Arşiv Anasayfa Network ve İnternet
Sayfalar: 1
Sansüre Karşı 12 Yöntem By: -minel- Date: September 09, 2015, 11:16:33 AM
İnternette Kendinizi Tam Bir İsveçli Gibi Hissedeceğiniz Sansüre Karşı 12 Yöntem


Geçtiğimiz sene yakından deneyimlediğimiz Twitter ve YouTube yasaklarının ardından ülkece pek yabancılık çekmeyeceğimiz yeni bir sansür ile karşı karşıyayız.

Şu an genel olarak internette ve Twitter, Facebook gibi sosyal ağlarda büyük bir yavaşlık ve erişim sıkıntısı yaşanıyor.

Bilmeyenler, unutanlar,için sansür aşma yollarını aşağıya bırakıyoruz. İhtiyacımız olmaması dileğiyle pek tabii…

DNS değiştirme
Her ne kadar son sansür deneyimimizde hükümet Google DNS’lere de ayar çekmiş olsa da kenarda bulunsun.

Windows kullanıcıları:




Denetim Masası>Ağ ve Güvenlik>Ağ ve Paylaşım Merkezi’nden Wi-Fi özelliklerine girerek burada yer alan “Internet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)” seçeğine çift tıklayın. “Aşağıdaki DNS Sunucu adreslerini kullan” penceresine OpenDNS’in aşağıdaki adresleri girin.

208.67.222.222
208.67.220.220

Mac kullanıcıları:




System Preferences üzerinden Network seçeneğine tıklayarak Built-In-Ethernet’i işaretleyip Configure seçeneğine tıklayın. Ardından “Enter the DNS server settings” bölümüne aşağıdaki DNS adreslerini girin.

Preferred DNS server: 208.67.222.222
Alternate DNS server: 208.67.220.220

iOS kullanıcıları:




Ayarlardan Wi-Fi ağlarına girin. Seçeneklerdeki DNS ayarları bölümünü 8.8.8.8 olarak değiştirmeniz yeterli. Yukarıdaki görselden faydalanabilirsiniz.

Android kullanıcıları:



Ayarlar > Kablosuz seçeneğini seçerek bağlı olduğunuz ağın üzerine parmağınızı basılı tutun ve “Ağı değiştir”i seçin. “Gelişmiş seçenekleri göster” seçeneğinde IP Ayarları, DHCP olarak seçilidir. Bunu Statik yapın ve hemen aşağıdaki DNS 1 ve DNS 2 değerlerini sırasıyla Google’ın DNS adresleri olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4. ya da OpenDNS’in 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 değerleri ile değiştirin.

Tarayıcı çözümleri

Opera




Opera tarayıcısını indirdikten sonra off-road mode tercihini aktifleştirin. Artık DNS değiştirmek, VPN kullanmak zorunda kalmadan internette özgürce dolaşabilirsiniz.

ZenMate





Chrome mağazasından ücretsiz indirebileceğiniz ZenMate eklentisini tarayıcınıza kurun. Aktifleştirdikten sonra erişimin engellendiği sitelere kolaylıkla girebilirsiniz.

Stealthy



ZenMate’in alternatifi diyebileceğimiz Stealthy hem Chrome hem de Mozilla Firefox tarayıcılara eklenebiliyor.

Tor Browser




En güvenli tarayıcı olarak bilinen Tor Browser’ı indirmek de bir tercih. İnternet üzerinde yaptığınız eylemlerin takip edilmesini de engelleyen Tor tarayıcı üzerinden yasaklı sitelere girmek de mümkün.

VPN çözümleri

Hotspot Shield





En çok kullanılan VPN araçlarından Hotspot Shield kullanmak da bir diğer çözüm. Ancak ücretsiz versiyonun reklamlarla birlikte geldiğini ve bunun da biraz can sıkıcı olabildiğini ekleyelim. Tabii isterseniz reklam içermeyen ücretli paketlerini de alabilirsiniz.

Onavo



Onavo, iOS kullanıcılarının ücretsiz olarak indirip kullanabildiği bir VPN uygulaması. Ayrıca Onavo mobil verileri %80′e kadar sıkıştırabiliyor ve engellemeleri aşarak anonim kalmayı sağlayabiliyor.

TunnelBear





Yine çok tercih edilen bir diğer VPN uygulaması TunnelBear. Bir önceki sansür deneyimimizde bize güzellik yaparak Türkiye’deki kullanıcılar için sınırsız hizmet veren TunnelBear’ı kullanabilmek için sol üstte duran anahtarı “off”tan “on”a getirmek, karşımıza çıkan uyarıya tamam demek yeterli.

Spotflux





Windows ve Mac; iOS ve Android uygulamaları bulunan Spotflux hem masaüstünde hem de mobilde engellemeleri aşmak isteyenler için. Reklamsız versiyon için ücretli paketlerden yararlanabileceğiniz gibi parasız ama reklam gösteren uygulamayı da kullanabilirsiniz.


SiteMap - İmode - Wap2