Arşiv Anasayfa Kariyer ve Kişisel Gelişim
Sayfalar: 1
Olumlama Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler By: Mavi_Kiyamet Date: December 01, 2013, 12:04:15 AM
olumlama yaparken nelere dikkat etmeli - olumalama nasıl yapılmalı - olumlama hakkında


Pozitif olumlamalar ile bilinçaltımızı lehimize programlayalım. Düşünce; gerçeklerimizi belirleyen en önemli enstrümanımızdır. En az 21 gün süreyle sistemli yapılan pozitif olumlamalar, bilinçaltı düşünce kodlarımızı etkileyerek; temel inançlarımızı (içsel sesimizi) değiştirme gücüne sahiptir.

 Bilinçaltımızın söylem şablonlarının değişmesi ile birlikte; hayata bakış açınız değişecek; vereceğiniz kararlar değişecek ve sonuç itibariyle içinde bulunduğunuz sosyal gerçekler değişecektir.. İçinde bulunduğunuz maddi şartlar, sosyal şartlar, ailevi şartlar, ülke şartları ve ruh durumunuz ne olursa olsun içsel sesinizi değiştirdiğiniz anda yaşadığınız dünyanın değiştiğini görebileceksiniz.

 Olumlama cümleleri bilinçaltımızın dilinde olursa; etkisi de o kadar yoğun olacaktır. Bunun için dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır.

 Olumlamaları oluştururken

 1. Olumlama Cümlelerinizin pozitif olduğuna dikkat ediniz!
 Yağlı yemekler yemeyeceğim yerine, sağlıklı besleniyorum
 Başarısızlığa tahamülüm yok yerine başarılı bir insanım, başarıyı tercih ediyorum
 Hasta olmayacağım yerine sağlıklıyım olumlamaları tercih edilmelidir.

 2. Hedefi spesifik bir şekilde belirtiniz ve hedefin içine özneyi koyunuz.
 Zayıflıyorum gibi sonu olmayan bir hedef yerine, 60 kilodayım veya 60 kiloda olmaktan mutluluk duyuyorum veya 60 kiloda olduğum için şükrediyorum veya 60 kiloda olmayı seçiyorum gibi olumlamayı tercih etmelisiniz.



 3. İstemek veya arzulamak gibi gerçekleşme zamanını belirsizliğe sürükleyen kelimelerden kaçının.

 4. Olumlama cümlelerini olabildiğince kısa ve öz oluşturun. Bilinçaltı söylem kalıplarının yapı taşları basit olumlu ve olumsuz ifadelerden oluşmaktadır. Komplike cümleler kurmaktan kaçının.

 5. Gelecek zaman yerine mümkün olduğunca geniş zaman kullanın.

 6. Olumlamaları 3. kişiler üzerinden değil kendi üzerinizden oluşturun.
 Başkaları beni sever yerine; kendimi severim; kendimden hoşlanıyorum

 7.İmgeleme yöntemini kullanın.
 Olumlamalarınızı kendi hayatınıza imgeleme yöntemi ile yansıtabilirsiniz. Olumlamaların içine özneyi (kendinizi) koyarak hayal kurunuz. Her akşam yatağa gittiğinizde olumlamlarınızdan hikaye oluşturabilir ve baş rolde kendinizi koyabilirsiniz. Bilinçaltınızdaki kodlarınızın (temel inançlarınızın) dönüşümünde en etkili ek unsur imgelemedir.

SiteMap - İmode - Wap2