Arşiv Anasayfa Güncel Haberler
Sayfalar: 1
Internete Kelepçe Otoriter Rejimlerden Beter By: -minel- Date: April 08, 2015, 10:11:39 AM
İnternete kelepçe otoriter rejimlerden beter






Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin görüntülerinin yer aldığı gerekçesiyle sosyal paylaşım sitelerine erişimin engellenmesine tepki yağdı. Kararın Anayasa’ya aykırı olduğu ve yasaklarla Türkiye’nin rezil edildiği vurgulandı.
Facebook, Twitter ve YouTube’un kapatılması büyük tepki çekti. Siyasiler önceki gün belli bir süre uygulandıktan sonra kaldırılan  yasağı sert dille eleştirdi.

Ömer ÖNDER- BUGÜN GAZETESİ

BASIN SUSTURULDU

CHP Milletvekili Haydar Akar: İnternetin yasaklanmasıyla ilgili yetki BTK’ya verilen yetki AYM tarafından iptal edildi. Sonra, yasaklama işleri için Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB) diye bir birlik kurdular. Ama tüzük oluşturulamadı. Yasak kararları da aslında kurulamayan bir birlik tarafından verilmiş oldu. Hak ve özgürlüklere sınırlama geldi. Basın susturuldu. Herkes takip edildiğini düşünüyor. Otoriter rejimlerden de beter hale düştük. Dünyaya rezil olduk.

MHP Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz: AKP, yasakların temsilcisi bir parti haline geldi. Toplum ve toplumun düşünceleri AKP tarafından zapturapt altına alınmaya çalışılıyor.

YASAKLAR KORUNUYOR

Savcı değil, yasaklar korunuyor. Her şey gizlenerek kapatılmaya çalışılıyor. Bu yasaklar hiçbir çağdaş devletin uygulamaları değildir. Adım adım despotizme gidiyoruz. Anketlere bile müdahale ediliyor.

HUKUK DIŞINA ÇIKAN SONUNDA HESABINI VERİR

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan: Bu yasakları kabul etmek mümkün değil. Her önemli gelişmeyle ilgili medyaya yayın yasağı koymak, engellemek akıl işi değil. Yarın işinize gelmeyen başka bir siteyi yasaklamaya kalkarsınız.

Sonra da topyekûn hepsini yasaklarsınız. Bunlar ne kadar sürebilir, belli değil. Ama sonunda hukuk dışına çıkan bunun hesabını verir.

SEÇİME HAZIRLIK

Yasak koyulacaksa ilgili kısmı zaten yasalarda bellidir. Yasal işlem başlatma yolu kapalı değil ki. Neden yasak konuyor? Demek ki endişe edilen bazı şeyler var. Seçim yaklaşıyor. Demek ki seçime hazırlık yapılıyor.

KEYFİ BİR UYGULAMA

AKP ku­ru­cu­la­rın­dan Er­tuğ­rul Yal­çın­ba­yır: 153. mad­de ‘A­na­ya­sa Mah­ke­me­si ka­rar­la­rı ge­rek­çe­le­riy­le bir­lik­te ya­sa­ma­yı bağ­la­r’ di­yor. Bu ge­rek­çe­le­re ay­kı­rı ka­nun çı­kar­mak ana­ya­sa­ya ay­kı­rı­dır. Bun­lar key­fi tu­tum­lar­dır. Bu key­fi tu­tum­lar eğer bir baş­ka­nın eli­ne ve­ri­lir­se da­ha ne
ka­dar key­fi ola­ca­ğı­nı apa­çık gös­te­ri­yor.

ABD: SOSYAL MEDYA YASAKLARI KALDIRILMALI

ABD Dı­şiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı Söz­cü­sü Ma­ri­e Harf: ABD, Tür­ki­ye'de­ki ifa­de öz­gür­lü­ğü­nü des­tek­le­mek­te­dir ve öz­gür ko­nuş­ma­yı teh­dit edi­ci bü­tün ey­lem­le­re kar­şı­dır.

Öz­gür med­ya açık ve de­mok­ra­tik top­lum­la­rın te­mel un­sur­la­rın­dan­dır. Türk hü­kü­me­tin­den va­tan­daş­la­rı­nın Twit­ter ve Yo­uTu­be'a eri­şi­mi­nin önün­de­ki en­gel­le­ri kal­dır­ma­sı­nı ve sos­yal med­ya plat­form­la­rı­na öz­gür eri­şi­mi­ni te­mi­nat al­tı­na al­ma­sı­nı teş­vik edi­yo­ruz. İfa­de öz­gür­lü­ğü her sağ­lık­lı de­mok­ra­si için ki­lit önem­de­ki bir un­sur­dur ve Türk Ana­ya­sa­sı ile AGİT an­laş­ma­la­rın­da ko­ru­ma­ya alın­mış­tır.

AB: ORANTISIZ KISITLAMA ENDİŞELERİMİZİ TEYİT ETTİ

Av­ru­pa Bir­li­ği Ko­mis­yo­nu, Tür­ki­ye­’de sos­yal med­ya­ya yö­ne­lik ya­sak­la­ra tep­ki gös­te­re­rek bu adı­mın sık­ça di­le ge­ti­ri­len en­di­şe­le­ri hak­lı çı­kar­dı­ğı­nı vur­gu­la­dı.

AB Dı­şiş­le­ri ve Gü­ven­lik Po­li­ti­ka­sı Söz­cü­sü Ma­ja Ko­ci­jan­cic, “Sos­yal med­ya­ya yö­ne­lik top­tan ya­sak­la­ma çok cid­di bir so­run. Bu adım, mev­cut Türk ya­sal dü­zen­le­me­le­ri kap­sa­mın­da oran­tı­sız kı­sıt­la­ma­la­rın kul­la­nı­mı­na yö­ne­lik de­fa­lar­ca tek­rar­la­nan en­di­şe­le­ri­mi­zi te­yit edi­yo­r” de­di.
Ko­ci­jan­cic, ifa­de ve ba­sın öz­gür­lü­ğü ko­nu­sun­da Av­ru­pa İn­san Hak­la­rı Söz­leş­me­si­’nin 10. mad­de­siy­le ve Av­ru­pa İn­san Hak­la­rı Mah­ke­me­si iç­ti­ha­dıy­la uyum­lu da­ha iyi bir or­tam ya­ra­ta­ma çağ­rı­sı­nı yi­ne­le­dik­le­ri­ni söy­le­di.


SiteMap - İmode - Wap2