Arşiv Anasayfa Alternatif Tıp
Sayfalar: 1
Hastalıkların Hayatımıza Giriş Bileti; Susuzluk! By: karizmatik_rizeli Date: July 21, 2008, 03:16:41 PM
Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, ''Ellerin, vücudun, besin maddelerinin, giysilerin ve evlerin yeterince temizlenemeyişi nedeniyle ishal, tifo, kolera, dizanteri, bağırsak parazitleri gibi pek çok ciddi hastalık ortaya çıkabilir'' dedi.

Tr akya Üniversitesi (Tİ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, su kesintisinin sağlık sorunlarını artırabileceğini bildirdi. Prof. Dr. Yorulmaz, bu yıl yağışların yetersizliği nedeniyle büyük kentler başta olmak üzere çok sayıda yerleşim yerinde su sıkıntısı yaşandığını, bunun beraberinde sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğini ifade ederek, ''Ellerin, vücudun, besin maddelerinin, giysilerin ve evlerin yeterince temizlenemeyişi nedeniyle ishal, tifo, kolera, dizanteri, barsak parazitleri gibi pek çok ciddi hastalık ortaya çıkabilir'' dedi.

HASTALIKLAR SUYLA BAĞLI

Su yetersizliğinde genellikle temizlikten fedakarlık yapıldığını ifade eden Yorulmaz, ''Yapılan çalışmalarda dünyadaki hastalıkların yüzde 80'inin suyla ilişkili olduğu ortaya konuldu. Özellikle bebekler, yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar bu hastalıklardan en fazla etkilenen grup'' diye konuştu.

DEPOLARIN TEMİZLİĞİ

Su kesintileri olduğunda insanların evde su depolama ihtiyaçlarının da arttığını ve suyu depolamak için kullanılan damacana, bidon, su deposu ibi malzemelerin yeterince temizlenememesinin ayrı bir sorun haline geldiğini belirten Prof. Dr. Yorulmaz, su temini için kuyu, kaynak, köy çeşmesi gibi sağlıklı olup olmadığı konusunda yeterince bilgi sahibi olunmayan su kaynaklarının kullanılmasının hastalıkların ortaya çıkmasını kolaylaştırdığını söyledi. Sağlığı korumak için güvenli su içmek ya da kullanmanın şart olduğunu vurgulayan Yorulmaz, su kesintileri olduğunda daha sağlıklı su kullanabilmek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında şu bilgileri verdi:

GÜNEŞTE BEKLETMEYİN KAYNATIN

''Güvenli olduğundan emin olunmayan bir kaynaktan temin edilen sular mutlaka 10 dakika kaynatıldıktan sonra ağzı kapalı ve temiz kaplarda saklanmalıdır. Su dolu plastik kaplar güneşte bekletilmemelidir. Suların saklandığı kaplar yosunlanmış, suyun rengi değişmiş, bulanıklaşmış ise bu suyu içme amacıyla değil çamaşır, ev temizliği, bahçe sulama gibi amaçlarla kullanmak doğru olur.Okul ve iş yeri gibi büyük yerlerdeki su depoları en az ayda bir mutlaka dezenfekte edilmelidir.

ANCAK BİR HAFTA SAKLANABİLİR

Depo suları, sadece su kesintisi olduğunda değil, depo içinde tortu ve kirlilik oluşmaması ve yenilenmesi için sürekli kullanılmalıdır. Şebeke suyu bulunmayan yerlerde içme ve kullanma suları mutlaka klorlanmalı, bu amaçla damlalıklı klor solüsyonu veya klor tabletleri kullanılmalıdır.Depolanan su, dışarıdan hava almayacak biçimde kapalı bir kapağı varsa en çok 1 hafta saklanabilir. Daha uzun süre saklandığında içme amacıyla kullanılmamalıdır.''

Ynt: Hastalıkların Hayatımıza Giriş Bileti; Susuzluk! By: EyLüLCe Date: July 21, 2008, 03:21:58 PM
emeğine sağlık doğru ve güzel bilgiler.. Tebrikler.

SiteMap - İmode - Wap2