Arşiv Anasayfa MSN & ICQ Messenger
Sayfalar: 1
Msn Güvenlik By: aboo67 Date: May 31, 2010, 04:22:37 PM
Fake(sahte) Maillere Dikkat

Evet Son Zamanlar Epey Arttı Bu bunu bende yapabiliyorum ama unutmayın ben Şerefsiz Degilim ...

Evet Kendi Kodladıgım Programla bir deneme yapalım bu forumdan birinin msnsini kullancaktım herkez gizlemiş  Aaaaa.

bakın sacma bir msnden e-posta gelmiş yane bu iş o kadar ilerlemişki @hotmail'e bile gerek yok Dikkat Edin böle E-postaları acmayın





Korsanlar tuzaklarını nasıl hazırlıyor…? Nasıl dikkat etmeli... ?

1) MSN Messenger adresinizde kullandığınız şifrenizi asla başka hiçbir yerde kullanmayın. Bir foruma veya bir siteye üye olurken eğer MSN adresiniz verirseniz aynı şifrenizi burada kullanmayın. Farklı bir şifre kullanın. MSN şifreniz sadece ve sadece MSN"de kullanın…


2) Bilgisayar korsanları Hotmail ve MSN mail adreslerinin giriş sayfasını birebir taklit ederek sahte siteler yapıyorlar. Siz tıkladığınız zaman karışınızda tamamen Hotmail ve MSN mail giriş sayfasını bulduğunuzu düşünüyorsunuz.
Siz sahte Hotmail ve MSN mail giriş sayfasına adres ve şifrenizi yazdığınız zaman bunlar korsanların eline geçmektedir. Bu nedenle, mail ya da Messenger yoluyla gelen adresleri tıklayı buralara adres ve şifre bilgilerinizi KESİNLİKLE yazmayın…


Mailinize her zaman
   
www.hotmail.com
veya
   
www.msn.com
adresinden giriniz…
Size “MSN müşteri hizmetleri” başlığıyla “Hotmail müşteri ilişkileri” gelen maillere asla güvenerek bu mailin içine konulan adrese tıklayarak asla bilgileriniz vermeyiniz.
MSN ve Hotmail zaten sizin bilgilerinizi elinizde bulundurur. İhtiyacı olursa alır. Yapacağı değişiklikler için size asla bir soru sormaz… Bu nedenle bu başlıkla gelen mailleri –mail adresinde
    bile yazsa- hemen silin.


3) MSN Messenger şifrelerinin kırılmasında en tehlikeli yöntem javascriptlerle cookie çalarak yapılanlardır. Gelen maillerin içindeki ya da messengerdaki sohbetler sırasında size verilen linkleri kesinlikle tıklamayınız.
Genellikle gelen maillerde “Şu fotoğrafı görmek için tıklayınız” yazar ya da bir arkadaşlık sitesinden bir kişinin sizinle konuşmak istediği onun profilini görmek için tıklamanız istenir.
Bundan korunmak için İnternet Explorer"ınızın ayarlarını değiştirerek Javascriptleri size sormadan çalıştırmasını engellemelisiniz. Ya da daha birçok güvenlik uzmanı tarafından önerilen Firefox internet tarayıcısını yüklemeniz ve bununla birlikte “No Script” eklentisini kurmanız yeterli olacaktır. Eğer Firefox"a geçerseniz bilgisayarınızın “Varsayılan internet taracıyısı” ayarlarını da Firefox olarak ayarlamanız gerekmektedir.
Firefox"u
    adresinden ingirebilirsiniz.


msn çalmanın hukuksal cezaları

bu cezalar hackerları durduruyormu ? - yok  takmıyorlar bile

Maili hacklenen kişi bir kamu kuruluşunda çalışıyor ve bu mail adresini kurum gereği kullanıyor ve bu mailinde işini sürdürmesi için gerekli birtakım belgeler bulunduruyorsa, bu durumda TCK. 113 gereğince bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. (Önceki cezalara ek olarak.)

Şayet maili hacklenen kişi, kamu kuruluşunda değil de özel sektörde çalışıyorsa, bu durumda TCK. 117 gereğince altı aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir. (Önceki cezalara ek olarak.)

Ayrıca TCK 124 te düzenlenen haberleşmenin engellenmesi suçu sabit bulduğundan, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur. (Önceki cezalara ek olarak.)

Msn'inizi Güvenlik Altına Alın
  
1.Mailinize Gelen ve şifre isteyen Mailleri Silin.

2.Password: Msn password'unuzu olabildiğince uzun tutun 16 karakter tavsiye edilir, bellibir kelime olmasın karışık harf ve rakam kombinasyonlarından oluşsun ve ilk harf alfabenin son harflerinden biri olsun ki brute programlarıyla kırmak imkansızlaşsın..şifrenizi unutmamanız için bilgisayar masasının altına fln yazabilirsiniz ama şifrenizi bilgisayrda dosya içinde kesinlikle bulundurmayın....
ör:123nsdf2312sdf

3.Dosya paylaşımı: ıyi tanımadığınız kişilerle dosya alışverişi kesinlikle yapmayın trojan, keylogger yemeyi bikenara koy paylaşım sırasında dos'tan "netstat -n" komutuyla ip numaranızı bi çırpıda alabilirler.....


4.Otomatik bağlanma: Otomatik bağlan kutucuğunu ve şifremi kaydet kutucuğunu falan kesinlikle işaretlemeyin bu herbağlandığınızda şifre girmenizi gerektirecek ama güvenlik için bu şart....


5.ınternet cafe: Mümkün olduğu kadar cafelerde msn'nizi açmayın..Önceden yerleştirilen bir programla şifrenizi kolaylıkla alabilirler..Hatta bazı programlar vardır ki ana bilgisayardan sizin kullandığınız bilgisayarın ekran görüntüsünü gerçek zamanlı izleyebilirler...Ondan sonrada gelipte benim mail adresin çalındı bi bakın felan demeyin

ışte bunları uyguladığınızda msn'niz %90 güvenli hale gelir ..

6-Gizli sorunuz örnekavori film ise sizde gidipte cevap olarak Kurtlar vadisi vb. yazarsanız hacklerler(çalarlar)Soruavori filminiz Cevap olarak 123456asd vb. şeyler yaparsanız gizli sorunuzdan hacklenmessiniz.


Ve En Önemli Msn Virüs Silme

Son zamanlarda çoğu kişinin msn adresinden bilgisayara bulaşan bu virüs bir çok kişinin bilgisayarını formatlamasına sebep oldu. Dünyada da aynı şekilde insanların başını ağrıtan bu virüsten kurtulma yolları oldukça basit. Ancak yapacağınız en ufak bir hata bilgisayarınıza format atmanıza sebep olacaktır. Eğer bu yöntemi uygulamazsanız da bilgisayarınıza format atacağınız için bir denemenizi tavsiye ediyoruz...

Öncelikle bu virüsün bulaşmasını engellemek için Live Messenger kişi listenizdeki birDiğer versiyonlar:

bak sana Paris Hilton ne hale gelmis hapiste
Sen ve Ben !!! .... BAK
Baksana benim fotograflara hihi
Hey benim fotolarimi kabul et
Iyi arkadasimla fotorafdayim
benim bu ciplak fotoda ama baskasina yollama
bak ne buldum Jessica alba ciplak !!


HEY BENİM FOTOLARIMI KABUL ET


 
Kabul etmeyin sakın !!

Ancak kabul ettiğiniz zaman da bu virüsü temizlemeden msn'i açmayın çünkü siz yollamasanız bile bu virüs kişi listenizdeki tüm kişilere size geldiği aynı yöntemle otomatik olarak gidiyor...

Virüsü temizleme yoluna gelirsek ilk yol biraz karışık:

1-Yapmanız gerekenler:

Başlat Msn Messengersünden Çalıştır'ı açın... "regedit" yazın


 
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentV ersionShellServiceObjectDelayLoad klasörünü bulun.
sağdaki bölümden "printers"="{CLSID}" bölümünü silin.

Daha sonra ilk "regedit"e girdiğiniz bölüme dönün ve oradan HKEY_CLASSES_ROOTCLSID bölümüne gidin...

Burada printers bölümünü bulup printers ID'yi silin tekrardan.Biraz karışık olduğu için dikkatli bakmanız gerekmektedir...

Şimdi bilgisayarınızı yeniden başlatın. Ve "Bilgisayarım"a girin oradan ana sürücünüze girin. Windows klasörünün içerisinde bulunan

%System% otiffy.dll
%System%printers.exe
%userprofile% ew.txt

%Windows%images0{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
%Windows%photos0{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
%Windows%album{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
%Windows%photo{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
%Windows%pictures0{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)
%Windows%picture{rastgele bi numara}.zip (büyüklüğü:119KB)

dosyalarını silin hangileri var ise... Ancak bu dosyalar gizli dosya şeklinde olabileceğinden pencerenin üst bölümünde bulunan araçlar sekmesine tıklayıp Klasör Seçenekleri'ni açınız.
 


Yukarıdaki resimdeki gibi gizli dosyaları gösteri işaretleyip Tamam'a tıklayınız. Ardından az önce verdiğimiz dosyaları bulup siliniz... Virüs kaldırılmış olacaktır...


Kırılmaz Güvenli Şifre Yapmak
  
Bildiğimiz gibi msni yeni kullanmaya başlıyan kişiler msn şifrelerini çaldırmakta.Size burada güvenli şifre oluşturmak için önerilerde bulunuyoruz.
 
Kırılmaz Parola Yapmak

Güvenli parola, başkalarının tahmin yoluyla veya otomatik programlar kullanarak belirlemesi çok zor olan paroladır.

Sizin açınızdan hatırlanması kolay ancak başkalarının belirlemesi güç, güvenli bir parola oluşturmak için şu tekniklerden birini deneyin:

ıki veya daha çok sözcüğü bir araya getirip, sözcükleri sayılar ve simgeler ile birleştirin. Örneğin: Benim[Köpeğimi]Gezdir, Pa#34tates, Şampiyonlar=1995.
Hatırlayacağınız bir tümcenin baş harflerini kullanın. Sayıları ve simgeleri veya sözcüklerin yerine kullanabileceğiniz sayıları ve simgeleri içerebilir. Örneğin: Her Cumartesi 5 km bisiklet sürerim tümcesiyle şu parola oluşturulabilir: HC5kbs.
Noktalama işaretlerini ve sayıları kullanarak, en sevdiğiniz atletler, arkadaşlar, filmler, kitaplar veya tarihi şahsiyetler gibi bilindik bir gruba ait kişilerin veya nesnelerin baş harflerini birleştirin. Örneğin: Gandhi, Abraham Lincoln ve Jeanne D’arc ile şu parola oluşturulabilir: 1G,2AL,JA.
Sevilen bir deyişteki tüm sesli harfleri çıkarın ve sonra sayılar ve simgeler ekleyin. Örneğin: Ne Mutlu Türküm Diyene! ile şu parola oluşturulabilir 1N2Mtl3Trkm4Dyn.
Bir parolanın güvenli olması için şu özelliklere sahip olması gerekir:

En az yedi, en çok 16 karakter içermelidir.
Farklı türden dört karakterin üçünü birleştirin:
Büyük harfler (örneğin: A, B, C).
Küçük harfler (örneğin: a, b, c).
Rakamlar (örneğin: 1, 2, 3).
Simgeler (` ~ ! @ # $ % ^ & * ( ) _ + - = { } | [ ] \ : " ; ’ < > ? , . /).
Yaygın bir sözcük veya ad ya da yakın bir varyasyon olmamalıdır.
Bazı servis sağlayıcıları güvenli bir parolanın ayrıca şu özelliklerde olmasını gerektirir:

Önceki dört sevilen parolanızdan biriyle aynı olamaz.
Eski parolanızın biraz değiştirilmişi olamaz. Örneğin, eski parolanız Şampiyonlar=1995 ise, yeni parolanızın Şampiyonlar=1996 olması kabul edilemez.
Önemli

Yukarıda verilen örneklerden birini parolanız olarak kullanmayın.
Parolanızı bir yere yazmayın.
Parolanızı asla bir anlık ileti görüşmesinde başkalarına vermeyin veya kimseyle paylaşmayın. Microsoft Passport Network hiçbir zaman bir e-posta içinde sizden parola isteminde bulunmayacaktır.
Birden fazla e-posta hesabınız varsa (örneğin, biri iş biri kişisel kullanım için), her bir hesap için farklı bir parola kullanmalısınız !!


Msn Şifrenizi Çalanları Tespit Etmek
  
Kişisel haberleşme ve sohbet programı MSN şifresi çalınanlara iyi haber. Ankara Adliyesi, MSN şifresinin çalındığı iddiasıyla kendilerine yapılan başvurularda olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti.

Teknolojinin yaygınlaşmasıyla internet üzerinden yapılan haberleşmelerde büyük oranda bir artış meydana geldi. İnternet üzerinden yapılan haberleşmelerin büyük bir bölümünü de kullanıcıların karşılıklı kullandığı MSN programı oluşturuyor. Ankara Adliyesi Cumhuriyet savcıları, son dönemlerde kendilerine 'MSN şifremi çaldılar' şeklinde başvuruların yapıldığına dikkat çekerek, "MSN şifresini kimin çaldığını ve kullandığını kısa sürede tespit edebiliyoruz" haberini verdi.

MSN şifre hırsızları hakkında bilişim suçlusu işlemleri yaptıklarını belirten yetkililer, MSN şifresini çalanları nasıl yakaladıklarını da şöyle anlattı:

"Microsoft Corporation'un Türkiye Temsilciliği İstanbul’du. Bu şirkete yazı yazarak, şifresi çalınan kişinin adresini kullanan kişilerin IP numaralarının tarih, ve saat detayları ile birlikte savcılığımıza gönderilmesini rica ediyoruz. Yaptığımız başvuru üzerine şirket, IP noların, tarih ve saatlerin olduğu dökümü bize gönderiyor. Daha sonra IP noları, karşısındaki tarih ve saatleri İl Telekom Müdürlüklerine göndererek kullanıcıları tespit ediyoruz".



Fbi Ve Cia Uzantılı Mailleri Sakın Açmayın
  

Sober virüsü ailesine ait olan bu virüslü iletiler,
   ,[email protected],
    gibi adreslerden gönderilmiş gibi gözüküyor!

FBI, CIA ya da Alman BKA güvenlik ajanslarına ait adreslerden geliyormuş gibi gözüken yeni bir bilgisayar virüsü, Finli bilgisayar uzmanlarına göre daha yavaş ilerleme hızına sahip.

Geçtiğimiz salı günü milyonlarca virüslü elektronik postanın internet işleticileri tarafından gönderildiğini dile getiren F-Secure internet güvenlik firması araştırma bölüm başkanı Mikko Hypponen; Ancak bunun hızı düşmüş gözüküyor. Bu saldırı halen bu yılın en büyük virüs saldırısıdır. Yapanların amaçları bilinmese de, neden para kazanmak gibi gözükmüyor şeklinde konuştu.

FBI ise salı günü yaptığı açıklamada virüs kaynağı olmadığını kaydetmesine rağmen, uzmanlar virüsün üretenlerce gerçek gibi tasarlanmasına bağlı olarak yayıldığını söylüyor.

Sober virüsünün ailesine ait olan bu virüslü iletiler,
   ,
   ,
    gibi ya da benzeri adreslerden gönderilmiş gibi gözüküyor ve alıcıyı ilişik dosyadaki soruları yanıtlamak üzere dosyayı açmağa yönlendiriyor. Dosyanın açılması virüsü etken duruma getiriyor ve diğerlerine bulaşmasını sağlıyor. Virüs, daha önceki virüs saldırılarından dolayı koruyucu yazılımları devre dışı kalarak sıklıkla korunmasız duruma düşen şirket ve ev bilgisayarlarında bilgi aktarım hızını yavaşlatıyor.

Sober''in sürümü, 2003''ün Ekim ayında belirlenmiş ve bu tarihten günümüze 25 sürümü bulunmuştu.  


abi ben buraya açmıcaktım aslında
    acıcaktım ama yeni konu yerini bulamadım bi türlü özür diliyerek oraya taşınmasını istiyorum sabite alırsanız iyi olur herkez yararlanabilir



Ynt: Msn Güvenlik By: [B][R][N] Date: May 31, 2010, 04:24:59 PM
Konu Taşınmış ve Sabitlenmiştir. Teşekkürler [ + Rep ]
Ynt: Msn Güvenlik By: aboo67 Date: May 31, 2010, 04:31:20 PM
: [B][R][N]  May 31, 2010, 04:24:59 PM
Konu Taşınmış ve Sabitlenmiştir. Teşekkürler [ + Rep ]

Teşşekürler abi

: SmBRN™  May 31, 2010, 04:25:54 PM
Teşekkürler.

Yorumuna Saglık
Ynt: Msn Güvenlik By: TwiLight Date: May 31, 2010, 04:36:41 PM
Gerçekten gerekli bilgiler teşekkürler
Ynt: Msn Güvenlik By: antibiyotik Date: February 07, 2011, 12:20:39 AM
tesekkürler
Ynt: Msn Güvenlik By: PeRiMaSaLı Date: February 13, 2011, 01:45:00 AM
gzel anlatım olmus tesekkurler
Ynt: Msn Güvenlik By: SpEEdKiLLs Date: April 28, 2011, 07:56:53 AM
Bilgiler için teşekkrler..

SiteMap - İmode - Wap2