Arşiv Anasayfa Bilim - Teknoloji ve Bilim Adamları
Sayfalar: 1
25 Sene Sonra Bilgisayarlar Nasıl Olacak? :) By: 3HarfLeeTR Date: December 26, 2011, 01:10:50 AM
Buluta taşınmaya başladık bile. Gelecekte her şeyin bir merkezden çalışma fikri, 2036 itibariyle tamamen doğal bir hal alacak. Bununla ilgili bazı sorunlar tabi ki var; ancak çözülmek üzereler.

İSTEDİĞİNİZİ SEYREDEBİLECEKSİNİZ
Her şeyin bulutta depolandığı bir dünyada, yerel depolama alanları hala kullanımda olacak. Ancak asıl amaçları en sık kullandığımız dosyalar için bir ön-bellek veya yedekleme olacak.
Bugün tükettiğimiz film ve müzik gibi içerikler, fiziksel medya ilegelmeyecek. Bunun yerine üyelik hizmetleri son yayınlanan içeriklere erişim sağlayacak. Bunun avantajı ise nerede olursanız olun, istediğiniz cihazda istediğiniz içeriği çalabilecek olmanız.
2036'da depolama ve bant genişliği artık sorun olmayacağından minimum 7.680x4.320 çözünürlüğü, bir standart halini alacak.

SIKINTISIZ GÜVENLİK
Bulut dünyasının cesur geleceği, bugünkü güvenliğe bakış açımızda önemli değişiklikler anlamına geliyor.
Bulut bilişimin hayatımıza tam anlamıyla girebilmesi için, bu tür hizmetlere güvenle ve sorunsuz birşekilde giriş yapabilmemiz gerekiyor. Bunun için bir standart oluşturulması gerekiyor, ancak şu aşamada geliştiriciler bu konuda bir tartışma içerisindeler ve geleceği görmek pek de kolay değil.

SÜPER GÜÇLÜ SÜPER TAŞINABİLİRLİK
Tüketiciye yönelik temel PC'ler, ekranın arkasına entegre edilen hepsi-bir-arada taşınabilir sistemlerle sınırlı olacaklar. 25 yıl içinde tüm PC'ler cebimizde taşınabilir bir hal de alabilir - USB çubuğu boyutunda, direkt olarak monitörümüze veya akıllı cebimize bağlanabilen cihazlar gibi.

ŞARJ ETMEYİ UNUTUN
Taşınabilir bilgisayarların güç tüketimi düşmeye devam edecek. Pil teknolojisindeki farklı maddelerle gerçekleşen gelişmeler ve güneş enerjisi teknolojileri sayesinde cihazlarımızı kullanırken kendilerinden şarj olabilecekler.

PC'lerle  DOĞAL BİR ETKİLEŞİM
Google'ın mobil cihazlarındaki sesli arama özelliği, ses algılamanın eğitim olmaksızın da gerçekleştirilebildiğinin bir ispatı. Ancak ses tanıma, sunucularda gerçekleştiriliyor ve bu işlem için büyük bir işlem gücü gerekiyor.

CPU'ların 25 yıl içinde önemli ölçüde gelişim göstereceğini düşündüğümüzde bu sorun ortadan kalkacaktır.
Microsoft'un Kinect  teknolojisi, gelecekte konuşma ile jestleri bir araya getirerek ilginç bir birleşim ortaya çıkarabilir.

DAHA İYİ GRAFİKLER
AMD ve Nvidia arasında süren verimlilik savaşının 25 sene içerisinde sinema ile 3D oyunlar ve masaüstü arayüzler arasındaki çizgiyi bulanıklaştırması ve hatta tamamen kaldırması beklenebilir.

YOLDA OYUN OYNAMAK
Oyun bilgisayarlarının 25 sene daha yara almadan hayatını sürdüreceğini düşünmek zor. OnLive ve Gaikai gibi akış oyun hizmetleri, şimdiden masaüstü PC'leri tehdit etmeye başladılar bile.

2036'da bu teknolojilerin sahip olduğu problemler çözülmüş olacak ve son teknolojiye sahip oyunlar, herhangi bir donanımda oynanabilecek. Bunun anlamı, bir oyuna işte öğle yemeğinde başlayıp, trende devam edip, evinizde televizyonunuzda bitirebileceğiniz olabilir.

Çok oyunculu oyunlarda gecikme önemli bir sorun olduğundan, buna özel ayrı ve çok düşük gecikmeli bir internet kanalı meydana getirilebilir.
HER YERDE TANINACAKSINIZ
İnternette dolaşırken, önceki etkinliğimize göre reklamlara maruz kalıyoruz. Bunun gerçek hayata da uygulanması, çok da uçuk bir fikir olmayabilir.
 
Beş sene önce Tokyo'da RFID etiketleriyle gerçekleştirilen testte kullanıcı merkezli bir reklam ortamı oluşturulmuştu. Testte kullanıcının cep telefonuna, yanından geçtiği marketlere göre promosyonlar gönderiliyordu.
 
RFID etiketleri bir yüz tanıma sistemi ile değiştiğinde, sistem isteğe bağlı olmaktan çıkacaktır. Sadece size ve ne yaptığınıza yönelik reklamlar sizi yorabilir, ancak en azından sizi ilgilendirmeyen reklamlarla karşılaşmayacaksınız.

SiteMap - İmode - Wap2