Arşiv Anasayfa Güncel Haberler
Sayfalar: 1
Elektrikteki Kayıp Kaçak Bedeli Sorun Olmaya Devam Ediyor By: -minel- Date: February 02, 2015, 12:08:59 PM
Elektrikteki kayıp kaçak bedeli sorun olmaya devam ediyor




Elektrikteki kayıp kaçak bedeli sorun olmaya devam ediyor. Yargıtay kararına rağmen firmalar abonelere doküman vermiyor. Aboneler, dağıtım şirketlerine kötü niyet tazminatı davası açmaya hazırlanıyor.
Yargıtay'ın verdiği kararın ardından elektrikte kayıp kaçak parasının geri ödenmesi karmaşık hal aldı. Geriye dönük 10 yıllık kayıp kaçak paralarını geri alabilmek için İzmir'deki dağıtıcı firma Gediz A.Ş.'den 10 yıllık fatura dokümanlarını isteyen iki vatandaşa sadece bir yıllık doküman verildi.


Yapılanın Anayasa'ya aykırı olduğunu belirten vatandaşlar dağıtıcı firmaya dilekçeyle başvurdu. Bir yıllık kayıp kaçak bedelinin ortalama 100-150 lira arasında tuttuğunu bu şekilde kendilerinin yıldırılmak istendiğini söyleyen Cengiz Işıl, "Yargıtay'ın kararları içtihat yani kanun niteliğindedir. Bu kanunlara da herkes uymak zorundadır" diye konuştu.

VATANDAŞ DEĞİL FİRMA KORUNUYOR

Cengiz Işıl, "Talep çok olunca Gediz A.Ş. Tüketici Kanunu'nu ileri sürerek vatandaşa bir yıllık veriyor. Geriye kalan 9 yıllık fatura dökümü kalıyor. Yargıtay ise '10 yıllık alabilirsin' diyor geriye doğru. Vatandaşı 1 yıl 9 yıl ilgilendirmez. Vatandaşa sen 10 yıllık vermek zorundasın. Yargıtay'ın kararına herkes uymak zorundadır" diye konuştu. Dağıtıcı firmanın 1.5 milyona yakın abonesi olduğunu ifade eden Işıl, milyarlarca lira zarar edecek firmanın korunduğunu söyledi.

VATANDAŞ OYALANIYOR

Vatandaşların oyalandığını, Bir yıllık fatura vererek yıldırma yoluna gidildiğini ifade eden Işıl, "Kötü niyettir bu kötü niyet tazminatı gerektirir. Bilgi edinme yasasına göre bana o dökümü vermeleri gerekiyor. Açık ve net burada yapılan sıkışıklığı nasıl oyalarım, vatandaşı nasıl geçiştiririm, nasıl bu işin içinden çıkarım diye panikle yaptıkları şeyler bunlar" dedi.

TAZMİNAT DAVASI AÇACAK

Dilekçe ile firmadan 10 yıllık dokümanlarını isteyen Hasan Ürger ise, verilmemesi durumunda vatandaşı oyalamak suçundan hem ceza hem de tazminat davası açacaklarını söyledi. Ürger, "Kötü niyet tazminat davası gerektirir. Firma kötü niyetli çünkü. Bunun asıl nedeni çok büyük bedellerin olmasından kaynaklanıyor. Benim bütün faturalarım duruyor daha da zorlarlarsa hepsini yargıya taşıyacağım" diye konuştu.

80 LİRALIK FATURANIN 16 LİRASI KAÇAK

Aylık faturası 80 lira olan bir vatan- daşın kayıp kaçak bedeli olarak yaklaşık 16 lira ödediğini belirten Cengiz Işıl, "Bu rakam yıllık 192 lirayı buluyor. 10 yılda da 1900 oluyor" şeklinde konuştu.


SiteMap - İmode - Wap2