Arşiv Anasayfa Şifalı Bitkiler
Sayfalar: 1
Şifalı Bitkiler Her Zaman Şifa Vermiyor By: Mavi_Kiyamet Date: October 30, 2010, 11:28:18 PM
Baharatçı Yasef Sinop, kış mevsiminde ısıtıcı ve enfeksiyona karşı koruyucu bitkilere talebin arttığını belirterek, şifalı bitkileri alırken dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Ihlamur, havlıcan, zencefil, karanfil ve bitki çayları tavsiye ettiğini belirten Sinop; öksürük, grip, bronşit gibi rahatsızlıklarda zencefil tozu ve ilave özel baharatlarla bal karıştırılarak yenilmesinin iyi sonuç vereceğini açıkladı.

Bitkisel ürünler içinde, kurutulmuş biberde bulunan alfatoksin maddesi çürüğünün kansere neden olabileceğini aktaran Sinop, bu tür bitkiler tüketirken kapalı olmasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

'Bitkisel üründür, sağlıklıdır' diye aşırı kullanılmaması gerektiğini belirten Sinop, "Bazı bitkisel ürünler aşırı tüketildiğinde vücutta mineral, su kaybı, yorgunluk ve halsizliğe yol açabilir. Kolesterolu dengeleyen bitkiyi sabah akşam dışında kullanmamak gereklidir."

DOKTORLAR ŞİFALI BİTKİLER REÇETESİ YAZMAYA BAŞLADI

Doktorların da hastalarına bitkisel ürünler reçetesi vermeye başladığını ifade eden Sinop, son iki yılda müşteri sayısında ciddi anlamda artış olduğunu söyledi.

Televizyon programlarına konut olan doktorların insanları, bitkisel ürünlere teşvik etmeye başladığını aktaran Sinop, şunları kaydetti:"Televizyon programlarına konuk olan doktorlar seyirciye artık bitkisel ürünler tavsiye etmeye başladı. Doktorların tavsiyelerine uyan izleyici reçetesini alıp soluğu baharatçıda alıyor. Televizyonlardaki sağlık programları işlerimizin artmasında önemli rol oynadı. Başbakanın ekiniziya ve altınçilek tüketmesi, Süleyman Demirel'in Avakado tüketmesi insanların bitkisel ürünlere yönelmesinde oldukça etkili oluyor."

Şifalı bitkilerin de artık haplarının üretilmeye başlandığını ifade eden Sinop, tablet içinde hap haline dönüştürülen bitkileri kullanılırken dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Yasef Sinop, şöyle dedi:

Nane; grip, bronşit ve soğuk algınlığına iyi gelir, öksürüğü keser. Strese ve baş ağrısına iyi gelir, ateşi düşürür, ülsere ve mide yanmasına iyi gelir.

Ihlamur; soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir. Göğsü yumuşatır. Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur. Uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve böbrekleri temizler. Kansızlığı giderir. Terlemeye yardımcı olarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Romatizma hastalığına iyi gelir.

Papatya; ateş düşürücü ve mikrop öldürücü etkisi vardır. Bel ve baş ağrısı gibi rahatsızlıkları dindirir.

Zencefil; migren ağrısı ve mide bulantısını önler. Kolesterolü düşürür. Nezle ya da soğuk algınlığı belirtilerini yatıştırır.
Ynt: Şifalı Bitkiler Her Zaman Şifa Vermiyor By: pirasa654 Date: May 09, 2014, 10:15:37 PM
Ben yatmadan önce papatya çayı içmeyi çok severdim. Gün içerisinde de birkaç kere içtim ve inanılmaz bir baş ağrım oldu. Nedenini sonradan buldum, polen alerjisi! Bir de yeşil çay her ne kadar rahatlatıcı olsa da ülseriniz varsa başka bir çay türü seçmenizi tavsiye ederim.
Ynt: Şifalı Bitkiler Her Zaman Şifa Vermiyor By: bilincsizc Date: May 10, 2014, 01:38:50 AM
40 yıllık yafes amca olmuş yasef amca Gülmek :) bitkisel ve hayvansal ürün satan yafes amca aynı zamanda usta bir kök boyacidir. Benim gibi ülseri olanlara faydalı bir formülü de vardır.


1 ölçek balın içine, yarım ölçek sığla yağı karıştırın, leblebi unuyla fındık büyüklüğünde hap yapın; 12 gün boyunca sabah, öğlen ve akşamları düzenli olarak yutun.

SiteMap - İmode - Wap2