Arşiv Anasayfa Hayvanlar Alemi
Sayfalar: 1
Bitkisel Hayattaki Hayvanlar By: -o_o-GökhaNur-o_o- Date: February 06, 2012, 12:11:55 PM


Çılgın genetikçiler yine bir ilke imza attılar. Matrix filminde insanlara yapılan tarzda bir üretimi havyanlar için yaparak, hayvanları paketler içinde satışa çıkarttılar! Yeni çağın evcil hayvanları olarak adlandırdıkları projede kullanılan hayvanlar da genetik değişime uğramış mutant havyanlar ve içlerinde chip de takılı…

Minimal bir hayat destek sistemiyle satılan hayvanların karakterleri de çeşitli. Yeşil, kırmızı, mor gibi renklerde satılıyorlar ve paketlerinde mini bir kalp monitörü bile bulunuyor.




Bio-Genica adlı bir firma, genetik bilimini ticari amaçlar kullanan firmalar kervanına katıldı. Firma tam bir sebze mantığıyla hayvan klonluyor, genetik kodlarıyla oynuyor, çoğaltıyor ve satıyor. Hayvanlar plastik paketlerin içinde “tüm marketlerde” satışa sunulmaya hazırlanıyor. Markette “raflardaki” havyanlar, bir boru ile özel yapım raftaki besleme sisteminden besleniyorlar ve sürekli “taze” kalıyorlar.

Raftaki havyanı beğendiğinizde hayat destek sisteminden çıkarıp paketi açıyorsunuz. Pakette sol altta görülen 4 tane lamba havyanın “son kullanım tarihini” belirliyor. 1 tane kaldığından artık “değiştirme zamanının yaklaştığını” ifade ediyor.




1 yıl ömürlü ve 3 yıl ömürlü iki ayrı “model” olarak sunulan hayvanların karakterleri paketteki renklerle ifade edilmiş. Bu renklerin anlamları şöyle:

Kırmızı: Atletik ve enerjik
Yeşil: Yardımsever, uyumlu ve barışçıl
Mor: Yaratıcı ve ruhsal olarak gelişkin
Mavi: İletişimci
Turuncu: Maceracı, kendinden emin ve meraklı
Sarı: Oyuncu ve eğlenceli



Zigot Mikro Enjeksiyon sistemiyle elde edilen hayvanlar, birden fazla hayvanın genetik karışımından oluşan, kanlı canlı, yaşayan hayvanlar. Bu yöntem ilk olarak 1997 yılında kullanılmış ve parıldayan bir denizanasının parıldama özelliği bulunan bir fare üretilmiş. 2003 yılında ise tavşan ile insan genleri karıştırılarak yarı insan yarın hayvan bir mutant üretilmiş. Şimdi ise bu teknolojiyi kullanan firma paket içinde bitkisel hayatta alıcısını bekleyen karışım bu hayvanları üretmiş.

Paketlerinin içinde sıra sıra asılı olarak mağazalarda duran genpet’ler (bu hayvancıklara bu isim verilmiş), paketteyken bir hortum vasıtasıyla yavaşça besleniyorlar ve hayatta kalıyorlar. Bio-genica firması bu sistemi evde de kullanabileceğinizi böylece tatili vs. giderken hayvanı bitkisel hayata yatırabileceğinizi de belirtiyor!



Bu hayvanların diğer özellikleri ise şöyle: Büyümüyorlar (zaten en büyük boyutları paketteki halleriymiş), konuşamasalar da sesler çıkartabiliyorlar,duygularını ifade edebiliyorlar, paketten çıkarınca 20 dk. içinde uyanıyorlar ve gözlerini açıyorlar. Haftada bir kere özel yemleri ile beslemek yetiyor ve sorunuz olduğunda “teknik destek departmanını” arayabiliyorsunuz.


Tüm genpet’lerde uzaktan iletişime imkan veren bir iletişim ve kontrol çipi takılı. Böylece Bio-Genica ağına doğrudan bağlı olarak güncelleme işlemi sizi meşgul etmeden yapılabiliyor. LCD takılı modellerinde hayvanın üzerindeki LCD ekrandan durumunu izleyebiliyorsunuz.

Ynt: Bitkisel Hayattaki Hayvanlar By: retretret Date: May 09, 2014, 12:05:45 PM
off çok kötü
Ynt: Bitkisel Hayattaki Hayvanlar By: graben Date: June 20, 2014, 04:55:18 PM
ben almiim
Ynt: Bitkisel Hayattaki Hayvanlar By: şelale Date: August 31, 2014, 12:27:00 AM
benim alabileceğim birşey değil
Ynt: Bitkisel Hayattaki Hayvanlar By: mrcllzn Date: September 02, 2014, 11:47:25 AM
gerçekten çok kötüymüş yaa:S uyanıp bana baksa kaçcak delik ararım yaa ben Ağlicam.
Ynt: Bitkisel Hayattaki Hayvanlar By: yağmur38 Date: September 02, 2014, 08:41:49 PM
Ne yapacaklarını şaşırdılar bari güzel birşey yapsalardı.
Ynt: Bitkisel Hayattaki Hayvanlar By: soulstalker Date: September 25, 2014, 03:54:18 AM
Bu haber gerçek değil diye biliyorum, viral sanırım...
Ynt: Bitkisel Hayattaki Hayvanlar By: wiswis12 Date: October 30, 2014, 07:40:28 PM
teşekkürler
Ynt: Bitkisel Hayattaki Hayvanlar By: şelale Date: November 15, 2014, 02:19:48 PM
kendine yapılmasını istemediğini başka canlılara yapma sahtesi bile kötü

SiteMap - İmode - Wap2