Arşiv Anasayfa Kadın Hastalıkları
Sayfalar: 1
Jinekolojide Kapalı Ameliyat Endoskopik By: Honey_Face Date: January 14, 2013, 01:08:04 AM
Jinekolojide kapalı ameliyat endoskopik

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen ''3. Uludağ Jinekolojik Endoskopi Sempozyumu ve Çalıştayı'', 390 bilim insanının katılımıyla başladı.

Sempozyum ve UÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürkan Uncu, sempozyumun amacının, halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinen endoskopik cerrahinin jinekoloji alanında daha çok kullanılır hale getirilmesi olduğunu belirtti.

Bu işi bilenlerin bilgilerini yenilemesi ve paylaşmasını, bilmeyenlerin de öğrenmesini hedeflediklerini ifade eden Uncu, şunları söyledi:

''Toplantımıza 390 katılımcı var. Bunların 80'i eğitici. 5'de yurt dışından eğiticimiz var. Bu bir sempozyum için çok ciddi bir katılım. Toplantı 4 gün olarak planlandı. İlkini 2006 yılında düzenlediğimiz sempozyum öncesinde 10 Şubatta UÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde canlı deney hayvanları üzerinde ameliyat, 11 şubatta da eş zamanlı 7 ayrı kurs düzenlendi. Hem teorik hem de pratik bilgi aktarımları oldu.''

Uncu, bugün de sempozyumun ana konuşmalarının başladığını dile getirerek, ''Son derece iyi bir katılım var. Yarın öğleden sonra Tıp Fakültesinde ameliyat yapacağız. Ameliyat canlı olarak sempozyumun yapıldığı salona aktarılacak. Salondaki katılımcılar, cerrahla birebir irtibat kurarak soru sorabilecekler'' diye konuştu.

JİNEKOLOJİDE ENDOSKOPİK CERRAHİ ORANI DÜŞÜK
Türkiye'de jinekolojik ameliyatlarda endoskopinin oranın yüzde 15, Almanya'da ise yüzde 60 civarında olduğunu kaydeden Uncu, bu tekniğin ameliyatlarda uygulanma oranlarının artırılması gerektiğini vurguladı.

Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezinden Doç. Dr. Tayfun Bağış da endoskopinin en büyük avantajının hastanın hastanede kalış ve işe dönüş süresini kısaltması olduğunu vurguladı.

Dünyanın birçok yerinde bu ameliyat tekniğinin uygulandığını anlatan Bağış, ''Türkiye'de bu işin eğitimi asistanlık döneminde çok iyi verilmiyor. Çok daha geniş bir doktor grubunun bu ameliyatları yapabilmesi için bir tecrübe, birikim, deneyim gerekiyor. Bu tip sempozyumlar bunun için çok önemli'' dedi.


SiteMap - İmode - Wap2