Arşiv Anasayfa Hayvanlar Alemi
Sayfalar: 1
Zehirlenme Vakasında Ne Yapabilirsiniz? By: -_By.cark_- Date: August 08, 2008, 10:35:50 PM
Zehirleme, hayvanlara yapılabilecek en barbarik ve aciz suçtur, son derece acı ve işkence içinde ölmelerine sebep olur. Ayni zamanda, zehirlenen hayvani seven insanlara üzüntü ve acı kaynağı olur. Çok gariptir ki polise veya belediyeye çok az sayıda şikayet mektubu ulaşır, çünkü birçok kişi bunun dikkate alınmayacağını düşünür, ve zehirlemeyi hayatin bir gerçeği olarak kabul eder. Ölen dostlarımız bu fikre katılmayacaklardı, eğer konuşabilselerdi!

Veterineriniz zehirlenen hayvani kurtarmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır, ancak çoğunlukla hayvanin hayatini kurtarmak imkansızdır. İste bu sebepten daha fazlasını yapmalıyız!

Veteriner, kendi kliniğindeki zehirlenme vakalar inin anonim raporlarını tutup ilgili otoritelere bildirebilir. Bunlar istatistik ve kanıttır, böylece otoriteler her zaman yaptıkları gibi problemin olmadığını inkar edemezler, böylece ilgili makamlara durumun düzeltilmesi ve zehirlenmenin önlenmesi için baskı yapılması kolaylaşır. Amacımız daha kuvvetli yasalar, ağır cezalar ve yasaların efektif bir şekilde uygulanmasıdır.

ÖNLEMLER

Hayvaninizi sokaklardaki şüpheli yenilebilir maddelerden uzak tutun. Bunlar plastik torbalarda veya içinde su veya yemek olan kaplarda olabilir, yemek atıkları, köfteler, et parçaları gibi. Bu şekilde şüpheli maddeleri alandan alin ve yok edin. Genellikle zehirli yemler, hayvan severlerin sokak hayvanlarına yemek koyduğu bölgelere konuluyor. Özellikle (renkli) toz maddelere dikkat edin! Evinizin çevresindeki yabancılara dikkat edin, Özellikle havlayan köpeklerinizden rahatsız oluyorlarsa şüpheli araçların plakalarını ve onları gördüğünüz tarihleri bir yere not edin. Kanıt toplamak için yakınınızda fotoğraf makinesi bulundurun.

İLK YARDIM HAZIRLIĞI

Her şeyden önce, veterinerinize zehirlenme vakaları için hazırlayacağınız ilk yardim çantasının içine koymanız gereken ilaçları ve anti-zehirleri sorun, çünkü bunlar ülkeden ülkeye değişmektedir. Veterinerinize striknin, arsenik, paraquat gibi ot bazlı, kimyasal veya böcek ilaçlarından zehirlenmede semptomların nasıl olduğunu sorun, ve böyle bir durumda tedaviye nasıl başlayabileceğinizi öğrenin.

Semptomları bilmeniz çok önemlidir, çünkü zehirlenmemiş bir hayvana anti-zehir uyguladığınız taktirde ona zarar verirsiniz.

Birçok veteriner zehirlenen bir hayvana ilk yardim sahibinin uygulamasının hayvanin kurtulması açısından iyi olduğunu düşünür. Veterinerinize öyle bir durumda ilaçları veya aktif karbon solüsyonlarını ağızdan nasıl vereceğinizi, veya acil bir durumda nasıl iğne yapacağınızı göstermesini isteyin. Hazırlık ilk aşamadır!

İLK YARDIM ÇANTASI

Yanınızda her zaman içinde ilâçlar (ampuller veya solüsyonlar), aktif karbon (tablet veya solüsyon), şırınga ve anti-zehirler, ve de veterinerinizin tavsiye ettiği vermeniz gereken dozaj ve veriş seklini yazdığınız kağıt olan bir ilk yardim çantası bulundurun.
Unutmayın ki köpekler ve kedilere tedavi değişik şekillerde ve dozajlarda uygulanmaktadır, ve de hayvanda kasılmalar ve yutkunma zorluğu başlamışsa ağızdan ilâç içirmek imkansizdir.

Ynt: Zehirlenme Vakasında Ne Yapabilirsiniz? By: FeMoX Date: December 09, 2008, 09:59:28 AM
TşkleR Güzel BilgileR..||
Ynt: Zehirlenme Vakasında Ne Yapabilirsiniz? By: baranarda Date: January 28, 2012, 09:33:13 PM
çok çok teşekkürler...

SiteMap - İmode - Wap2