Arşiv Anasayfa Moda & Güzellik
Sayfalar: 1
Selülitler ve Kurtulma Yollari By: LadyEsmer Date: May 08, 2008, 01:24:37 PM

Bayanların pekçoğu sellülitlerinden muzdariptir. Modern yaşam getirdiği pekçok kolaylığın yanında, vücudumuza yüklediği sıkıntılardan dolayı sorunlara da neden olabilmektedir. Sellülit kişinin sağlıklı yaşayıp yaşamadığının önemli göstergelerinden bir tanesidir. Ancak ne kadar dikkat ederseniz ediniz, özellikle doğum yapmış bayanlarda bir miktar sellülit olması kaçınılmazdır. Ancak alacağınız bazı 'sağlıklı yaşam' önlemleri ile sellülitlerinizi azaltabilir hatta sıfıra indirebilirsiniz.

Sellülitler en çok kalça, baldır ve karın bölgesinde karşımıza çıkar. Derinin portakal kabuğu görünümünde olması olarak özetlenebilir. Bayanların cinsellik hormonları ve özellikle östrojen deri altına yağ biriktirme konusunda uzmandır. Bu ve başka nedenlerle bayanlarda sellülit daha sık gözlenir. Kaldı ki erkekler de olsa bile çok önemsenmediği için daha çok bayanların şikayet ettiği bir sorundur. Sellülit oluşmasındaki en temel neden deri ve deri altı dokunun bozulmuş kan dolaşımıdır. Vücudumuzdaki tüm hücrelere ulaşan atardamar kanı, gerekli besin ve oksijen değişimini yaptıktan sonra toplardamarlarla yeniden kalbe döndürülür. Özellikle bacaklarımızda ve alt bölgelerimizde bu toplayıcı damarlar iki ana bölüme ayrılır. Bunlar derinden giden 'derin toplayıcı damarlar' ve deri yüzeyine yakın seyreden 'yüzeysel toplayıcı damarlar'dır. Herhangi bir nedenle yüzeysel kan dolaşımı bozulursa deri sağlıklı görünümünü kaybeder. Böylece özellikle bacak ve karın bölgesini saran sıkı giyecekler (korseler, sıkı iç çamaşırları, kot pantolonlar vb.) altındaki bölgenin kan dolaşımını bozarlar ve sellülitlere neden olurlar.

Ayrıca önemli bir dolaşım unsuru daha vardır; bu da lenfatik dolaşımdır. Yine yukarıdaki nedenlerle lenfatik dolaşım da bozulur ve sellülit görülme olasılığı artar. En temel neden kan dolaşımı bozukluğu olmakla birlikte, alkol, aşırı kahve, sigara, kızarmış yiyecekler, beyaz şeker, östrojen hormonunun etkisi (hamilelik, adet görme, doğum kontrol hapları) de sellülit oluşumuna katkıda bulunur. Bu listede bulunan alkol, sigara, kızarmış yiyecekler, beyaz şeker ve diğer beslenme faktörleri kan dolaşımından bağımsız olarak deri altında bulunan ve derinin gergin ve düzgün görülmesini sağlayan bazı moleküllerin yapısını bozarlar. Aynı bozulma vücudun iç organlarında da olur ancak bunları gözümüzle göremeyiz ve karşımıza başka bozukluklar (kan damarlarının hasarlanması, beyin hücrelerinin erken yaşlanması, kan kimyasının bozulması vb.) olarak çıkarlar. Bazı noktalara dikkat ederek sellülitlerin oluşmasını engelleyebilir ya da oluşmuş sellülitlerden kurtulabiliriz.

Dar kıyafetlerden uzak durmak en akılcı yaklaşımlardan bir tanesidir. Böylece derimizin kan dolaşımı rahatlar.

Günlük en az yarım saat yürüyüş yapmak ve özellikle bacaklarımızdaki kan dolaşımını hızlandırmak son derece yararlıdır.

Gün boyu oturarak çalışan kişilerin saat başı beş dakika hareket molası vermeye dikkat etmeleri yararlıdır.

Kahve tüketimine dikkat etmeli ve tercihlerimizi çay ve bitki çaylarından yana kullanmalıyız.

Beyaz şeker, beyaz un ve bunlar gibi kan şekerimizi hızla yükselten 'glisemik indeksi' yüksek yiyecekler, vücuttaki pekçok molekülü hasarlayarak (okside ve glikolize etme ile) onların görev yapmalarına engel olurlar. Bu ürünlerin tüketimini kısıtlamalıyız.

Özellikle meyve ve baharat tüketimi sellülitlerinizin azalmasına yardımcı olabilir. Bu beslenme unsurları, vücudunuzda ortaya çıkan oksidasyon hasarlarını başarılı bir şekilde azaltır.

Sigara ve alkol için artık bir şey söylemeye gerek yoktur.


Ynt: Selülitler ve Kurtulma Yollari By: anderameda Date: May 08, 2008, 01:27:55 PM
Paylasım ıcın tskler  Göz Kırp.
Ynt: Selülitler ve Kurtulma Yollari By: BbuSHhHeE Date: May 09, 2008, 08:16:40 PM
tŞkLEr ..
Ynt: Selülitler Ve Kurtulma Yollari By: Mavi_Kiyamet Date: October 21, 2010, 06:04:24 PM
biLgi için tesekkürLer Gülmek :)
Ynt: Selülitler Ve Kurtulma Yollari By: EyLüL_GüNeŞi_53 Date: October 21, 2010, 06:06:24 PM
Teşekkürler ,)

SiteMap - İmode - Wap2