Arşiv Anasayfa Gebelik ve Çocuk Bakımı
Sayfalar: 1
Bebeğiniz Büyürken Evde Yapılması Gereken Değişikler By: Asortik Hatun Date: February 10, 2013, 07:00:38 PM
Bebekler emeklemeye ve yürümeye başladığı andan itibaren, ebeveynler evdeki eşyalara onun bakış açısıyla bakmak zorundadırlar. Yerden bir metre yüksekliğe kadar dikkatlice bakıldığında,
hiç farkedilmeyen ve varlığından dahi haberdar olunmayan tehlikler harkesi şaşırtabilir.

Evde dolaşırken bakılması ve gerektiğinde değiştirilmesi gerekenler:


Elektrik kabloları: Bebeğin ulaşabileceği yerlerden kaldırılıp mobilya arkalarına saklanmalıdır. Böylece, ağzına götürmesi, elektrik çarpması, çekiştirmesi, lambaları veya diğer ağır nesneleri aşağı çekmesi engellenebilir.

Elektrik prizleri: Çocuğun içlerine saç tokası gibi şeyler veya ıslak bir parmak sokmasına ve çarpılmasına engel olmak için, üzerleri kapakla örtülmeli veya önlerine ağır mobilyalar koyarak ulaşmasını engellenmelidir.





Perdelerin kordonları, fiyonkları: Bebeğin boynuna veya hernangi bir yerine dolaşmasını engelleyecek şekilde bağlanmalıdır. Oyun parkı, sandalyeler ve yataklar, bu bağcıklara ulaşabileceği yerlerde olmamalıdır.

Yerinde sabit olmayan mobilyalar: Bebeğin, çekiştirdiğinde devrilebilecek iskemle, masa, sehpa veya diğer mobilyaları ortadan kaldırılmalıdır. Bebeğin devirebileceği kitaplık gibi eşyalar duvara sabitlenmelidir.
Ev bitkileri: Bebeğin ulaşamayacağı yerlerde tutulmalıdır. Böylece bunları devirip yaralanmaz, yapraklarını ve toprağını yemeye kalkışmaz. Ayrıca, zehirli bitkiler konusunda özellikle dikkatli olunmalıdır.

Bebeğin ulaşabileceği boyalı yüzeyler: Kurşun içermediklerinden emin olunmalıdır. Eğer içeriyorlarsa veya bilinmiyorsa tekrar boyanmalı
ya da duvar kağıdı ile kaplatılmalıdır.


Şifoniyer çekmeceleri: Kapalı tutulmalı, özel kilitlerle birbirlerine bağlanmalıdır. Böylece bebeğin tırmanması ve şifoniyeri devirmesi önlenebilir. Eğer sabit değilse duvara sabitlenebilir.

Kül tablaları: Sigaraya değmemesi, külleri ve izmaritleri avuçlamaması için, bebeğin ulaşamayacağı yerde durmalıdır. Daha da iyisi çocuğun sağlığı ve emniyeti için evde sigara ve benzeri şeylerin kullanımı yasaklanmalıdır.
Gevşek ya da küçük mobilya ve dolap tutamakları: Yutulabilecek veya nefes borusuna kaçabilecek kadar küçük olanlar, sabitlenmeli veya yerlerinden sökülmelidir.

Radyatörler: Kış mevsimlerinde etraflarına bariyerler koyulmalı veya üzerleri radyatör örtüleri ile kapatılmalıdır.

Merdivenler: Hem merdiven başlangıcına hem de aşağıda üçüncü basamaktan sonra kapı konmalıdır.



Balkon demirleri ve çubuklar: Dik duran
demirler arasındaki mesafenin 13 cm den fazla olmamasına dikkat edilmeli ve hiçbirinin gevşek olmadığından emin olunmalıdır.

Masa, sandık ve benzeri eşyaların keskin kenarları ve köşeleri: Evde yapılan veya satın alınabilecek bantlar veya köşe koruyucular kullanılmalıdır.

SiteMap - İmode - Wap2