Arşiv Anasayfa Ruh Sağlığı
Sayfalar: 1
Doğum Sonrası Sendromu Nedir? By: Buse44 Date: November 15, 2015, 02:20:35 AM
Anne olmak büyük bir lütuf. Anne olmak isteyip de, olamayanlar nice doktor kapılarını aşındırıyorlar. Hamile kalıp anne olanlar ise, psikolojileri bozulduğundan psikologların kapılarının aşınmasına neden oluyorlar. Hamilelik öncesinde ve sonrasında yaşanan bazı durumlar, kadınların depresyona girmesine neden oluyor. İşin kötü tarafı bu depresyonun bebek üzerinde olan olumsuz etkisi büyük oluyor. Bu nedenle tüm anne adaylarının sendrom karşısında bilinçli olarak, herhangi bir durum hissettikleri zaman psikolog yardımı almaları gerekiyor.

Peki ama nedir bu sendrom?

Kadınların hamilelik dönemlerinde meydana gelen hormonsal ve fiziksel bir takım değişiklikler, kadınların kendilerini kötü hissetmesine neden oluyor. İyice alıngan olmaya başlayan kadınlar bu dönemde, çocuklarının geleceğinden endişe edebiliyorlar. Bunların aynında iyi bir anne olma konusunda kendilerini sürekli hesaba çekme, ruhsal bir takım bozuklukların başlamasına neden oluyor.

Kişinin aşırı mükemmeliyetçi anne figürü çizmiş olması, bunun nasıl yapılacağı konusunda herhangi bir yeteneğinin kendisinde olmadığını düşünmesi, eşi ile olan ilişkilerinde hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını düşünmeye başlaması, doğum sonrası sendromu olarak ifade buluyor.

Kadının özellikle ilk defa anne olacak olması, bu durumun daha fazla yaşanmasına sebep oluyor. çevrenin ve modern toplumun insana dayatmış olduğu e iyisi olma baskısı da, kadınları etkileye ve bu sendroma yakalanmalarına sebep olan bir başka etkileyici unsur. Bu sendroma kadınların kapılmaması adına yapmaları gereken, deneyimli annelerde yardım almak.

Kendilerinde ruhsal bunalım iyice artıyorsa, psikologlara gitmek, durumun çözülmesi için gerekir. Eğer önlem alınmazsa, bebek bakımında yaşanacak olan aksilikler, bebek gelişimi olumsuz etkileyebilir. Bu konuda eşlerinde hanımlarına destekçi ve yardımcı olmaları söz konusudur.


SiteMap - İmode - Wap2