Arşiv Anasayfa İlaç Yan Etkileri
Sayfalar: 1
Physiotens Yan Etkileri By: Honey_Face Date: January 26, 2013, 09:43:38 PM
Physiotens Film Kaplı Tablet
İlaç Etken Maddesi:
Moksonidin
İlaç Marka İsmi:
Physiotens Film Kaplı Tablet



Moksonidin Nedir?

Moksonidin bir tansiyon ilacıdır. Moksonidin damar direncini azaltarak kan basıncını (tansiyonu) düşürür.

Moksonidin aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

yüksek tansiyon (hipertansiyon).

Moksonidin burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.


Moksonidin Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eğer Moksonidin'e ve/veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa ya da nabız atışlarınız çok yavaşsa (dinlenme halinde dakikada 50 vuruştan daha az) veya hasta sinüs sendromu varsa bu ilacı kullanmayınız.

Öncelikle doktorunuzla konuşmadan Moksonidin kullanımını bırakmayınız veya doz atlaması yapmayınız. İlacı kullanmayı tamamen bırakmadan önce dozu yavaş yavaş azaltmanız gerekebilir.

Eğer herhangi bir ameliyat geçirecekseniz cerrahınıza belirli bir süre önceden Moksonidin kullandığınız süreyi tam olarak bildiriniz. İlacı kullanmayı kısa bir süreliğine durdurmanız gerekebilir.

Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Hipertansiyon sıklıkla belirti göstermez, dolayısıyla yüksek tansiyonunuz olsa bile bunu hissedemeyebilirsiniz. Kendinizi iyi hissetseniz bile ilacı direktifler doğrultusunda kullanmaya devam ediniz. Hayatınızın geri kalanı boyunca tansiyon ilacı kullanmanız gerekebilir.

Moksonidin Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Moksonidin'e ve/veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmayınız:

nabzın çok yavaş atması (dinlenme halinde dakikada 50 vuruştan daha az);
hasta sinüs sendromu.

Eğer belirli bazı rahatsızlıklarınız varsa, Moksonidin’i güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için dozaj ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyacınız olabilir. Eğer herhangi bir ilaca alerjiniz varsa ya da böbrek yetmezliğiniz varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Moksonidin Kullanabilir miyim?

Gebelik kategorisi B. Moksonidin’in anne karınındaki bebek için zararlı olup olmadığı bilinmemektedir. Hamileyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız Moksonidin kullanmadan önce doktorunuza söylemelisiniz. Moksonidin anne sütüne geçebilir ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

Araç ve Makine Kullanırken Moksonidin Kullanabilir miyim?

Moksonidin düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sebep olabilir. Eğer araç veya makine kullanacaksanız ya da dinç ve uyanık olmayı gerektiren bir iş yapacaksanız dikkatli olunuz. İlacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız.

Moksonidin Nasıl Kullanılır?

Moksonidin’i tam olarak doktorunuz tarafından belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Doktorunuz tarafından belirtilenden daha yüksek dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Doktorunuz bu ilaçtan en etkin şekilde faydalandığınızdan emin olmak için belirli aralıklarla dozaj değişikliklerine gidebilir.

Moksonidin’i yemeklerle birlikte veya aç karnına alabilirsiniz.

İlacınızı bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.

Öncelikle doktorunuzla konuşmadan Moksonidin kullanımını bırakmayınız veya doz atlaması yapmayınız. İlacı kullanmayı tamamen bırakmadan önce dozu yavaş yavaş azaltmanız gerekebilir.

Eğer herhangi bir ameliyat geçirecekseniz cerrahınıza belirli bir süre önceden Moksonidin kullandığınız süreyi tam olarak bildiriniz. İlacı kullanmayı kısa bir süreliğine durdurmanız gerekebilir.

Hipertansiyon sıklıkla belirti göstermez, dolayısıyla yüksek tansiyonunuz olsa bile bunu hissedemeyebilirsiniz. Kendinizi iyi hissetseniz bile ilacı direktifler doğrultusunda kullanmaya devam ediniz. Hayatınızın geri kalanı boyunca tansiyon ilacı kullanmanız gerekebilir.

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç almayınız.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.

Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir: Ağız kuruluğu, kusma, mide ağrısı, başağrısı, sersemlik hissi, uyku hali, düşük tansiyon, halsizlik, yorgunluk, huzursuzluk, yavaş veya hızlı kalp atışları.

Moksonidin Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Moksonidin düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sebep olabilir. Eğer araç veya makine kullanacaksanız ya da dinç ve uyanık olmayı gerektiren bir iş yapacaksanız dikkatli olunuz.

Moksonidin’in Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı alınız : ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

ağız kuruluğu, bulantı;
başağrısı, yorgunluk, uyku hali;
uykuya dalış güçlüğü.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Moksonidin ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Eğer aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Moksonidin kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

antihipertansifler [benazepril (Cibacen); bosentan (Tracleer); enalapril maleat (Enalap, Renitec, Enapril, Vasolapril, Konveril); fosinopril (Monopril); furosemid (Lasix, Furomid, Desal); indapamid (Flubest, Fludex, Flutans, Fludin, Flupamid, İndapen, İndurin, İndamid); kaptopril (Apo – Capto, Kapril, Kaptoril); kinapril (Acuitel); klortalidon (Hygroton, Regroton); lisinopril (Zestril, Sinopryl, Rilace, Acerilin); mannitol (%20 Mannitol, %20 Mannitol-Biosel Solüsyonu); metildopa (Alfamet); moeksipril hidroklorür (Univasc); moksonidin (Cynt, Physiotens); perindopril (Coversyl); ramipril (Delix, Delix Protect, Blokace, Blokace Plus); rilmenidin (Hyperium); silazapril (İnhibace, İnhibace Plus); spironolakton (Aldacton); sodyum nitroprusid (Nipruss); trandolapril (Gopten); kombinasyon haldeki idrar söktürücüler (Moduretic, Triamteril, Aldactazide) vb. ];
trisiklik antidepresanlar [amitriptilin hidroklorür (Laroxyl, Triptilin); imipramin hidroklorür (Tofranil); klomipramin hidroklorür (Anafranil);opipramol hidroklorür (Deprenil, İnsidon, İnsomin);vb.];

benzodiazepinler [diazepam (Diapam, Diazem, Nervium); alprazolam (Xanax); klorazepat dipotasyum (Anksen, Tranxilene); klordiazepoksit (Klipaks, Librax); lorazepam (Ativan Expidet); medazepam (Tranko-Buskas)].

Bu liste Moksonidin ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Moksonidin ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Moksonidin’i Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında nemden ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Physiotens Film Kaplı Tablet ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Physiotens Film Kaplı Tablet ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Physiotens Film Kaplı Tablet'i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Physiotens Film Kaplı Tablet'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

Ynt: Physiotens Yan Etkileri By: yazgülü Date: January 26, 2013, 09:58:19 PM
teşekkürler


SiteMap - İmode - Wap2