Arşiv Anasayfa Kitaplar Hakkında Bilgi ve Özetler
Sayfalar: 1
Kayıp Yalnızlık Ormanı -özlem Narin Yılmaz By: vexed Date: May 18, 2015, 11:02:25 AM


“Annesi kapıdan başını uzatıp gelmesi için işaret etti. Yatak odasına götürüp Hicran’ın düğünlerde ve dışarıya çıkarken giydiği tek elbisesini, yanaklarından süzülen gözyaşlarını elinin tersiyle silerek giydirmeye başladı. Annesinin sessizce ağladığını fark edince, boğazına acı bir düğüm oturdu.”

Özlem N. Yılmaz’ın yazdığı Kayıp Yalnızlık Ormanı adlı öykü kitabı Everest Yayınları’ndan çıkarak raflardaki yerini aldı.

Özlem N. Yılmaz yeni bir öykücü. Kayıp Yalnızlık Ormanı da onun ilk öykü kitabı. Ancak bu ilk kitap, nice öykülerin ve kitapların habercisi. Çünkü Yılmaz, sırtını kurguya dayamakla yetinmeyen, insana ve acısına bakmayı bilen bir yazar. Mükemmel kurgulanmış öyküleri özellikle Kürt bölgelerini dile getiriyor; farklı kültürleriyle, renkleriyle ve tabii ki acılarıyla.

Kayıp Yalnızlık Ormanı bir ilk kitap ancak yetkin bir kitap. Acemiliğe yer vermeyen, kıvamını bulmuş, söylediği sözün ağırlığını taşıyabilen bir ilk kitap.

Arka Kapaktan
Kısa öykü, zamanını kendi başına, kendi temposunda tamamlayan bir kurgudur. Özlem N.Yılmaz’ın öyküleri de böyle. Kendi zamanlarında usul usul anlatıyorlar kendilerini. Konusunu insanın yaşamına yer etmiş, izini vurmuş acıdan alan bu öyküler, gerçek yaşamın sesini taşıyor okurlara.
Bu ilk öykü kitabında Özlem N. Yılmaz, Türk öykücülüğünün en ilginç yeni seslerinden biri olduğunu belli ediyor hemen. Bu kitap, yeni bir yazara edebiyatımızın kapılarını açarken, uzundur üstüne pek bir şey söylemeye cesaret edemediğimiz şeyleri de gün ışığına taşıyor yeniden.

ÖZLEM N. YILMAZ Kimdir?
1978 Maraş doğumlu. 1996’da Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesi’ni bitirdikten sonra Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında yazdığı öyküler çeşitli dergilerde yayınlandı. Kayıp Yalnızlık Ormanı yazarın ilk kitabıdır. Yazınsal çalışmalarını sürdüren yazar halen İstanbul’da öğretmenlik yapıyor.

SiteMap - İmode - Wap2