Arşiv Anasayfa Visual Basic
Sayfalar: 123456
Visual Basic 6.0 Program Yapımı [örnek Kodlar] By: aboo67 Date: May 28, 2010, 02:02:18 PM
Visual Basic 6.0 İndir

Visual Basic 6.0 Full İndir // Sorunsuz + Serial

Hiçbir sorunu yoktur.

Gizli


rar pass:
   
Visual Basic Giriş

Visual Basic, Microsoft tarafından, Basic programlama dili üzerinde geliştirilmiş, olay yönlendirmeli, üst seviye, nesne tabanlı ve görsel bir programlama dilidir. Öğrenilmesi de kullanılması da oldukça kolaydır. Çok kısa sürede değerleri 100'lerce doları aşabilen programlar oluşturabilirsiniz. En güzel özelliklerinden birisi ise Windows ile tam uyumlu olmasıdır. Windows bileşenlerine (API, COM gibi )erişmek çok kolaydır ayrıca ActiveX Component gibi bir özelliği kullanma yeteneğine sahiptir. Yani bir işi yapabilecek bir programcık için saatlerce uğraşıp yaptığınızda bunu ActiveX olarak yaparsanız daha sonraları aynı özelliği kullanmanız çok kolaylaşır.
Görsel programlama için basit bir tanım yapmak gerekirse "göz göre göre program yapmak" diyebiliriz. Bu programlama anlayışı; önceki yıllarda kullanılan temel programlama dillerindeki bir düzenleyici (editör) ekran üzerine satır satır yazılan programlamanın yerine, Grafiksel Kullanıcı Arabirimi (GUI)’nin ve bu arabirim içerisinde program geliştirme amacıyla bulunan Entegre Geliştirme Ortamı (IDE) adlı bir araçlar koleksiyonunun almasıyla ortaya çıkmıştır.
Visual Basic'e gelince, öncelikle Basic programlama dili temel alınarak ortaya çıkarılmış olduğunu söylemek gerekir. Basic (Beginners-All Purpose Symbolic Instruction Code) kelime anlamı olarak "Yeni Başlayanlar İçin Çok Amaçlı Sembolik Talimat Kodu" anlamına gelmektedir. Basic metin tabanlı düzenleyiciler (editörler) arasında en çok rağbet göreni olmuştur. Başlangıçta çok basit programların geliştirilmesi amacıyla kullanılırken, bu ilgi dolayısıyla gitgide gelişerek son halini almıştır.
•   
 MS Visual Basic türevleri
Microsoft, Visual Basic dilinin değişik türevlerini oluşturmuştur.
•   VBA ( Visual Basic for Applications )
Microsoft Office gibi yazılımlar içerisinde otomasyon oluşturabilmek için geliştirilmiş bir yapıdır.
•   VB Script
ASP ( Active Server Pages ) web Platformunun standart dilidir. Visual Basic sözdizimine dayalıdır. ASP ve VB Script, ASP.NET ile aynı şey değildir. ASP.NET, Visual Basic.Net ile benzer kategoridedir.
•   Visual Basic.NET



Visual Basic.NET, Visual Basic 6.0 Platformunun varisi olmakla birlikte farklı bir yapıdır ve .NET Frame work üzerinde çalışır. Bu Platform Visual Basic dilinin Obje Temelli özelliklerini güçlendirmek için atılmış bir adımdır. Ancak Visual Basic dilinin onu ileri seviye bir dil yapan kullanıcı dostu özelliklerinden ödün verildiği söylenebilir.
Geçmişi


VB'nin 1.0 sürümü ilk olarak 1991 yılında tanıtıldı. Kullanıcı arayüzü için sürükle bırak teknolojisini Alan Cooper ve şirketi Tripod tarafından geliştirilen bir prototip form jeneratöründen türetildi. Microsoft, Cooper ve onun ortaklarıyla Windows 3.0'a programlanabilir bir form sistemi geliştirmek için anlaştı.
Aşağıdaki örnekte gördüğünüz gibi BASIC dili her satırın başına bir numara vermeyi gerekli kılmaktaydı. Programcılar da satır numaralarını yine aşağıda gördüğünüz gibi onar onar vermekteydiler. Böylece eklemek istedikleri bir satırı arada (örneğin 55 gibi) bir satır numarası vererek ekleyebilmekteydiler ve program, bilgisayar tarafından satır satır işletilirdi.
Görsel programlama ile ise farklı bir programlama anlayışı gelişti ve programlama ekran üzerine yerleştirilen nesnelere ve onların hareket ve durumlarına göre yazılmaya başlandı. Bu programlama tarzına nesneye dayalı, nesne eğilimli ya da olay yönelimli programlama gibi adlar verildi.
MS-DOS'ta yazılmış bir Basic kodu:

10 REM Bu program ilk on rakamın karelerini hesaplar ve ekrana yazdırır.
20 CLS
30 PRINT "Squares from 1 to 10"
40 PRINT "Value", "Squared"
50 FOR N = 1 TO 10
60 PRINT N, (N*N)
70 NEXT N
80 PRINT
90 END_

Nasıl Kullanılır?

Visual Basic programlama diline ait tüm komutları ve bunların kullanım kurallarını bilmeniz oldukça güçtür. Bu nedenle programlarınızı hazırlarken birçok defa yardım almak amacıyla bir kitaba ya da internete ihtiyaç duyarız. İnternette programlama üzerine hazırlanmış yardım alabileceğimiz pek çok site mevcuttur. Bunun yanı sıra Visual Basic programlama dili kendi içerisinde de bir yardım menüsü barındırmaktadır. F1 tuşuna basılarak yardım menüsü görüntülenebilir.
Visual Basic'de yardım alabilmemiz için, bunların kütüphanelerini yani yardım içeriğini barındıran MSDN (Microsoft Developer Network)'yi kurmamız gereklidir. MSDN’i Visual Basic kurulumu tamamlandıktan sonra karşınıza gelecek olan uyarı ekranını takip ederek kurabilirsiniz. Ancak Visual Basic kurulum CD'lerinin tamamına ya da MSDN kurulum dosyalarına ihtiyacınız olacaktır.
Yardım ekranı, internet sayfasına çok benzeyen bir görüntüye sahiptir. "Contents" yazan bölümden konu başlıklarına göre istediğiniz başlığı seçerek, "Index" bölümünden tüm başlık ve alt başlıkları alfabetik sıraya uygun şekilde inceleyerek ya da aradığınız konunun ilk harflerini girerek, "Search" bölümünden ise aradığınız konu içeriğini yazıp o konu ile ilgili tüm başlık ve alt başlıklara ulaşarak arama yaptırabilirsiniz. Aranıp bulunan konunun üzeri tıklanarak aynen bir web sayfasında olduğu gibi yan tarafta görüntülenmesi sağlanabilir. "Favorites" kısmı ise arama için değil daha çok eski yapmış olduğumuz aramalara kolay ulaşmak için kullanılır. Örneği araştırıp bulduğunuz bir konu ile ilgili yardım ekranı açık iken, Favorites kısmına gider ve "Add" butonuna basarsanız, orada yer alan listeye o sayfanın eklendiğini göreceksiniz. Bir konu ile ilgili yardım sayfası görüntülenirken, bir sayfaya sığmayabilir bu durumda araç çubuğunda yer alan "Forward" butonu yardımıyla ilerlenebilir. Konu ile ilintili olabileceğini düşündüğünüz bir alt başlığa gitmek için "Next", bir üst başlığa gitmek için ise "Previous" butonu kullanılabilir. Arayıp bulmuş olduğunuz konu ile ilgili açılan sayfanın hemen üstünde "See Also", "Example", "Specifics", "Applies To" ve "Tasks" gibi linklerin birini ya da birkaçını görebilirsiniz. Bunlar eğer var ise bu konuyla ilintili başka konuları, örnekleri, özellikleri, uygulamaları görmenizi sağlar. Ayrıca sayfanın içerisinde, konu anlatımı sırasında altı çizili ve mavi renkte göreceğiniz kelimelerinde, o kelimelerle ilgili yardım sayfalarına sizi yönlendiren birer link olduğunu belirtmemiz gerekir
Özellikleri


•   DAO, RDO ve ADO yöntemleri ile SQL, MySQL, Microsoft Access, Paradox ve Oracle gibi çeşitli veri tabanlarına bağlanabilir.
•   Active-X denetimleri ve nesneleri oluşturabilir.
•   Ascii ve İkili dosya biçimleriyle çalışabilir.
•   Nesne tabanlı bir dildir.
•   Wındows API çağrısı ve benzeri harici işlev çağrıları yapabilir.
Örnek kodlar

Mesaj Kutusu

•   Bu örnek kod, bir mseaj penceresi açmayı sağlar, örneğin bu kodu bir butonun içine yazarsanız, programı çalıştırıp o butona bastığınızda küçük bir pencere açılır ve içinde "Merhaba, Dünya!" yazar:
 Private Sub Button1_Click()
    ' Button1'e tıklayınca mesaj kutusunda "Merhaba, Dünya!" yazdır
    MsgBox("Merhaba, Dünya!")
 End Sub
Kod içinde yeşil yazıyla yazan kısım, bir açıklama metnidir. Yani yazmış olduğunuz kodun ne anlama geldiğini istediğiniz şekilde yazabilirsiniz, programınızı daha sonra güncelemek isterseniz ve hangi kodun ne işe yaradığını unutmamak isterseniz, yeni bir satıra geçip veya kodun bulunduğu satırın sonuna bir tane tek tırnak ( ' ) işareti koymalısınız, daha sonra boşluk bırakarak açıklamanızı yazabilirsiniz.
İki sayıyı toplama ,

•   Bu kod ise iki sayıya işlem yaptırmaya yaramaktadır, örneğin toplama, çıkarma, çarpma, bölme, kalanı gösterme vs. yeni açtığınız bir forma üç tane "TextBox" (metin kutusu) ve bir tane de "Button" (buton) koyunuz. Daha sonra butonun içine şu kodları yazın:
 Private Sub Button1_Click()
    ' Button1'e tıklayınca Text1 ve Text2'deki sayıları toplar, sonucu Text3'te gösterir
    TextBox3.Text = Val(TextBox1.Text) + Val(TextBox2.Text)
 End Sub
İki sayıya işlem yaptırma kodu bu kadar basittir, istediğiniz işlemi yaptırmak için kod içinde geçen artı (+) işareti yerine; eksi (-), çarpma (*), bölme (/), tam sayı bölme (\), bölümün kalanını gösterme (mol) gibi işaretleri ya da kısaltmaları yazabilirsiniz.

Buradan Sonrası Tamamen Benim Projelerimdir

Hangi Exeler Açık !

1 adet ListBox Ekleyin

2 Tane Command Buton



   
Form'a Direk Bunu Yapıştırın


Resim ;



Hazır Projeyi İndir ;


   

Bunu İndirip istediğiniz Şekilde Düzenliyebilirsiniz

Tv Yapımı


CtrL + T Yapın ve Windows Media Player Ekleyin



Sonradan Yana Simgesi Gelicektir Foruma Koyun (boyutlarını istediğiniz gibi ayarlayın)

Sonra 1 CommandButon Ekle ve İçine


   



1 kac kanal urLsi


   
Ve bu kadar



Yapamayan olursa Proje olarak Paylaşabilirim[/b]

Msn Saldırı Yapımı ( Etkisi Yok denilcek kadar az gereksiz bişey)
Form'a

2 CommadButon (saldır ve iptal)
3 tane Text (msn,şifre(1234567 yap) ,saldırı derecesi
1 tane label
1 tane Webbrowser

Kodu direk Yapıştırın Tamamdır




   
Ve Son


Butona Resim Eklemek

Style 1- Graphical yapın ve butona Picture ye tıklayarak Resim ekleyin






Cd Rom Ac/Kapa Yapımı


2 adet CommanButon
1 adet Label

Kodu Direk Form ' a Yapıştır



   




Coder By Musty (Msn Flooder Bu arada ismim Mustafa Zuhahaha)

Evet Arkadaşlar ilk anlatımımla başlıyorum eskiden hep bu foruma giriyordum epeyden beri uramıyordum Zuhahaha geri geldim herneyse derse gecek[/b]

şimdi foruma 1 timer , 2 commandbuton , 1 textbox

Görevleri ;


Textbox - Flood yapılcak yazının yazıldıgı yer
Butonlar - Başlat/Durdur
Timer - Yazıyı Yollama sıklığı ve komutları

yani burda yapacağımız timer'e girdiğimiz sendkeys komutlarıyla textboxtaki yazıyı belli aralıklarla yollamak

Şimdi Timer ' i Açın

Timer enabled ' i ilk önce false yapın intervalınıda 500 yapın isterseniz kendinize göre degiştirin 500 uygundur

Timerin içine ;

SendKeys (Text1.Text) - Textdeki yazıyı yollar
SendKeys "{ENTER}" - Yanyana yazmaması için enter yane asaya iner

Sonra Buton Açın İsmini Başlat yapın
İçine ;

Timer1.Enabled = True  - Timeri Çalıştırır  Yazıyı yollamaya başlar

Sonra 2ci Butonu Açın İsmini Durdur yapın

Timer1.Enabled = False  - Timeri Durduru Yazı yollanmazz

Bu kadar basittir tamamen ben anllattım alıntı yoktur alın buda benim yaptığım

Link ;


   
http://www.upload.gen.tr/d.php/s12/qvs91vq4/Msn_Flooder.zip.html


Caps (resim) ;






Not ;

Lütfen Söv Seceneğini kullanmayınız ekledim ama Zuhahaha kaldırcakdim sizler için projeyi kaybettim bastan baslamak istemedim



Suan Dükkandayım eve gidince daha cok proje paylaşcam eve kloser şeklinde muhafaza ediyorum Zuhahaha

Buradan Sonrası Tamamen Benim Projelerimdir'den öncesi alıntıdır Devamı Tamamen Benimdir Zuhahaha
Ynt: Visual Basic 6.0 Program Yapımı [örnek Kodlar] By: [B][R][N] Date: May 28, 2010, 02:09:40 PM
Eline & Emeğine Sağlık. Güzel Bir Paylaşım Olmuş. ( Bir de Resimlerin Üzerine Gelince Link Olmasa ) Tam Olacak. =) Kolay Gelsin.
Ynt: Visual Basic 6.0 Program Yapımı [örnek Kodlar] By: aboo67 Date: May 28, 2010, 02:13:31 PM
Düzelttim Zuhahaha teşşekürler yorumun için !,

Birde görmemişim visual basic bölümüne taşınabilir mi ?
Ynt: Visual Basic 6.0 Program Yapımı [örnek Kodlar] By: Burcu Sak Date: May 28, 2010, 04:08:01 PM
teşekkürler
Ynt: Visual Basic 6.0 Program Yapımı [örnek Kodlar] By: melek_03 Date: July 06, 2010, 08:35:32 PM
güzel paylaşım.. emeğine sağlık..
Ynt: Visual Basic 6.0 Program Yapımı [örnek Kodlar] By: TwiLight Date: July 06, 2010, 10:03:49 PM
: melek_03  July 06, 2010, 08:35:32 PM
güzel paylaşım.. emeğine sağlık..

Ynt: Visual Basic 6.0 Program Yapımı [örnek Kodlar] By: by_coderman Date: September 03, 2010, 05:25:07 PM
olmadı yardım edermisin yollamıyo aynısını yaptım
Ynt: Visual Basic 6.0 Program Yapımı [örnek Kodlar] By: Cem0zeR Date: September 04, 2010, 10:31:21 PM
Benim en sevdiğim program xD 4 sene boyunca bu programın yazıLıLArından çektim Gülmek :) TeşekkürLeR
Ynt: Visual Basic 6.0 Program Yapımı [örnek Kodlar] By: keskin Date: December 13, 2010, 04:16:06 PM
guzel paylasım tesekurler
Ynt: Visual Basic 6.0 Program Yapımı [örnek Kodlar] By: doguh Date: February 04, 2011, 09:42:15 PM
Please enter your product's IDnumber
kurarken böyle birşey çıkıyor yardım
Ynt: Visual Basic 6.0 Program Yapımı [örnek Kodlar] By: yusuf175 Date: April 23, 2011, 12:51:59 PM
bakalım...
Ynt: Visual Basic 6.0 Program Yapımı [örnek Kodlar] By: volcano53 Date: April 25, 2011, 11:45:51 PM
bravo super....
Ynt: Visual Basic 6.0 Program Yapımı [örnek Kodlar] By: abra Date: May 09, 2011, 04:48:08 PM
emeğinize sağlık
Ynt: Visual Basic 6.0 Program Yapımı [örnek Kodlar] By: zorkan17 Date: May 15, 2011, 09:21:49 AM
Süper Paylaşım Ama Msn Flooder Linki Pert Olmuş Bir Yenilersen Çok Sevinirim. Emeğine Sağlık.
Ynt: Visual Basic 6.0 Program Yapımı [örnek Kodlar] By: berqoffice Date: May 31, 2011, 07:06:14 PM
Teşekkürler

SiteMap - İmode - Wap2