Arşiv Anasayfa Genel Konular
Sayfalar: 1
Zekanızı Geliştirmek Için 10 Yol By: cadı_kız Date: March 10, 2010, 04:25:42 PM
Zeka her zaman tartışılan bir konu olmuştur. Kimi bilim adamlarına göre anne veya babadan geçerken kimlerine göre yaşamımızla şekillenen bir unsurdur. Ama aslında zeka her ne olursa olsun geliştirilebilen bir kavramdır.

     İşte bu yazımızda SBS’de oldukça lazım olan ve değişen sistem sayesinde kullanmamız gereken zekamızı geliştirmenin 10 altın kuralı.

    Zekanızı geliştirmek istiyorsanız bu 10 altın kuralı mutlaka uygulayın. İşte bu 10 altın kural:


 

1- Öğrendiklerinizi tekrar etmezseniz büyük çoğunluğunu unutursunuz. Bunun için sık sık tekrar etmeli ve zihin geliştirici işlerle uğraşmalısınız.

2- Yapılması gerekenleri ertelemek insanda strese neden olur. Neden kaynaklanırsa kaynaklansın stres, zihinsel zeka kullanımını olumsuz etkiler. Ödevlerimizi ve çalışmalarımızı zamanında yapmak bizi bu stresten kurtaracaktır.

3- Bilinçaltınız davranışları öğrenirken 4 etkeni dikkate alır. Bunlar; kendi kendinize iç konuşmalarınız, insanların size telkinleri, deneyimleriniz ve kurduğunuz hayallerdir. Kendi dünyanızı geliştirmek istiyorsanız mutlaka çevrenizden olumlu tepkiler alın. “Ben yapamam” cümleleri kurmayın.

4- Zihinsel zekanız gelişebilir. Daha yüksek zekaya kavuşmanın yolu öğrendiğiniz bilgi miktarını ve bu bilgiler arasında kurduğunuz bağlantıları çoğaltmaktır.

5- Uyku düzeniniz, öğrenme etkililiğinizi etkiler,. Güneşin doğmasını izleyen yaklaşık 45 dakikalık süreçte uyumak, zihinsel zekanız üzerinde olumsuz etki bırakır.

6- Öğrenmek için en uygun zaman sabahın ilk ışıklarının göründüğü zamandır. Bunu anlamak için güneşin doğma zamanını takvimlerden öğrenerek ondan daha önce uyanabilirsiniz.

7- İnsana birikim kazandıran öğrendiklerini hemen uygulamaktır.

8- Bilinçaltı zihniniz için gevşeme esnasındaki hayal gerçekten yaşanmış gibi etki gösterir. Yeteneklerinizi geliştirme konusunda en önemli yöntemlerden  biri, sonucu almış şekilde kendinizi hayal etmektir. (Bu hayalin merkezinde dış etkenlere bağlı sonuçlar değil, zeki olmanız, güzel konuşmanız gibi kişisel yetenekleriniz olmalıdır.)

9- Bilgiye bir hafta sonra onunla ilgili bir sunum yapacakmış gibi yaklaşırsanız çok daha iyi öğrenirsiniz.

10- Öğreneceklerinizi bölümlere ayırarak, her bölümle ilgili resimler oluşturmayı temel edinen “ Zihin haritalama” tekniği, hafıza yeteneğini güçlendirir. Resimleri kendi arasında filmleştirmeniz, bu süreçleri sıra dışı ve komik biçimde hayal etmeniz, daha çok işinize yarar.




SiteMap - İmode - Wap2