Arşiv Anasayfa Güncel Haberler
Sayfalar: 1
Küçük Rojda'nın Büyük Dramı By: Mavi_Kiyamet Date: September 19, 2009, 01:07:50 AM


Muş merkeze bağlı Özdilek Köyü'nde çiftçilik yapan Ferzende Gündüz Erzurum Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne götürdüğü sara hastası kızı 3 yaşındaki Rojda Gündüz'ün omuriliğinden kendilerine sorulmadan sıvı alındıktan sonra komaya girdiğini öne sürdü.

Gündüz “Hastane yetkililerine benden imza almadan neden böyle bir şey yaptıklarını sordum. Bana ‘Bir hatadır oldu. Sadece senin çocuğun yok. Herkesin başına gelebilecek bir şey bu. Çık dışarı’ diyerek polis çağırdılar” dedi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necip Becit Ferzende Gündüz’ün iddialarının doğru olmadığını söyledi. Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavisi süren Rojda'nın durumunun kritik olduğu ve beyin felci geçirdiği belirtildi.

Muş'un Özdilek Köyü'nde çiftçilik yapan 8 çocuk babası Ferzende Gündüz en küçük çocuğu sara hastası kızı Rojda'yı 15 gün önce Erzurum Atatürk Üniversitesi Süleyman Demirel Tıp Merkezi Yakutiye Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümü'ne götürdü. Ferzende Gündüz Rojda'yı muayene eden doktorların daha sonra tedavi altına aldığını anlattı. Gündüz kızının hastanede bulunduğu süre içinde iyi olduğunu koridorlarda koşup oynadığını belirterek “Kızım bir gece havale geçirdi. Bunun üzerine doktorlar başka bölüme götürüp tedavisini burada sürdürdü. Benim sonradan öğrendiğime göre kızımın sırtından su almışlar. Bunu bana sormadılar. Daha önceki kontroller sırasında doktarlar bana ‘Sırtından su alınırsa çocuk felç olur ya da ölür’ dediler. Kızım burada komaya girdi ve 3 gün boyunca yoğun bakım servisinde kaldı” dedi.

TEHDİT EDİP BİZİ HASTANEDEN ATTILAR

Baba Gündüz kızının durumunu öğrenince doktorlarla tartıştığını belirterek “Kızımın sırtından su alınırken bana sorulmadı. Ben onlara benden imza almadan neden böyle bir şey yaptıklarını sordum” dedi. Bu sırada hastane yetkililerinin kendisine sert tepkiler gösterdiğini ileri süren Ferzende Gündüz “Benim tepkim üzerine hastane yetkilileri bana ‘Saçma sapan konuşma fazla konuşma. Çık dışarı bir hatadır oldu. Sadece senin çocuğun yok. Herkesin başına gelebilecek bir şey bu. Çık dışarı’ diyerek polis çağırdı. Ancak polis çocuğumun durumunu görünce bana müdahale etmedi. Beni hastane yetkilileri hiçbir evrak vermeden çocuğumu ve beni sıkı bir arama yaparak dışarı attı. Çocuğumu bu hale getirenlerden hesap sorulsun. Sonuna kadar mücadele edeceğim ve sorumlulardan şikayetçiyim. Bir profesör hata yaptıklarını kabul etti. Ancak diğer doktorlar beni dinlemediler bile” dedi.

Çocuğunu daha sonra Muş Çocuk Hastanesi’ne götürdüğünü anlatan Gündüz Rojda'nın buradan da Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiğini belirtti.

ROJDA BEYİN FELCİ

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavisi süren Rojda Gündüz'ün durumunun kritik olduğu ve beyin felci geçirdiği belirtildi. Hastane doktorlarından nörolog Dr. Canan Kocaman Rojda'nın hastaneye getirildiğinde durumunun oldukça ciddi olduğunu şu an takip altında olduğunu söyledi. Dr. Kocaman Rojda'nın önceki evraklarını görmediği için bu duruma neyin sebep olduğu konusunda bilgisinin olmadığını belirterek Rojda Gündüz'ün bedensel ve zihinsel engelli hayatını sürdüreceğini kesin tehisinin ise beyin felci olduğunu söyledi.

NÖROLOG HEKİM ONAYI GEREKİYOR

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nuri Özbek sara hastası çocukların sırtından su alınması halinde bu tür problemlerin meydana gelmesinin büyük olasılık olduğunu belirterek bir nörolog hekimin onayı ile yapılması gerektiğini söyledi.

İMZALATILAN EVRAK YOK

Erzurum Atatürk Üniversitesi Süleyman Demirel Tıp Merkezi Yakutiye Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necip Becit Ferzende Gündüz'ün iddialarının doğru olmadığını söyledi. Prof. Dr. Becit çocuğun hastanede sırtından su alınırken ablasına sorulduğunu ve evrak imzalatıldığını öne sürüp “Ancak şu anda bu imzalatılan evrak kayıtlarımızdan çıkarılmıştır” dedi.

Rojda Gündüz'ün kendilerine Muş Devlet Hastanesi'nden geldiği sırada koma halinde olduğunu söyleyen Prof. Dr. Becit: şöyle konuştu:

“Hasta bize 30 Ağustos günü Muş Devlet Hastanesi'nden sevk edilerek saat 18.00 sıralarında gelmiş ve koma halinde iken tedavisine başlanılmıştır. Yapılan tüm müdahalelere rağmen hastanın sık sık havale nöbetleri geçirmesi nedeniyle menenjit şüphesi olduğundan nöroloji uzmanı eşliğinde tüm analizleri yapıldıktan sonra beyin omurilig sıvısı (sırttan su alınma) alınmasına karar verilmiştir. Sıvı alınmadan önce hastanın yanında ablası olduğu için ona sorulmuş yine aileden biri tarafından evrak imzalatılmış. Ancak şu an o evrak kayıtlarımızdan çıkarılmıştır. Babanın art niyetli olması nedeniyle evrakı aldığını düşünüyoruz. Hasta ertesi gün babası tarafından koma halindeyken hastaneden kaçırılmıştır. Bununla ilgili polis tutanağımız da elimizde mevcuttur. Biz hastaya gereken tüm önemi ve hassasiyeti hastanemiz olarak gösterdik.”









SiteMap - İmode - Wap2