Arşiv Anasayfa Kulak Burun Boğaz
Sayfalar: 1
Boğaz Yanmasına Ne Iyi Gelir By: Asortik Hatun Date: January 25, 2013, 08:59:14 PM
Hemen herkes zaman zaman boğaz ağrısından şikayetçi olmuştur. Boğaz ağrısı genellikle tahrişe bağlı olarak ortaya çıkmakla beraber, bazı durumlarda daha şiddetli seyredebilir ki bu durumda tıbbi tedavi gerekmektedir.

Boğaz Ağrısı Belirtileri
Boğazın arka kısmında gıcık ve gıdıklanma hissi, tahriş, yanma ve kuruluk hissi, boğazın arka kısmında gözle görülür bir kırmızılık, boyunda incinme ve ağrıma gibi genel boğaz ağrısı belirtileri oluşabilmektedir.
Streptokok Mikrobuna Bağlı Boğaz Ağrısı Belirtileri; boğazın arkasında şiddetli ağrı ve 39 derece üzeri ateş gibi belirtiler streptokok mikrobuna bağlı olarak gelişen boğaz ağrısı belirtilerindendir.

Boğaz Ağrısı Nedenleri
Grip, soğuk algınlığı, suçiçeği gibi viral enfeksiyonlar boğaz ağrısına neden olabilir. Boğmaca gibi bakteriyel enfeksiyonlar da boğaz ağrısına yol açabilir. Beta-Hemolitik Streptokok bakteri tipi boğaz ağrısına neden olabilir. Bu, şiddetli bir boğaz ağrısı durumu olup tedavi edilmediği durumda ciddi komplikasyonlara neden olur.

Boğaz Ağrısı için Doktor Önerileri ve Tavsiyeleri
Boğaz ağrıları çoğunlukla kendiliğinden geçer. Ağrıyı hafifletmek için, antiseptik çözeltilerle gargara yapabilirsiniz. Dinlenmeniz ve bolca sıvı tüketmeniz (boğazı tahriş edebilecek karbonatlı içeceklerden uzak durmanız kaydıyla) önerilir. Odanızda nemlendirici bulundurmak da boğazınızın kurumasını önlemek bakımından yararlı olabilir.

Doktorunuzun bakteriyel enfeksiyon şüphesi varsa, boğaz kültürü alıp bakteri testi için laboratuvara gönderebilir. Doktor, gerektiğinde bir antibiyotik de yazabilir.

Boğaz ağrısı veya ateş birkaç günden fazla sürüyorsa, özellikle bebeklerde, ateş yüksek değerlere çıkıyorsa, nefes alma ve yutkunmada güçlük çekiyorsanız mutlaka en kısa sürede doktorunuza başvurmanız faydalı olacaktır.

Boğaz Ağrısı için Alternetif Tedavi Yöntemleri ve Bitkisel Tedavi
Boğaz Ağrısı için Homeopati Tedavisi; Genellikle Belladonna (güzel avratotu) ve Aconite (kurtboğan) önerilir. Bunlardan herhangi birini her iki saatte bir, toplamda 10 doza kadar 30c dozunda kullanabilirsiniz.

Boğaz Ağrısı için Bitkisel İlaçlar ile Tedavi; Çiğ ya da kapsüller halinde sarımsak kullanımı bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonu zayıflatır. Boğazı yumuşatmak için alternatif olarak papatya çayı, (matricaria recutita) adaçayı (Salvia triloba) veya meyankökü (glycyrrhiza glabra) çayını da deneyebilirsiniz.
Uyarı! Gebeyseniz adaçayı içmeyin.

Boğaz Ağrısı için Akupres Tedavisi; Sol başparmağınızı 1 dakika süresince sağ başparmağınızın altındaki yumuşak ete bastırıp bırakın. Diğer el için de aynı işlemi tekrarlayın. Başparmağınızla ayak tabanınızda, parmakların kökünde bulunan yuvarlak kısmın altındaki çukura (ayak küresi) 1 dakika boyunca bastırın.


SiteMap - İmode - Wap2