Arşiv Anasayfa Samsung
Sayfalar: 1
Samsung Sgh-g810 Cep Telefonu Incelemesi By: By.TuRuT Date: October 04, 2009, 02:13:20 AM
Cep telefonu üreten firmaların, fotoğraf makinesi özelliği ön plana çıkan cep telefonları tasarlama sürecine girdiği 2007 yılından itibaren, yüksek çözünürlükte fotoğraf ve video çekebilen sayısız cihaz piyasaya sürüldü. Bilhassâ Samsung, optik yakınlaştırma yapabilen gelişmiş kamera lensleri barındıran telefonlarıyla, son zamanlarda büyük bir başarı yakaladı. 5 megapiksel (2560×1920 piksel) fotoğraf ve VGA çözünürlüğünde (640x480 piksel) video çekebilen, bunun yanı sıra, "Xenon" olarak adlandırılan güçlü bir flaş ile bütünleşmiş SGH-G810'u, Samsung'un bahsi geçen telefonlarına örnek olabilecek nitelikte.

Genellikle Finlandiyalı Nokia firmasının ürettiği cep telefonlarında karşımıza çıkan "Symbian" adlı mobil işletim sisteminini kullanan Samsung SGH-G810, bu işletim sisteminin son güncelleme paketlerinden biri olan "3rd Edition Feature Pack 1" kurulu olarak geliyor. SGH-G810, bu paketin en önemli ayrıntılarından biri olan "aktif bekleme ekranı"nı da kullanıyor ve cihazın dış tasarımı ile uyumlu olan "Monolith Purity" teması da dâhil olmak üzere hazır olarak 3 adet sistem teması sunuyor.

Samsung SGH-G810, TI OMAP 2430 çipsetli 330 MHz hızındaki ARM1136 işlemcisini kullanyor. Nokia'nın N95'i ile benzer yapıda olan bu işlemci, cihazın genel performansını olumlu yönde etkiliyor ve gerek menüler arası geçişte, gerek uygulamaların açılmasında, gerekse cihazın kullanımı sırasında herhangi bir yavaşlamaya sebebiyet vermiyor. 130 MB'lık bütünleşik belleği ise cihazı donanımsal bakımdan tamamlıyor ve cihazın, ek bir bellek kartına ihtiyaç duyulmaksızın kullanımına olanak veriyor.

Kendisiyle en çok kıyaslanan Nokia N95 ile hemen hemen aynı boyutlarda olan Samsung SGH-G810, 103 mm yüksekliğe, 52.9 mm genişliğe ve 17.9 mm derinliğe sahip. Alüminyumdan yapılma dış kasası sayesinde dayanıklılığı gözle görülebilen cihazın tuş takımı için aynı şeyi söyleyebilmek güç. Zira, özellikle nümerik tuşları kullanabilmek için belli bir alışma evresi geçirmek gerekli ve plastik tuşların parmak basışlarını algılama hassasiyeti son derece düşük. Bu da, SGH-G810'un dış tasarımdaki gücünü tuş takımına yansıtmada yetersiz kaldığını ortaya koyuyor.



Cihazın 2.6 inç boyutundaki TFT biçimli ekranı, 256 milyon renk desteğine sahip. Kapalı ortamlarda oldukça net bir görüntü sağlayan bu ekran, ne yazık ki, güneşli havalarda ve dış mekânlarda aynı net görüntüyü sağlayamıyor. Tüm Samsung marka telefonların ortak sorunu olan bu tür ekranlar, maalesef, SGH-G810'un da kullanılabilirliğini önemli ölçüde azaltıyor. Samsung'un, bu ekran sorununa bir an önce çözüm bulması ve tasarladığı telefonlarda daha parlak bir ekran teknolojisi kullanması, firmanın yararına olacaktır.

Telefona yüklü olarak pek çok uygulama gelmekte: Word, Excel, PowerPoint gibi masaüstü platformundaki bilgisayarlarda kullanılan ofis dosyalarını görüntülemeye yarayan QuickOffice, PDF dosyalarını açabilen Adobe PDF, Flash tipindeki dosyaları oynatabilen Flash Lite uygulaması bunlardan bazıları. Telefonda bütünleşik bir GPS alıcısı da bulunmasına rağmen, önceden yüklenmiş olarak herhangi bir navigasyon yazılımı yer almıyor; fakat bazı marketler ve sanal mağazalar, "Route 66" adlı navigasyon uygulamasını cihazla beraber ücretsiz olarak sunuyor.



Samsung SGH-G810, biri önde biri arkada olmak üzere iki adet kameraya sahip. Bunlardan önde olanı, şebeke destekli video görüşmeleri yapabilmeyi sağlarken, cihazın arkasında bulunan esas kamera ise 5 megapiksel boyutunda fotoğraf ve VGA çözünürlüğünde video çekebiliyor. Cihazın en dikkat çekici özelliklerinden birisi olan bu kamera, 3 kez optik yakınlaştırma da yapabiliyor ve bu sayede belli bir kademeye kadarki yakınlaştırmalarda fotoğraf netliğinin bozulmasının önüne geçiliyor. Kamera ile bütünleşik olarak tasarlanan Xenon flaş ise karanlık ortamlarda çok güçlü bir ışık sağlıyor ve geceleri de net fotoğraf çekiminie olanak tanıyor.

Kablosuz ağ desteğine sahip olan SGH-G810'da Symbian işletim sisteminin standart ağ tarayıcısı yer almakta. Yönlendirme tuşları ile hareket ettirilebilen sanal bir fare imleci kullanan bu ağ tarayıcısı ile pek çok sayfa sorunsuz bir şekilde görüntülenebiliyor. 3G, GPRS, EDGE gibi veri bağlantısı standartlarına sahip olan cihazın Bluetooth versiyon 2.0 kablosuz bağlantı arabirimi ve USB 2.0 kablolu bağlantı yuvası da bulunmakta.

Mobil içerik sitesi CepLab için hazırlamış olduğum Samsung SGH-G810 incelemesinin tamamına, cihaz ile ilgili her türlü detaya ve ürün fotoğraflarına aşağıdaki bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.


Ynt: Samsung Sgh-g810 Cep Telefonu Incelemesi By: Fearless_TR Date: October 09, 2009, 04:16:35 PM
Vav güzel telefon çok beğendm gerçektn, teşekkürler Göz Kırp.
Ynt: Samsung Sgh-g810 Cep Telefonu Incelemesi By: PnR_Sz Date: November 20, 2009, 10:38:20 AM
Of Çok Güzel Telefon Gülmek :) Teşekkürler.
Ynt: Samsung Sgh-g810 Cep Telefonu Incelemesi By: Mavi_Kiyamet Date: November 20, 2009, 02:08:42 PM
güzel gercekten hos bir teLefon Gülmek :)

SiteMap - İmode - Wap2