Arşiv Anasayfa Duyu Sistemleri
Sayfalar: 1
Burun Polipleri By: Honey_Face Date: July 20, 2013, 10:25:52 PM
burun polipleri
Nazal Polip
(Burun Polipi)

Burun içerisinde sonradan olusan ve polip ismi verilen yapilar, birçok kimsenin, bu arada hekimlerin de basini agritan önemli bir problemdir.
Polip nedir? Vücudumuzda içi bos, hava ile temas edebilen birçok organ bulunur. Agiz, burun, sindirim sistemi, dis kulak yolu bunlara örnektir. Bu bosluklari döseyen yüzeyel bir doku tabakasi vardir. Iste bu doku tabakasindan disari dogru sarkarak büyüyen, et gibi yapilara polip adi verilir. Kulak, ses teli, mide, bagirsak polibi gibi. Burun içini veya agizlari burun içerisine açilan sinüs adi verilen bosluklari döseyen dokulardaki hasardan da polipler gelisebilir.
Burun polipleri, yumusak, soluk renkli, burun içerisine sarkan ve yerçekimi ile yer degistiren yapilardir.
Polibe ne sebep olur? Polibin olusma mekanizmasi tam olarak bilinmemektedir, fakat dokudaki hasar ve bunun sürekli hâl almasi en muhtemel sebeptir. Burun ve sinüs iltihaplarinin kroniklesmesi, burun dokusunun uyarici bir madde ile devamli karsi karsiya kalmasi, ailesel sebepler polip olusturabilir. Astim ve kistik fibrozis gibi bilinen bazi hastaliklarda da burun polibi olusur.
Polip neye sebep olur? Polipler, burun havaakimini engelleyerek burun tikanikligina, dolayisiyla agizdan soluma, basagrisi, horlama ve uyku apnesi, sik bogaz hassasiyeti ve iltihabina, nezle ve gribin uzun sürmesine, sinüzit ve koku alma bozukluklarina, yaptigi geniz akintisi ile astimin artmasina sebep olabilir.
Polip nasil tedavi edilir? Polipler olustuktan sonra kendiliklerinden kaybolmazlar. Ilk baslangiç safhasinda veya çok ufakken ilaçlarla küçültülebilirler, hatta bazen ortadan kaldirilabilirler fakat daha büyük olduklarinda ancak operasyon ile temizlenebilirler.
Burun polibi operasyonu son yillardaki teknik gelismelerin isigi altinda önemli degisiklikler göstermistir. Eskiden agiz içerisinden yapilan operasyonlar, günümüzde burun içerisinden, sadece endoskoplar ve çok ince aletlerle yapilabilmektedir. Bu çagdas operasyonlar hem daha fizyolojik hem de hastaligin tekrarlama orani bakimindan oldukça avantajlidir. Burun disarisindan hiçbir kesi yapilmaz. Bere, çürük, iz olusmaz.
Operasyondan önce burun içi ve sinüslerin bilgisayarli tomografik incelemesi gerekir. Daha detayli bilgi için lütfen Fonksiyonel Endoskopik Sinüs Cerrahisi brosürümüze basvurunuz.
Polipler tekrarlar mi? Burun polibi olan hastalarimizi ikiye ayirabiliriz. Birinci grupta altta belirgin bir hastalik yatmayan kisiler vardir. Fonksiyonel endoskopik sinüs cerrahisi sonrasi bu kisilerde basari orani yüzde doksandir. Fakat astim, kistik fibrozis ve aspirin alerjisi olan kisilerde basari orani düser. Bu kisilerde burun polipleri her seye ragmen tekrar olusur, bu tür hastalarimizda günümüzde elimizden gelen, poliplerin olusmasini ve yan etkilerini operasyon ve ilaç tedavisi ile mümkün oldugunca geciktirmektir.

Burun Polipleri Tedavisinde Kullanılan Bitkiler, Burunda kli poliplerden olayı amaliyat olanlar 6 ay veya bir yıl sonra tekrar çıkan polipler den dolalyı amaliyat olmaları gerekebiliyor ve amaliyat olan şahısların burun mukozası hassaslaştığından iyilelşeceklerine daha da kötüleşebiliyorlar.Bu nedenle öncelikle alternatif yönlerle tedavi olmayı denemeleri doğru olur.

1 bardak suya 1 çay kaşığı tuz ile 1 çay kaşığı karbonat konularak karıştırılmasını ve burna çekilmesini tavsiye ediyor.

Çörek otu suda ıslatılır, sonra tekrar kurutulup, toz haline getirilir. Bu karışım burna çekilir.

Oğul otu haşlanıp, suyu burna çekilir.

Papatya haşlanır suyu burna çekilir.

SiteMap - İmode - Wap2