Arşiv Anasayfa Alternatif Tıp
Sayfalar: 1
Çiğdem Çiçeğinin Faydaları By: -o_o-GökhaNur-o_o- Date: February 21, 2012, 02:56:55 PM
İdrar söktürür ve kabızlığı giderir.

Terleticidir.

Gut hastalığında oluşan ağrıları dindirmekte etkilidir.

Haricen ağrıları kesici olarak faydalıdır.

Pek çok çeşidi bulunan ve farklı renklerde çiçekler açan zehirli bir bitki olan çiğdem daha çok nemli yerlerde yetişir. İçerisinde tıbbi yararlarının yanında zehirli olan bazı alkaloitler bulunur. Ayrıca, sabit yağ, tanen ve şeker içerir.

Peki çiğdem çiçeği nasıl kullanılır?

Çiçekleri, tohumu ve soğanı kullanılır. Tarımda bitki verimini arttırmak için kullanılır. Bu bitki zehirli olduğundan kullanırken çok dikkatli olunmalıdır. Uzmanlara danışmadan kullanılmasını önerilmemektedir. Başlıca zehirlenme belirtileri kanlı ishal, kusma, karın ağrısı sayılabilir. Belli bir dozun üzerinde ölümcüldür. Ayrıca, uzun süreli kullanım B12 vitamini eksikliğine neden olabilmektedir.

Akdeniz ateşine çiğdem çiçeği ile tedavi

Genetik geçişli bir hastalık olan Ailesel Akdeniz Ateşi, tedavi olmayan ve sık atak geçiren hastalarda kısırlığa neden olabiliyor. Hastalığın tedavisi ise çiğdem çiçeğinden elde edilen ilaçlarla yapılıyor.

Ailesel Akdeniz Ateşi, ateşin eşlik ettiği karın, göğüs ve eklemlerde ağrı ile kendini gösteren genetik bir hastalık. Ailesel Akdeniz Ateşi ile ilgili bilgi veren Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Kasapçopur, diğer adı Familial Mediterranean Fever, yani FMF olan hastalık ataklarının bazen hafif, bazen hastanın acil servise başvurmasına yol açacak şiddette olabildiğini söylüyor.

“Hatta bazen apandisit ile karıştırılıp ameliyat bile edilebilir. Bu ataklara sıklıkla ateş eşlik eder. Ateşin şiddeti de farklı olabilir. Bazı ataklarda 39-40 dereceye varan ateş, bazı nöbetlerde ancak ölçülürse fark edilebilir. Aynı hasta, bir nöbetinde sadece karın ağrısı ve ateşten yakınırken, bir diğer nöbetinde hem karın ağrısı, hem göğüs ağrısı hem de eklemde şişmesi olabilir. Bazı hastalar ise genellikle hep aynı tip ataktan yakınırlar.

Eklem ataklarında genellikle tek bir eklem tutulur. Bazen 1-3 gün, bazen 1-2 hafta içinde tamamen düzelir. Daha nadir olarak birkaç ay, hatta yıl sürebilen tipleri de olabilir ve çok az bir kısmında kalıcı değişiklikler ortaya çıkabilir. En fazla ayak bileği ve diz ekleminde şişme olur. Hastalıkta daha nadir olarak deri döküntüleri (Özellikle ayak bileği ve diz üzerinde kızarıklık, bacaklarda nokta tarzında döküntüler), erkek çocuklarda zaman zaman yumurtalıklarda ağrı ve şişme olabilir.”


SiteMap - İmode - Wap2