Arşiv Anasayfa Alternatif Tıp
Sayfalar: 1
Faranjit - Boğaz Iltihabı By: -o_o-GökhaNur-o_o- Date: March 31, 2012, 02:55:26 AM
Faranjit genellikle boğazda yaşanılan ağrı, yanma ve yutkunma güçlüğüdür. Bir diğer adı ile boğaz iltihaplanmasıdır. Faranjit, akut faranjit ve kronik farankit olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Kronik faranjit, uzun sürenin sonucunda ortaya çıkarken, akut faranjit aniden ortaya çıkar. Faranjite neden olan en büyük sebeplerden biri, üşütmek ve mikroplardır. Genellikle hastalıkların sadece üşütmekle ortaya çıkmadıkları bilimsel bir gerçektir. Fakat hem üşütme hem de mikroplar var ise, hastalık kaçınılmazdır.

Faranjitin belirtileri nelerdir?

Faranjit oluştuktan sonra, boğazda ağrı, acı, yanma ve yutkunma zorluğu görülür. Ayrıca ses kısıklığı en çok görülen belirtilerinden biridir. Faranjit, grip ya da nezlenin yanında görülebileceği gibi, kendi başına da görülebilir. Kendi başına oluştuğu zaman genelde, ateş ya da benzeri durumlar görülmez. Sadece boğazda yaşanılan sorunlar ve yutkunmada güçlükler görülür.

Faranjite yakalanma riski kimlerde daha yüksek?

Faranjit çevresel faktörlerden oluştuğu için, ağızdan nefes alıp veren kişiler her zaman için faranjit riski altındadır. Ayrıca burun kemiğinde eğrilik olanlar, alerjisi olanlar ve sigara kullananlar da bu riski taşır.

Farenjitin tedavisi nasıl olur?

İki türlü tedavi yöntemi bulunmaktadır. Birincisi antibiyotikler ile uygulanan tedavidir, ikinci ise bitkisel tedavi yöntemleridir. Virüsleri ortadan kaldırmak için, antibiyotik gerekli olabilir. İleri düzeyde faranjit hastalığı yaşıyorsanız, doktora gidip tedavi yolları arayabilirsiniz.


SiteMap - İmode - Wap2