Arşiv Anasayfa İlaç Yan Etkileri
Sayfalar: 1
Sermion Yan Etkileri By: Honey_Face Date: January 26, 2013, 06:29:06 PM
Sermion Film Tablet
İlaç Etken Maddesi:
Nisergolin
İlaç Marka İsmi:
Sermion Film Tablet
Sermion (Nisergolin) Nedir?

Nisergolin beyin damarlarındaki yetmezliğe bağlı zihinsel bozukluklarda ve vücut damarları ile ilgili rahatsızlıklarda kullanılan bir ilaçtır. Nisergolin vazodilatörler (kan damarlarını genişletici) grubu ilaçlardan biridir. Nisergolin kan damarlarını genişletir, böylece kanın damarlardan daha rahat geçmesini sağlar. Ayrıca antiagregan etkisi de vardır.

Nisergolin aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

hafıza bozukluğu;

dikkat zayıflığı ve uyanıklıkta azalma;

depresyon;

çevreden gelen uyarılara ilgisiz kalma, kayıtsızlık;

sosyal davranış bozukluğu;

kendini ihmal;

iştah azalması;

kuvetten düşme, takatsizlik;

kulak çınlaması;

baş dönmesi;

beyin ile ilgili bozukluklarla bağlantılı duygusal, davranışsal, idrak ve vücut ile ilgili bozukluklar (örneğin: yaşlılık ile ilgili olan bunama, Alzheimer hastalığı, Parkinson hastalığı, beyin damarlarında kronik yetmezlik);

darbe, beyin kanaması, nöbet gibi ani olarak meydana gelen bir olay sonrasında vücudun yarısının felç olması.

Nisergolin burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Sermion (Nisergolin) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Nisergolin gut (damla hastalığı) geçirmiş olan kişilerde, ürik asit metabolizmasını ve atılımını etkileyebilecek ilaçlarla tedavi gören kişilerde ve/veya kanında ürik asit konsantrasyonunda yükselme görülen kişilerde dikkatle kullanılmalıdır. Eğer bu durumlardan herhangi birine sahipseniz Nisergolin kullanmaya başlamadan önce doktorunuza bildiriniz.

Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
Sermion (Nisergolin) Kullanmadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Nisergolin’e ve/veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

Eğer herhangi bir ilaca alerjiniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

önceden geçirilmiş veya şu an mevcut gut hastalığı (damla hastalığı);

kanda ürik asit konsantrasyonunun yükselmesi.

Eğer bu gibi durumlardan herhangi birine sahipseniz tedavi sırasında daha düşük doz kullanımı veya özel gözetime ihtiyacınız olabilir.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Sermion (Nisergolin) Kullanabilir miyim?

Nisergolin’in anne karnındaki bebek için zararlı olup olmadığı bilinmemektedir. Eğer hamileyseniz öncelikle doktorunuz ile görüşmeden bu ilacı kullanmayınız. Nisergolin'in anne sütüne geçip geçmediği veya emzirilen bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Eğer bebek emziriyorsanız öncelikle doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
Araç ve Makine Kullanırken Sermion (Nisergolin) Kullanabilir miyim?

İlacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız.
Sermion (Nisergolin) Nasıl Kullanılır?

Nisergolin'i tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Kullanım direktiflerinde anlamadığınız bir nokta olursa doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

İlacınızı sabahları alınız.

Nisergolin'in her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç almayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.
Sermion (Nisergolin) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Nisergolin kullanırken; yiyecek, içecek ve aktiviteler konusundaki kısıtlamalara doktorunuzun direktifleri doğrultusunda uyunuz.
Sermion (Nisergolin’in) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı alınız : ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

hafif mide rahatsızlığı;

düşük tansiyon, baş dönmesi;

uykusuzluk, uyku hali;

yüzde ve diğer cilt bölgelerinde kızarma.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Sermion (Nisergolin) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Eğer aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Nisergolin kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

antihipertansifler [benazepril (Cibacen); bosentan (Tracleer); enalapril maleat (Enalap, Renitec, Enapril, Vasolapril, Konveril); fosinopril (Monopril); furosemid (Lasix, Furomid, Desal); indapamid (Flubest, Fludex, Flutans, Fludin, Flupamid, İndapen, İndurin, İndamid); kaptopril (Apo – Capto, Kapril, Kaptoril); kinapril (Acuitel); klortalidon (Hygroton, Regroton); lisinopril (Zestril, Sinopryl, Rilace, Acerilin); mannitol (%20 Mannitol, %20 Mannitol-Biosel Solüsyonu); metildopa (Alfamet); moeksipril hidroklorür (Univasc); moksonidin (Cynt, Physiotens); perindopril (Coversyl); ramipril (Delix, Delix Protect, Blokace, Blokace Plus); rilmenidin (Hyperium); silazapril (İnhibace, İnhibace Plus); spironolakton (Aldacton); sodyum nitroprusid (Nipruss); trandolapril (Gopten); kombinasyon haldeki idrar söktürücüler (Moduretic, Triamteril, Aldactazide) vb. ];

allopürinol içeren ilaçlar (Allo-Ürik, Ürikoliz).

Bu liste Nisergolin ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Nisergolin ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Hekiminize reçeteli veya reçetesiz satılan, kullandığınız tüm ilaçları söyleyiniz. Bunlar; vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size reçete edilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan yeni bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
Sermion (Nisergolin’i) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında nemden ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Sermion Film Tablet ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Sermion Film Tablet ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Sermion Film Tablet'i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Sermion Film Tablet'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.


SiteMap - İmode - Wap2