Arşiv Anasayfa Sağlık
Sayfalar: 1
Sigara Organlarımıza Nasıl Etki Eder? By: [B]a[R]a[N] Date: October 21, 2011, 05:46:40 PM
Sigara Organlarımıza Nasıl Etki Eder?

İltihap
Sigara içindeki yabancı maddeler dokularda irritasyon ve hasar oluşturur. Buna karşı savunma amacıyla kandan çakilen hücreler iltihap alanına toplanır.

Kanser
Sigara içindeki kanserojenlerin en yoğun ve uzun etki ettikleri organlar başta olmak üzere tüm kanserlerin oluşma riski yükselir.

(Kanser: Anormal hücre çoğalması)

Damar Çeperinde Kırılma ve Tıkanma
Damarların zamanla daralması ile tüm dokulara gelen kan ve oksijen miktarı azalır. Dokunun beslenememesi sonucunda zamanla hasar ve çürüme gelişir.

Sigaranın Vücutta izlediği yol

* Ağız ve burun
* Nefes borusu
* Yemek borusu
* Mide(Tükürükle)
* Hava yolları (Bronşlar)
* Akciğerle (Hava kesecikleri)

(Burada kılcal damarlardan kana emilir)

* Sağ kalbe gelir ve sol kalpten tüm vücuda pompalanır.
* Damar sistemiyle tüm vücudu dolaşır.


Sigaranın zararları dudaktan itibaren başlıyor

Her yıl dünyada 3 milyon dolayında kişi sigaraya bağlı rahatsızlıklardan dolayı ölüyor. Bu da her 10 saniyede 1 kişinin sigaraya kurban gitmesi anlamına geliyor. İçilen her sigara ömürden 5.5 dakika çalıyor. Normal içicilerin yanı sıra dudak tiryakilerinin de büyük risk altında olduğunu vurgulayan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, sigaranın zararları konusunda şunları söyledi: “Sigaranın zararları konusunda bilgi sahibi olan bazı içiciler, kendilerini rahatlatmak için çareler ararlar. Yalnızca dudak tiryakisi olduklarını ve dumanı içlerine çekmediklerini söyleyen bu içiciler, bundan dolayı sigaranın kendilerine zarar vermeyeceğine inanmak isterler. Doğru olmayan bu inanış, yanlımca bir avuntudan ibarettir. Sigarayı azaltmak ya da dumanını içe çekmemek, sigaranın zararlarından korunmak için yeterli değildir.”
Özlü, çok uzun aralıklarla dahi olsa içilen her sigaranın insan sağlığı üzerinde büyük olumsuz etkiler yarattığının yapılan çalışmalar sonucunda kanıtlandığını ifade ederek, “Yapılan araştırmalar, günde 3 sigara içiminin bile kalp krizi veya herhangi bir şekilde ölüm riskini ikiye katladığını göstermiştir. Günde 10 veya daha fazla sigarayı dumanını içine çekmeden içenlerde, içmeyenlere oranla kalp krizi riski 1 kat artmaktadır” diye konuştu.

Sigaranın zararlarının, dumanın akciğere ulaşmasından sonra değil, dudaktan itibaren başladığına işaret eden Özlü, şöyle devam etti: "Dudak, dil, yanak, yutak, gırtlak kanserleri, diş eti hastalıkları, farenjit, sinüzit, bademcik ve orta kulak iltihabı gibi üst solunum yoluyla ilgili hastalıklar, katarakt gibi patojenlerin gelişmesi için dumanın akciğerlere çekilmesi gerekmemektedir. Hatta, sigarasını yakmayıp sadece dudaklarının arasında tutanlar veya tütün çiğneyenlerde bile dudak ve ağız içi kanserleri görülmektedir. Bu bakımdan sigara kullanan hiçkimse güvende değildir. Zararsız bir sigara içme biçimi bulunmamaktadır."
Ynt: Sigara Organlarımıza Nasıl Etki Eder? By: *Dantes* Date: October 21, 2011, 08:08:46 PM
çok menem bişi yaa uzak durmak sart Zuhahaha
Ynt: Sigara Organlarımıza Nasıl Etki Eder? By: Wackers Date: October 21, 2011, 08:20:11 PM
Çok Zararları Var Çok Zuhahaha
Ynt: Sigara Organlarımıza Nasıl Etki Eder? By: Mavi_Kiyamet Date: October 21, 2011, 08:52:51 PM
içenler düsünsün Gülmek :)
Ynt: Sigara Organlarımıza Nasıl Etki Eder? By: elze Date: November 01, 2011, 01:05:10 PM
: Mavi_Kiyamet  October 21, 2011, 08:52:51 PM
içenler düsünsün Gülmek :)
nargile zararsız ama Zuhahaha bide  bunları okuyup hala içerler Ağlıyorum.

SiteMap - İmode - Wap2