Arşiv Anasayfa Kulak Burun Boğaz
Sayfalar: 1
Faranjit Tedavi By: Asortik Hatun Date: January 24, 2013, 11:54:47 PM
tuzlusu ile gargara yapılması iyi gelir.


Akut farenjite bakteriler sebep olursa antibiyotik ilaçlar kullanmak gerekebilir. Antibiyotik ilaçlar patolojik (hastalık yapıcı) bakterileri zararsız hale getirdiği gibi, bağırsaklardaki faydalı bakterileri de yok eder. Bu da uzun vadede sindirim bozukluklarına sebep olur. Bu nedenle TahitianNoni ile tedavi hem daha faydalı hemde daha etkilidir.
Kronik farenjitin tedavisi:

Kronik farenjite sebep olan etkenlerden uzak durulmalıdır. Farenjit ada çayı, okaliptüs, A. Itırı, hatmi, mirra ve papatya çayı vede bonbonları azda olsa rahatlatıcı özeliklere sahiptir. Kaloriferli evlerde sıcaktan kişinin ağzı kurur ve bu da boğazın tahrişine sebep olur.


Bu nedenle kaloriferlerin üzerine buharlaşması için içi su dolu bir kap konması iyi olur.


Asıl tedavi ise ancak ve ancak immün zafiyetini güçlendirmekle mümkündür. Buda anacak mirra-, tarcın-, adaçayı (hakiki) preparatları veya Gökçek İksiri ile mümkündür.




Kış aylarında en sık karşılaştığımız hastalıklar arasında yer alan “farenjit”, boğazın arka duvarının bazen mikrobik, bazen metabolik, bazen de çalışılan ortamın ısısına, tozuna bağlı olarak reaksiyon göstermesiyle ortaya çıkıyor.

Belirtileri: Hastalık, kişilerde beslenme alışkanlığı ve sigaranın yanı sıra, midedeki asit problemlerine kadar değişik nedenlerden oluşabiliyor. Farenjit ortaya çıktığında, ses kısıklığı, boğazda kuruluk, yanma, ağrı, yutkunma zorluğu, toz ve yiyeceklere karşı hassasiyet gelişiyor. Hastalığın seyrinde belirli bir başka hastalık ortaya çıkmasa da, kişinin çalışma performansını ve iş gücünü azaltıp rahatsızlık vermesiyle biliniyor.

Tedavisi: Hastalığın tedavisi yapılırken önce “boğaz kültürü” alınıyor. Bu kültür sayesinde hastalığın “mikrobik” olup olmadığı tespit ediliyor.

Bu mikropların bulunup bulunmadığına göre hastalığın tedavisi ilaçla yapılıyor. “Hastalık eğer mikrobik değilse sıvıyla, mide problemleri varsa düzeltilmesiyle, sinüzite bağlı akıntı varsa bu akıntının tedavisiyle mümkün oluyor” diyor. Tedavide sigaranın kesilmesi çok önemli; alkol, çok acılı ve ekşili gıdaların tüketilmesi ise hastalığın iyileşmesini önlüyor.

SiteMap - İmode - Wap2