Arşiv Anasayfa Üniversiteler
Sayfalar: 1
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi By: foreverock Date: April 23, 2008, 05:42:30 PM
FAKÜLTE HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2 Ekim 1979’da Ankara İktisadi  ve Ticari İlimler Akademisi’ne bağlı Tıp Fakültesi olarak kurulmuştur.

26 Mart 1979’ da AİTİA, Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı ve Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfı arasında yapılan bir protokol ile Dr.Muhittin Ülker Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi AİTİA’ne bağlı Tıp Fakültesinin uygulama ve araştırma hastanesi olur.

Kurulan bu yeni fakülte Ankara’ nın üçüncü, Türkiye’nin 18. Tıp Fakültesidir. 20 Temmuz 1982 de kurulan Tıp Fakültesi “ Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi” adını alır ve yeri Konya yolu, Çiftlik kavşağı arasındaki arazidedir.

1985 Haziran ayında  Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi  ilk mezunlarını verir. 30 Haziran 1986 yılında Dr.Muhittin Ülker Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesinden ayrılan Tıp Fakültesi görevine kendi hastanesinde, bazı ek binalar yapılarak devam etmeye başlar.

1994 yılında Gazi Hastanesinin yeni poliklinik binası, 1997’ de ise yeni yataklı üniteler, laboratuar ve görüntüleme üniteliri hizmete sokulur.

1998 yılında Gazi Hastanesi TS-EN-ISO 9001 kalite güvence sistemi belgesi almaya hak kazanan ilk devlet üniversitesi olur.

2000 yılında öğrenci sosyal tesisleri hizmete sokulur.

Yine 2000 yılında transplantasyon ve tüp bebek merkezi hizmete girmiştir.

2001 yılında eski hastane binası 250 yatak kapasitesi ile hizmete sokulur.

2002 yılında uyku bozuklukları merkezi, yeni kemoterapi ünitesi, işitme- konuşma- ses ve denge bozuklukları merkezi, obezite ve sigara bırakma ünitesi hizmete açılmıştır,

Gazi Hastanesi toplam 1150 yatak kapasiteli ve 778 öğretim elamanıyla 2000’li yıllarda ülkemizin hizmetindedir.

TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ
Her türlü öğrenci işlemleri fakültemiz öğrenci işlerince yürütülür.

ÖĞRETİM DİLİ

Fakültemizde hazırlık sınıfında öğretim dili ingilizcedir. ( öğrencilerin sınav ile bu sınıfı atlayabilme şansları vardır.)

Hazırlık sınıfı hariç öğretim dili Türkçe ‘dir.

KAYIT YENİLME VE HARÇLAR

Fakültemiz öğrencileri her eğitim yılı başında harçlarını yatırmak ve kayıtlarını yenilemek zorundadır.                  

BURSLAR VE ÖDÜLLER

Fakültemiz öğrencilerinden geçim sıkıntısı içinde olanlara muhtelif kuruluşlar burs vermektedir.

Ayrıca fakültemizde öğretim üyelerinden sağlanan destekle başarılı ve ihtiyacı olan öğrencilere karşılıksız burs verilmektedir.

SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Fakültemizin 1,2,3. sınıflarında yapılan sınavlar sınav değerlendirme merkezimizde ilgili sınıf koordinatörleri ve sınıf temsilcileri eşliğinde görevlilerce optik okuyucularda okunup bilgisayardan değerlendirilip, sonuçlar aynı gün ilan edilmektedir.

TIP EĞİTİMİ VE İNTEGRE SİSTEMİ

Fakültemizde tıp eğitimi birer yıllık olmak üzere aşağıdaki dönemlere ayrılır.

Hazırlık sınıfı

Dönem 1

Dönem 2

Dönem 3

Dönem 4

Dönem 5

Dönem 6 (İnternlik)

Fakülkemizde integre sistemi uygulanmaktadır.

Bu eğitim sisteminin başlıca özelliği: Tıp eğitiminin birinci ve ikinci döneminde temel bilimler, normal insan fizyolojisi ve anatomisi esasları verilmektedir.

Üçüncü dönemde ise kliniğe hazırlık olmak üzere patoloji, farmakoloji ele alınmaktadır. Tıp eğitiminin dördüncü ve beşinci dönemleri klinik stajlara ayrılmıştır. Öğrenciler, servislerde hastalar üzerinde çalışmaların yanı sıra radyoloji, adli tıp, halk sağlığı konularında eğitim görürler.

Altıncı yıl, mezuniyet öncesi internlik dönemidir. Bu dönemde hekim adayları öğretim üyeleri ve uzmanların denetiminde sorumluluk alarak kendilerini hekimliğe hazırlarlar. 2002 yılında  öğrenci seçme ve  yerleştirme sınavında 145 öğrenci alındı. ( Ek olarak 27 adet öğrenci Gazi Osman Paşa Üniversitesi (Tokat) adına kayıt yaptırdı.)

2003 yılı Taban Puanımız: 212

     Tavan Puanımız: 216 dır.

2002 yılında yapılan  öğrenci seçme ve yerleştirme sınavında ilk 2000 içine girmiş 11 öğrenci Gazi Üniversitesini seçmiştir.

Öğrencilerimize yönelik olarak öğrenci sosyal tesisleri 7 Mart 2000 yılında  hizmete girmiştir. Tıp Fakültesi kampüsü içerisinde yer alan sosyal tesis 284 kişilik yemek salonu, kantin, 174 kişilik okuma salonu, 30 kişilik internet merkezi, bilardo. Masa tenisi, satranç salonu, fotokopi merkezini içeren modern bir tesistir.

EĞİTİM  

Tıp eğitiminde tüm dünyada klasik eğitimden entegre ve probleme dayalı öğretim (PDÖ) geçiş gözlenmektedir. Böylece öğrenci pasif izleyici konumundan çıkacak, karşılıklı etkileşimin yoğun olduğu, eğitilenin aktif rol oynadığı bir biçimde doğru dönüşüm yaşayacaktır. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi de eğitiminde PDÖ destekli entegre sistemi kendisine model olarak benimsemiştir. Bunun içinde ÇEP proğramı kapsamında ülkemizdeki tıp fakülteleri arasında eğitim standardizasyonu yapılmıştır.

Ayrıca fakültemizde “ Tıp Eğitimi Birimi oluşturularak” ; eğiticilerini eğiten, modern eğitim araçları sağlayan, öğrencilerin klinik becerilerin ve sosyal faaliyetlerini üst düzeye taşıyan bir birim oluşturulmuştur.

Tüm öğrenci dersliklerinde barkovizyon cihazları bulunmaktadır.

Dekanlık binamızda başlayan ek bina ile PDÖ oturum odaları, öğrenci klüp odaları , bilgisayar ve çalışma odaları sağlanmış olacaktır.

Bugün itibariyle fakültemiz, 187 profesör, 64 doçent, 56 yrd.doç., 25 öğretim görevlisi, 38 uzman, 415 araştırma görevlisi, 778 öğretim elemanı ile oldukça genç, dinamik bir fakültedir.

Ynt: Gazi üniversitesi Tıp Fakültesi By: resulbaba7553 Date: May 10, 2008, 06:41:36 PM
emeğine yüreğine sağlık saol

SiteMap - İmode - Wap2