Arşiv Anasayfa Diyet
Sayfalar: 1
Düşük Karbonhidratlı Diyetin Ipuçları By: Mavi_Kiyamet Date: November 11, 2013, 10:20:05 PM
düşük karbonatlı rejim - düşük karbonatlı beslenme - sağlıklı rejim
Bitkisel çayları sevin

 Düşük karbonhidratlı rejim yaparken, yemek aralarında acıkmadığınız ama canınızın bir şeyler çektiği zamanlarda, bitkisel çaylara yönelin.
 Abartmayın

 Düşük karbonhidratlı rejim demek ekmekten ve yağdan tamamen vazgeçmek demek değildir. Eğer bir seferde çok fazla karbonhidratı keserseniz bu size yorgunluk, halsizlik ve mutsuzluk olarak geri dönecektir. Bunları yaşamamak için, aldığınız karbonhidrat miktarını yavaşça azaltın.

 Her öğünde protein yiyin

 Düşük karbonhidratlı beslenmeyi devam ettirebilmek istiyorsanız proteine yönelin. Protein, metabolizmanızı canlandırır, sizi tok tutar ve kan şekerinizi düzenleyerek mutsuzluk hissetmenizi engeller. İşin sırrı, proteinlerinizi sağlıklı seçmektir. Organik beslenmiş hayvanları, yabani balıkları, organik yoğurdu ya da organik yumurtaları tercih edin.

 Önceden paketlenmiş düşük karbonhidratlı gıdaları almayın

 Eğer düşük karbonhidratlı beslenmeye başlayacaksanız marketten önceden paketlenmiş gıdaları almaya başlayabilirsiniz, bunu yapmayın. Çiğ sebzelere, bademe, cevize ve sade yoğurta yönelin.

 Fazla yemek yemeyin

 Düşük karbonhidratlı beslenmek istediğiniz kadar çok yiyebileceğiniz anlamına gelmiyor. Her ne kadar kalorilerinizi saymanıza gerek yoksa da bir porsiyondan fazla yemek yememelisiniz.

 Bol bol sebze yiyin

 Patates dışında hiçbir sebzenin karbonhidratını dert etmeyin. Brokoli, ıspanak, yeşil salata, kereviz, kuşkonmaz, kırmızı dolmalık biber, soğan, sarımsak, salatalık, kabak, balkabağı... istediğiniz sebzeden bol bol yiyin.

 Soslar konusunda seçici olun

 Size, sadece baharat ve sirke kullanmanızı öneririz. Çünkü ikisi de kalorisiz ve şekersizdirler. Elma sirkesi ve biraz hardalı karıştırıp içine karabiber ekleyerek lezzetli bir salata sosu yapabilirsiniz.

 Sağlıklı yağları beslenmenize katın

 Düşük karbonhidratlı beslenmek demek tamamen yağdan vazgeçeceksiniz demek değildir. Bunun yerine her yemekte 1 yemek kaşığı sağlıklı yağ tüketebilirsiniz. Hindistancevizi yağı, keten tohumu, kenevir tohumu, badem, avokado ve yumurta gibi.



 Sağlıklı bir beslenme ve egzersiz düzeni ile ulaşamayacağınız hedef olmadığını aklınızdan çıkarmayın!


SiteMap - İmode - Wap2