Arşiv Anasayfa Android
Sayfalar: 1
Namaz Dersi By: mnıl Date: November 19, 2013, 12:17:57 AM


Açıklama
  Bu programda "Namaz" hakkında her şeyi bulabilirsiniz.Programimizi  gonul rahatligi ile kullanabilirsiniz. Butun namaz hareketleri ve  aciklamalari Diyanet Bakanligi'nin yayinlamis oldugu dokumanlar ile  kontrol edildi.
Program ile ilgili istekleriniz icin
   
[email protected]
adresine email gonderebilirsiniz.
Çocuklarınız için resimli ve detaylı anlatım içermektedir.
✔Beş Vakit Namaz nasıl kılınır? Resimli, her hareket için adım adım anlatım.
✔Cuma Namazı nasıl kılınır?
✔Namaz Duaları Nelerdir? Arapça okunuşları ve Türkçe mealleri ile birlikte.
✔Namaz Sureleri Nelerdir? Arapça okunuşları ve Türkçe mealleri ile birlikte.
✔Bayram Namazı nasıl kılınır, adım adım anlatım.
Akıl  ve baliğ olan yani erginlik çağına gelen her müslümanın hergün beş  vakit namaz kılması farzdır. Bir namazın vakti gelince, bu namazı  kılmaya başladığı vakit, kılması farz olur. Kılmadı ise, vaktin sonunda,  yanî vaktin çıkmasına, abdest alıp namaza başlayacak kadar zaman  kalınca, kılması farz olur.
Özrü yok iken kılmadan vakit çıkarsa,  büyük günâh olur. Özrü olanın da, olmıyanın da, kazâ etmeleri farz olur.  Yeni müslüman olana önce namazın şartlarını öğrenmek farz olur.  Öğrendikten sonra, kılması da farz olur.
Allah (c.c.) Kuran'da Namaz hakkında neler buyuruyor.
1. "Şüphesiz ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar."
Ankebût sûresi (29), 45
Âyet-i  kerîmenin tamamının anlamı şöyledir: "Sana vahyedilen kitabı oku ve  namazı kıl. Şüphesiz ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar.  Allah'ı anmak elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı bilir."
Âyette  hayasızlık ve kötülük diye tercüme edilen "fahşâ" ve "münker"  kelimelerinin anlamı daha kapsamlıdır. Fuhşiyat, açıktan ve alenî  işlenilen bütün çirkinlikleri, edepsizlikleri ve ahlâk dışı davranışları  ifade eden bir kelimedir. Münker de, aklın ve şerîatın beğenmediği  bütün uygunsuz davranışları ve günahları ifade için kullanılır.  Öncelikle namaz içinde böyle şeyler yapılmaz, onun gerektirdiği bütün  edeplere uyularak namaz kılınır. Gerçekten şuurla ve hakikatına  erilerek, farkında olunarak, ne olduğu bilinerek kılınan bir namaz,  namaz dışında da insanı her türlü çirkinlikten, uygunsuz davranıştan,  edep dışı hareketlerden alıkoyar. Onun için Resûl-i Ekrem Efendimiz:  "Kim namaz kılar da o namaz kendisini hayasızlıktan ve kötülükten  alıkoymazsa, o namaz olsa olsa onun Allah'tan daha fazla uzaklaşmasını  sağlar" buyurmuştur (Münâvî, Feyzü'l-kadîr, VI, 221). Kur'an'ın namazla  ilgili birçok âyeti vardır. Nevevî'nin konuyla ilgili olarak sadece bu  âyetle yetinmesinin sebebi, onun kapsayıcılığından olsa gerektir.
2. "Namazlara, özellikle orta namaza devam ediniz."
Bakara sûresi (2), 238
Beş  vakit namazı eksiksiz kılmak ve bunu ara vermeksizin yapmak gerekir.  Çünkü âyetteki muhafaza kelimesi namazların eksiksiz, en mükemmel  şekilde ve vaktinde kılınması gibi özellikleri kapsamına alır. Ayrıca  bütün rükünlerini ve şartlarını da yerine getirerek namaz kılmamız icap  eder. Zira âyetin devamındaki "Allah için boyun eğerek kalkın namaza  durun" emri bunu gerektirir. Burada geçen kunut tabiri, taati, huşûu,  boyun eğmeyi ve ayakta durmayı ifade eder ki, dilimizde buna divan  durmak denir. Peygamberimiz Hz.Muhammed S.A.V: "Namazın en faziletlisi  kunutu uzun olandır" buyurmuştur (Müslim, Müsâfirîn 164-165).


Yenilikler
 Not:
✔Namaz  hareketlerini dokunmatik parmak hareketi ile gecebilme ozelligi  eklendi. (Sag,Sol ok tuslari hala kullanilabiliniyor istege bagli  olarak)
✔Rehber dugmesi eklendi.
✔Genel iyilestirmeler yapildi.
Not:  Programimizi gonul rahatligi ile kullanabilirsiniz. Butun namaz  hareketleri ve aciklamalari Diyanet Bakanligi'nin yayinlamis oldugu  dokumanlar ile kontrol edildi.
Program ile ilgili istekleriniz ve hatalariniz icin email gonderebilirsiniz.

 Güncellendi
 23 Ağustos 2012
 
  Boyut
  9,4M 
 
  Yükleme sayısı
  100.000 - 500.000
 
  Mevcut Sürüm
  1.2 
 
  Gereken Android sürümü
      2.2 ve üzeri   
 
  İçerik Derecelendirme
  Çocuk
 

Gizli


SiteMap - İmode - Wap2