nohut; kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır, manganez, betakaroten ve folik asit açısından zengin bir besindir. Ayrıca göğüs kanserine karşı korur. İncir: Potasyum, demir ve kalsiyum içerir. Sindirim sistemine yardımcı olur. İncir, modern tıp tarafından kansere karşı koruyucu olarak öneriliyor. Sarmısak: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere, kolesterole, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına karşı korur. Fındık: Kalp krizine karşı koruyucu olan E vitamini açısından en zengin besinlerin başında gelir. Her gün yenilen bir avuç fındık kansere ve kırışıklıklara karşı koruyucudur. Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum içerir. Kolesterolü düşürür, şeker ve kalp hastaları için yararlıdır. Zeytinyağı: İçindeki iyi yağlar, kolesterolü dengeler. Antioksidan özelliği olan E vitamini açısından zengindir. Bu sayede kalp krizi, felç, kanser ve erken yaşlanmaya karşı beyni korur. Soğan: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mide ve bağırsak kanserinden korur. Araştırmalar kemik erimesine karşı, peynir ve sütten daha etkili olduğunu göstermiştir. Şeftali: Bir tek şeftali bile günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 50'sini karşılar. Kansere ve kalp krizine karşı koruyucu olan betakaroten açısından da zengindir. Pirinç: Bağırsak kanserine karşı koruyucu olan pirinç, kolesterolü düşürerek kalp krizi riskini de azaltır. Çilek: Kolesterol düzeyini düşürür ve sindirim sistemini düzenler. Ellegic asit adı verilen kansersavan bir maddeyi de içerir. Domates: Likopen açısından zengin ender bitkilerden biridir. Likopen, pankreas gibi çeşitli kanser hastalıklarını önler. C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Lifli bir besin olması da bağırsak kanseri riskini azaltır.


SiteMap - İmode - Wap2