Arşiv Anasayfa Şifalı Bitkiler
Sayfalar: 1
Sindirim Sistemi Rahatsızlıkları Için Doğal Çözümler By: By.TuRuT Date: February 06, 2010, 02:25:04 PM
Sindirim sistemi rahatsızlıkları için doğal çözümlerHastalıklara yakalanmamak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için kontrol altına alabileceğimiz en önemli etkenlerden birisi beslenme tarzımızdır. İlaçta aspirin neyse yiyecekler içinde elmanın da o olduğunu söyleyen Londra Üniversitesi uzmanlarının hazırladıkları beslenme önerilerine uyarak çeşitli sindirim sorunlarından korunabiliriz.

SİNDİRİM SORUNLARI
Sindirim sistemi rahatsızlıkları için doğal çözümler Arpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B vitamini vücuda direnç kazandırır. Ayrıca ABD`deki bir araştırma 6 ay boyunca her gün arpa ürünü şeylerin yenmesinin kolesterol oranını yüzde 15 düşürdüğünü kanıtladı.
Yoğurt: Günde 150 gram yoğurt vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar. Meyveli yoğurtlara 3 çay kaşığı şeker eklendiği için şeker oranları daha yüksektir. Yoğurttaki potasyum kan basıncı ve kalp atışlarını düzenler. Midenin yiyecekleri düzenli olarak öğütmesini sağlar.

KARIN AĞRISI
Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır sindirim sistemini düzenler mide ağrısını keser.

HEMOROİD (BASUR)
Hindistan cevizi: İçerdiği myristin adlı madde kusmayı engeller basur tedavisinde birebirdir. (Dikkat!fazlası basur için tehlikelidir).

KARACİĞER HASTALIKLARI
Enginar: Cynarine adlı madde sayesinde en sert yiyecekleri dahi sindirimine yardımcı olur. Karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma artirit ve gut hastalığına yakalananlarla hamilelere şiddetle tavsiye ederiz.
Meyan kökü: Dünya üzerinde birçok kabile yüzyıllardır ülser artirit bronşit ve karaciğer rahatsızlıklarına karşı meyan kökünü "doğal ilaç" olarak kullanır. Adrenalini yükseltir insanın strese girmesini engeller kan basıncını düşürür.
Zerdeçal: Karaciğer rahatsızlıklarının yanı sıra sindirime de yardımcı olur.

DİŞ SAĞLIĞI İÇİN
Ekmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde içindeki asitler dişlere her 20 dakikada bir saldırır. Ekmek dişleri korur. Gün boyunca 6 ila 11 dilim ekmek yiyin.
Meyve: (Her çeşit) Günde 2 ila 4 öğün meyve tüketin.
Sebze: (Her çeşit) Günde 3 ila 5 öğün tüketin.
Yoğurt veya beyaz peynir: Eğer yemekler arası atıştırırken diş sağlığınızı düşünüyorsanız kalsiyum deposu olan bu iki yiyeceği tercih edin.
Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir. Zengin bir potasyum kaynağıdır. Bu mineral kalbin düzenli olarak çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlar.

MİDE RAHATSIZLIKLARI
Tarçın: Mide yanmalarını ve kusma hissini alır.
Hindistan cevizi: Sütlü içeceklere eklendiği zaman mideyi gevşetici ve gazını alıcı bir etki yaratır. Mide bulantılarını önler.
Lahana: Mayalanma sırasında laktik asit üretir. Bu da sindirim sistemindeki zararlı bakterileri öldürerek sindirime yardımcı olur.

ÜLSER
Lahana: Ülseri olan kişiler için tonik yani mideyi temizleyici etki yaratır. Yüksek oranda C vitamini içerir. Kırmızı lahana vücutta antioksidan özelliğe sahip A vitamini içerir. Kanseri önleyici etkiye sahiptir. Çiğ olarak salatalara katılması tavsiye edilir.

ÇÖLYAK HASTALIĞI
Kestane: Önemli bir enerji kaynağıdır. Kolayca sindirilebilir. Çölyak hastaları için buğday içermeyen un kaynağı olabilir. E ve B6 vitaminleri içerir. yağ oranları düşüktür.

LAKTOZ DAYANIKSIZLIĞI
Badem: Yüksek oranda kalsiyum magnezyum potasyum fosfor E vitamini B2 vitamini antioksidan içerir. Bu nedenle laktoz (süt şekeri) dayanıksızlığı bulunan ve günlük gıdalar yiyemeyen kişiler için badem ideal bir besin kaynağıdır.

BAĞIRSAK
Elma: Protein vitamin ve doğal kimyasallar sayesinde sindirime yardımcı olur. Sindirimi kolaylaştırır. Bağırsak sorunları çeken kişiler için dengeleyici ve normalleştirici besin olarak nitelenirler.

SiteMap - İmode - Wap2